Branka Tica (© OK Uraločka)
Branka Tica (© OK Uraločka)

Srpski predstavnici skoro savršeni u Rusiji: Branka Tica visoko poletela, Zoran Terzić kao po navici

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 10:45

Jedini poraz doživela je Mina Popović

Srpski predstavnici bili su blizu savršenog učinka u ruskoj Superligi za dame. Branka Tica i Zoran Terzić zabeležili su nove pobede, dok je Mina Popović još jednom poražena.

Kako odmiče sezona, tako i Uraločka prikazuje sve bolje partije. Jedna od najzaslužnijih za odličan period bivšeg šampiona Evrope je i Branka Tica. Potencijalna reprezentativka Srbije ponovo je bila najefikasnija. U slavlju nad Tulicom – 3:1 (25:17, 22:25, 25:21, 25:19) zabeležila je 16 poena, samo potvrdivši da je najveće pojačanje kluba tokom letnje pauze. Delimično zadovoljan zbog drugog vezanog trijumfa bio je i trener Mihail Karpolj, unuk legendarnog stručnjaka Nikolaja koji se kao šef stručnog štaba vodi od 1969. godine.

Izabrane vesti

"Servis je funkcionisao fenomenalno, pored organizacije u bloku i odbrani. Utakmica sa Brankom Ticom na poziciji primača servisa dobro je izgledala. Naravno, ima na čemu da se radi. Neophodno je da unapredimo prvi tempo, odnosno igru kroz sredinu", istakao je Mihail.

Zoran Terzić (© OK Dinamo)Zoran Terzić (© OK Dinamo)

Ako je serija čete iz Jekaterinburga pomalo iznenađujuća, onda je nastavak fantastičnih rezultata Zorana Terzića sasvim uobičajena pojava u eliti. Čuveni strateg, koji je u proteklom izdanju i osvojio titulu sa Dinamom (Kazanj), zadržao je maksimalan učinak i posle četvrte runde. Znalo se i pre početka utakmice protiv Jeniseja da je apsolutni favorit. Na kraju je i posle svega tri perioda udario recku – 3:0 (25:16, 25:19, 25:19). Zanimljivo je da Terzić još uvek nije rivalima prepustio nijedan set u prvenstvu, ali je i upozorio na nepoznatu prognozu ukoliko uskoro dođe do premijernog neuspeha.

"S jedne strane, deluje sjajno zbog samopouzdanja, a sa druge, može da bude i opasno. Kada se izgubi meč, niko ne zna šta će biti. Ne može tim konstantno da igra na veoma visokom nivou, ali sam zadovoljan igrom. Način na koji su odigrale moje pulenke ukazuje na to da nije sve na svom mestu. Međutim, sasvim je u redu da ne mogu da pruže najbolju partiju", prokomentarisao je Terzić.

Šansu za perfektan završetak propustila je Mina Popović. Muči se Zarečje u takmičarskoj 2024/2025, pa je treći put u nizu poraženo. Deluje da nije moglo dramatičnije, pošto je Srpkinja posustala pred Protonom tek posle više od dva i po sata bitke – 2:3 (17:25, 22:25, 25:16, 25:22, 17:19). Iako je Popovićeva (10 poena) bila katastrofalna u napadu (1/10), može da raduje maestralni učinak u bloku (8).

Nacionalni šampionat nastavlja se već narednog vikenda...



tagovi

Zoran TerzićBranka TicaMina PopovićDinamo Kazanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara