Janis Adetokumbo i Kris Midlton (AFP)
Janis Adetokumbo i Kris Midlton (AFP)

Da se ne ponovi prošla sezona: Milvoki opet ima Midltona, Baksi bi sa njim da se vrate na tron

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.10.24. | 10:48

Baksi će sezonu otvoriti 23. oktobra protiv Filadelfije, koja će nastupiti sa novom velikom trojkom Maksi-Džordž-Embid i to bi mogao da bude pravi test za Doka Riversa i njegove izabranike

Nisu Milvoki Baksi oduševili prošle sezone, iako su tokom leta angažovali Demijana Lilarada iz Portlanda. Očekivanja su bila velika, pogotvo kada se uzme u obzir da je Lilard trebalo da bude glavna uzdanica tima uz Janisa Adetokunba, ali se njih dvojica i nisu baš uklopili. Tokom sezone je zamenjen i trener, umesto Edrijana Grifina stigao je Dok Rivers, koji nije mnogo toga promenio pa se Baksi i nisu baš lepo proveli u plej-ofu.

Falio im je i Kris Midlton. Bivši ol-star igrač od koga su očekivali mnogo, pre svega dobru odbranu i konstantan šut, ali to od njega nisu dobili, tačnije nisu ga dobili uopšte. Stalno je bio povređen, pa je Rivers morao da se osloni na Malika Bizlija koji objekitvno nije na nivou Midltona.

Izabrane vesti

A nažalost, čini se da će i ove godine Baksi da muče istu muku. Midlton je imao operaciju zgloba, od koje se i dalje oporavlja i nije poznato kada će biti na raspolaganju stučnom štabu. On trenutno radi po limitiranom programu treninga, a Rivers je rekao da još uvek ne učestvuje u pet na pet igri.

Učestvovaće na trening kampu, neće puno raditi sa kontaktnom pošto je skoro operisan. Ali će biti priključen tokom rada na kontranapadima, odbrani, fizičkoj spremi... On zaista izgleda sjajno, non-stop je u sali ili u teretani i mislim da je dobro leto iza njega. Može da kaže da je ’fit’, što baš i nije mogao u prethodnim sezonama, pogotovo prošle“, rekao je Rivers.

O svom telu i fizičkoj spremi govorio je i sam Midlton:

„Osećam se sjajno, samo ću to reći. Spreman sam za trening kamp i biću spreman za sezonu“, kratak je bio trostruki ol-star.

Prošle godine Midlton je odigrao 55 utakmica i prosečno je beležio 15,1 poen, 5,3 asistencije i 4,7 skokova, sezonu pre odigrao je svega 33 utakmice, te mu ne možemo baš u potpunosti verovati da je 100% spreman. Sa njim na terenu Milvoki je i osvojio NBA prsten 2021. godine, jasno je da je njegov uticaj ogroman, često je rešavao mečeve, ali ih je i propuštao.

Jasno je da Janis ne može u potpunosti da se osloni na Midltona, zato mu je stigao Lilard, te su očekivanja od franšize iz Vinskonsina opravdano velika. Treba skinuti Boston Seltikse sa trona, a sudeći po prošloj sezoni, Adetokumbo i Lilard to ne mogu sami. Biće im potrebna najbolja verzija Bruka Lopeza, Bobija Portisa i pogotovo Krisa Midltona.

Baksi će sezonu otvoriti 23. oktobra protiv Filadelfije, koja će nastupiti sa novom velikom trojkom (Tajriz) Maksi - (Pol) Džordž - (Džoel) Embid i to bi mogao da bude pravi test za Doka Riversa i njegove izabranike.


tagovi

Kris MidltonJanis AdetokunboMilvoki Baks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara