©Star sport
©Star sport

Povratak Grobara na Jug posle 420 dana: Čelnicima repertoar uvreda, igračima podrška

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 21:15

„Svi znate zašto ne dolazimo u našu kuću“, poručili navijači Partizana

Napokon se Partizan u Humskoj osećao kao kod kuće. Makar privremeno. Koliko god čudno delovalo, tačno je, ujedno i paradoksalno, na osnovu saznanja da su Grobari uvodni meč nove sezone šampionata Srbije tretirali kao – gostovanje.

Napredak je tražio stadion na kome će sačekati crno-bele dok radovi na njegovom ne budu završeni, izabrao objekat na Topčiderskom brdu, ali je tamo, domaćin bio gost. Čari našeg fudbala.

Izabrane vesti

U takvim okolnostima, navijači Partizana su procenili da je trenutak da zaborave na bojkot proklamonvan od početka minule sezone i da na startu ove budu na južnoj strani. Na papiru kao da su u na tuđoj teritoriji, ali je praksa malo drugačija.

Povratak Grobara na južnu tribinu desio se posle tačno 420 dana. Toliko je prošlo od meča sa Voždovcem, na zatvaranju plej-ofa u takmičarskoj 2022/23 kad je ekipa Igora Duljaja slavila 2:1. Već tad se moglo naslutiti da najvatrenije pristalice Partizana kreću u otvoren sukob sa čelnicma, koji se preneo i na naredno prvenstvu u kome su fanovi bili organizovani prisutni samo na gostovanjima.

©MN Press©MN Press

I bilo je drugačije nego pre samo nekoliko sedmica kad je ovde gostovao kragujevački Radnički, a jug bio prazan. Samo je repertoar bio isti kao i na svim mečevima na kojima je Parni valjak gost. Igračima i stručnom štabu podrška, rukovodiocima uvrede i psovke, a najviše je na udaru bio generalni direktor, Miloš Vazura.

„Svi znate zbog čega i koga ne dolazimo u našu kuću. Hajde da ih pozdravimo jako“, čulo se preko megafona, pre nego što su Grobari povikali: „Uprava, napolje“.

Da to nema veze sa ekipom i trenerom videlo se kroz skanidranje: „Napred, Partizan“.

I niz drugih navijačkih pesama.

©MN Press©MN Press



tagovi

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara