twitter.com/acmilan
twitter.com/acmilan

Milan razigrava igrača Realu - nema pravo otkupa

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.09.20. | 21:00

Pozajmica Braima Dijaza jasno oslikava trenutnu situaciju u kojoj se nalazi slavni klub sa San Sira

Ovakve stvari nekada nisu bile moguće, ali sada se dešavaju. I jasno pokazuju odnos snaga u evropskom fudbalu. Tačnije, poziciju Milana u fudbalskom svetu, gde je trenutno u podređenom položaju u odnosu na one najmoćnije. Rosoneri su na pozajmicu doveli ofanzivnog vezistu Real Madrida Braima Dijaza. I tu ništa nije sporno. Reč je u supetalentovanom igraču kojem se predviđa uspešna karijera. Sporan je način na koji je sklopljen posao, koji jasno oslikava trenutnu situaciju u kojoj se nalazi slavni klub sa San Sira.

Braim Dijaz je pozajmljen Milanu do 2021. godine, ali u sklopljenom ugovoru ne postoji opcija otkupa igrača. To bi u prevodu moglo da znači - Milan će u narednih 12 meseci razigravati igrača Kraljevskom klubu. Nije isključeno da Dijaz bude ozbiljno pojačanje u predstojećoj sezoni za Milan, koji ima ambicije da se nekako dokopa četvrtog mesta i vrati na evropsku fudbalsku mapu.

Izabrane vesti

Dijaz iza sebe ima propuštenu sezonu. Nije želeo da ide na pozajmicu, već je ostao na Santijago Bernabeuu i najveći deo sezone proveo van protokola. Zidan ga je ubacio u tim pred kraj sezone, ali je osam mečeva presedeo na klupi za rezervne igrače i u igru ulazio u samo tri navrta. Na kraju - ukupno 10 nastupa i 206 minuta fudbala. Najviše u Kupu kralja, gde je igrao čak 130 minuta, zabeležio tri nastupa, postigao gol i ostvario jednu asistenciju. Očekuje se da će ove sezone imati zapaženu minutažu u Milanu, posle čega bi bio spreman da dobije pravu šansu i u Real Madridu.

"Milan sa zadovoljstvom objavljuje potpisivanje španskog fudbalera Braima Dijaza iz Real Madrida, koji će igrati na pozajmici do 30. juna 2021. godine. Dijaz se pridružio saigračima i treneru Stefanu Pioliju u Sportskom centru Milanelo. Nosiće dres sa brojem 21", stoji u saopštenju Rosonera.

Dijazov kvalitet je to što podjednako dobro može da odgovori na poziciji polušpica, ali i na krilu, s obzirom da je izuzetno brz i produktivan sa loptom u nogama. Ali još uvek nije imao pravi izazov u seniorskom fudbalu. Real ga je u januaru 2019. godine doveo iz Mančester Sitija za obeštećenje od 17.000.000 evra što dovoljno opisuje kakva su očekivanja od ovog igrača na Bernabeuu.

Milan na prilično skroman način odrađuje aktuelni prelazni rok, ali se očekuje da se situacija uskoro popravi. Pored Dijaza u klub su do sada stigli Simon Kjer iz Sevilje za obeštećenje od 3.500.000 evra, Aleksis Salemakers iz Anderlehta za 3.500.000 i Pjer Kalulu iz Liona za 480.000 evra. Takođe i Danijele Maldini je priključen prvom timu iz Primavere. Novac je legao od prodaje Susa Sevilji (24.000.000), a klub su napustili i Rikardo Rodrigez (Torino, 3.000.000 evra, Gustavo Gomez (Palmeiras, 2.000.000), Pepe Reina (Lacio, slobodan igrač), Đakomo Ventura (bez kluba) i Lukas Bilja (bez kluba). U procesu su potencijalni angažmani Sandra Tonalija, Tjemuea Bakajoka i Federika Kijeze, koji bi ovaj tim učinili znatno konkurentnijim za pomenuti cilj na kraju sezone.


tagovi

Braim Dijaz

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara