©AFP
©AFP

Bogdanović tek 'namešta' ruku, dabl-dabl Jabuselea

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.10.24. | 04:53

Tristanu tek nešto više od osam minuta, Vizardse brine povreda Pola Džordža

Prvu pripremnu utakmicu Atlante je propustio, te je današnja protiv Filadelfije, u kojoj je njegov tim ubedljivo poražen (89:104) bila prva za Bogdana Bogdanovića u pripremi za novu sezonu. Dalo se primetiti. Naporno leto i učešće na Olimpijskim igrama sa Srbijom, izvesno i nešto duža pauza koju je dobio za odmor, ostavili su traga na kapitenu Orlova.

Otud i mršav učinak bivšeg košarkaša Partizana u prvom meču nove (pred)sezone. Bogdanović tek treba da 'namesti' ruku, što je bilo evidentno ovog jutra. Samo dva pogođena šuta od 11 iz igre, oba za tri poena (iz osam pokušaja), uz to i po dve asistencije i skoka za nešto manje od 19 minuta na parketu...

Izabrane vesti

Atlanta je meč otvorila serijom 11:3, međutim, Filadelfija se ekspresno vratila, da bi sredinom druge i treće deonice stizala i do dvocifrene prednosti, koju je u poslednjoj četvrtini dodatno uvećala. Zanimljivo, u pobedi File istakao se doskorašnji košarkaš Reala Geršon Jabusele. U svojoj četvrtoj utakmici francuski reprezentativac pružio je daleko najbolju partiju ostvarivši dabl-dabl učinak uz 10 poena i 11 skokova, a upisao je i tri asistencije, sve za nešto više od 21 minuta.

Nadomak dabl-dabl učinka bio je na drugoj strani Klint Kapela, koji je za gotovo identično vreme na parketu upisao deset poena, devet skokova i tri asistencije. Najefikasniji su bili Tajris Maksi i Keli Oubre u pobedničkom, odnosno Zakari Rizaše, prvi pik ovogodišnjeg drafta u poraženom timu sa po 14 poena, s tim da je mladi Francuz imao i osam skokova.

Tristan Vukčević, drugi srpski košarkaš što se jutros našao na parketu, kao i u prethodna tri meča nije na njemu proveo mnogo vremena. Tek oko osam i po minuta odigrao je bivši košarkaš Partizana u ubedljivom porazu od Bruklina (92:131), i to poslednjih osam i po minuta, kada je pobednik uveliko bio odlučien. Za to vreme 21-godišnji košarkaš zabeležio je četiri poena te po jedan skok i blokadu.

Vašington je sredinom druge deonice imao blagu prednost, ali su serijom 14:0 košarkaši Bruklina preokrenuli rezultat i ispostaviće se slomili rivala. Ipak, sve do poslednje četvrtine nije slutilo na još jedan debakl, a onda Vizardsi kao da su povukli ručnu, dozvolivši rivalu da za 12 minuta ubaci 42 poena! Zabrinjavajuće izgleda ekipa Brajana Kifa, izgubila je svaku od dosadašnje četiri pripremne utakmice, i to uz prosečnu razliku od 29,7 poena. Na sve to i Pol Džordž se povredio... I mada nije poznato koliko ozbiljno, nije izgledalo nimalo prijatno.

U pobedničkom timu prednjačili su Kem Tomas sa 17, Šejk Milton sa 16 odnosno Džejlen Vilson sa 14 poena. Kod Vizardsa je Džordan Pul bio najistaknutiji sa 13 poena, dok su po 10 dodali Marvin Begli III, Džered Batler i Rišon Holms.


tagovi

Geršon JabuseleBogdan BogdanovićNBA ligaAtlanta HoksFiladelfija SeventisiksersTristan Vukčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara