Rikardo Orsolini (©Reuters)
Rikardo Orsolini (©Reuters)

Podmlađeni Zmajevi sparinguju Italijanima, generalka za šampiona Evrope u Empoliju

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 11:16

Azuri večeras (20.45) u Toskani protiv Bosne i Hercegovine imaju poslednju proveru pred start Evropskog prvenstva

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Pošto je u prijateljskom meču testirala Engleze, koji bruse formu za Evropsko prvenstvo i prvu utakmicu sa Srbijom, reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras (20.45) će kao sparing partner poslužiti aktuelnom evropskom šampionu Italiji.

Izabrane vesti

Mandat na klupi Zmajeva za selektora Sergeja Barbareza počinje sa dve izrazito teške utakmice. U duelu sa Englezima upisan je poraz (0:3), ali ono što je nekadašnji napadač u Bundesligi istakao, jeste da je cilj testirati nove reprezentativce. Veliki broj novih imena našlo se na spisku Zmajeva, i verovatno će i večeras upravo oni činiti okosnicu ekipe, jer će sve ovo što se tiče BiH, biti temelj za neke naredne obaveze, Ligu Nacija te kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Dok će Barbarez mešati sastav, očekuje se da Azuri na stadion Karlo Kastelani u Empoliju istrče u najboljem sastavu, jer je za njih ovo generalka pred Euro.

20.45: (1,22) Italija (6,25) Bosna i Hercegovina (14,0)

Neće u taboru Zmajeva biti Edina Džeka zbog povrede, kao ni golmana Nikole Vasilja koji je bio najsvetlija tačka u duelu sa Englezima. Povredio se i štoper Stjepan Radeljić, koji je takođe ostavio dobar utisak u pomenutom meču, tako da će sastav verovatno biti još izmenjeniji. Poznato je da na ovo okupljanje Barbarez nije pozvao ni standardne reprezentativce Kolašinca, Krunića, Dedića...

Međutim, prvenstveni cilj će biti stvaranje temelja za budućnost.

"Cilj je stvoriti reprezentaciju koja će igrati 10 godina zajedno. Danas imamo 17 ili 18 igrača tu. Bilo je tu dosta stvari koje nam nisu išle u prilog. Neće tu biti puno menjanja ili prolaznih stranica. Skoncentrisaćemo se na 25, 28 momaka i nama je cilj da oni igraju pet, šest ili 10 godina zajedno", istakao je Barbarez i dodao:

"Mi želimo da imamo ovakve protivnike, da imamo iskustva protiv velikih reprezentacija. Sada je to kraj prvenstava i mnogo igrača nedostaje u ovom junskom terminu koji je nezahvalan. Mi se radujemo ovim utakmicama. Donijeće nam mnogo toga i to ćemo videti kasnije", zaključio je selektor Zmajeva.

S druge strane, Italijani bruse formu za odbranu titule. Pošto su pre par dana remizirali sa Turskom 0:0, večeras žele da poprave utisak, jer vremena za popravni više nema. Grupa sa Španijom, Hrvatskom i Albanijom je izrazito teška, pa treba očekivati da će selektor Lučano Spaleti na teren poslati sve raspoložive snage.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti još samo danas ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Nedelja

20.45: (1,22) Italija (6,25) Bosna i Hercegovina (14,0)

20.45: (2,60) Crna Gora (3,15) Gruzija (2,85)

20.45: (2,25) Slovačka (3,15) Vels (3,45)

21.15: (1,22) Francuska (6,50) Kanada (12,0)

Ponedeljak

00.30: (1,55) Argentina (3,90) Ekvador (6,75)

***kvote su podložne promenama


tagovi

ItalijaEURO 2024Lučano Spaletifudbalska reprezentacija ItalijeFudbalska reprezentacija BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara