Nije sebičan, nego velemajstor! Jamalov gol turnira, pa fantastičan potez Olma (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 21:31

Mladi fudbaler Barselone najmlađi strelac u istoriji evropskih prvenstava

Čekao je nestrpljivo, igrao i preterivao u soliranju, počeo je i da nervira svoje i suparničke navijače, ali ga je Luis dela Fuente uporno držao u timu, trpeo i istrpeo. Lamin Jamal mu je za sve to vratio evrogolom, postao najmlađi strelac u istoriji evropskih prvenstava i pokrenuo preokret Španije u polufinalu Evropskog prvenstva protiv Francuske.

Tukao je supertalentovani fudbaler Barselone sa 25 metara, lopta je išla 102 kilimometra na čas, a onda završila tamo gde Majk Menjan nije mogao da je zaustavi. Od stativu se odbila pravo u mrežu Francuske.

Izabrane vesti

Jamal je tim golom poništio onaj Kola Muanija iz devetog minuta, a samo četiri minuta kasnije, posle majsorskog driblinga i snažnog udarca Danija Olma sopstvenu mrežu je zatresao Žil Kunde. As nemačkog Lajpciga je ušao u tim umesto povređenog Pedrija, što je promenilo izgled španskog tima u napadu, ali i bilo dragoceno u ambicijama Crvene furije da stigne do brzog preokreta na Alijanc Areni.

Zanimljiv podatak u vezi sa Jamalom je to da je pre godinu dana u duelu kadetskih selekcija Španije i Francuske postigao sličan pogodak, takođe u polufinalu Evropskog prvenstva. Ipak, iako je to bio gol za vođstvo Španije na dvadesetak minuta pre kraja, Francuska je pobedila sa 3:1. Iza Lamina Jamala, koji će 13. jula - dan uoči finala - napuniti 17 godina, je 12 meseci iz snova.

A i mi smo konačno dobili utakmicu kakvu smo svi priželjkivali. Totalni fudbal i igru na gol više.




tagovi

Lamin JamalDani Olmo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara