Slavlje Španaca nakon gola Ruisa (AFP)
Slavlje Španaca nakon gola Ruisa (AFP)

Najava dana (utorak, 9. jul): EURO klasik, uz „furije“ i „trikolore“, kvalifikacije za Ligu šampiona i Vimbldon pride

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.07.24. | 08:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

ŠPANIJA – FRANCUSKA, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Špance je preskupo koštao prolazak u polufinale! Bukvano su desetkovani pa sada škripi na sve strane, a pitanje je kako će se sada snaći Luis de la Fuente... Francuzi su na penale eliminisali Portugaliju, pa se stiče utisak da ni oni ne igraju totalni fudbal. Verovatno je pred nama rovovska borba u fudbalskom klasiku, koji je poslednji put u Ligi nacija, 2021. doneo pobedu Francuskoj, pri konačnih 1:2 na San Siru.

PENEVEŽIS – HELSINKI, 17.30

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Litvanci su pred ovaj meč ostvarili dva ligaška poraza. Helsinki u Finskoj deli prvo mesto sa KuPS-om, deluje uigrano i spremno da igra na rezultat. Proporcionalno kvalitetu timova, te razlikama u nacionalnom šampionatu, držimo da je izvesnija pobeda Helsinkija, mada ko zna šta sve može da se desi u Panevežisu.

HAMRUN – LINKOLN, 18.45

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Maltežani igraju dobro, ili je makar tako bilo u maju kada su igrali poslednje zvanične mečeve. Imajući u vidu da se suočavaju sa skromnim sastavom sa Gibraltara, očekujemo da će imati terensku inicijativu. Sve u svemu, pokušaće Hamrun da na prvom meču ostvari kapitalnu pobedu pred gostovanje nakon koga se sve rešava.

TNS – DEČIĆ, 20.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Velšani imaju ozbiljan tim. Igraju dobar fudbal, mada su na poslednjoj proveri debelo podbacili pred Kilmarnokom. Sve u svemu, nema dvoumljenja po pitanju uporednog kvaliteta u odnosu na Dečić koga su pred ovaj meč uzastopno tukli OFK Beogradm Spartak i Vojvodina. Crnogorci su dakle oni koji će morati žestoko da se brane.

VIKINGUR – ŠAMROK ROVERS, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Posle prolaska u polufinalu Kupa Islanda, Vikingur ima nameru da savlada Šamrok. Irci su trenutno četvrti na tabeli nacionalnog šampionata, maju tri kiksa na poslednjih pet utakmica i svakako nisu idealni pred izlazak u Evropu. Videćemo koliki otpor mogu da pruže na ovom susretu.

VIRTUS – FCSB, 21.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Tim iz San Marina ima samo teoretkske, mada ne i praktične šanse da se izbori sa FCSB-om. Sve u svemu, Rumuni su neuporedivo kvalitetniji, osvojili su Superkup Rumunije pred ovaj susret tako da se od njih očekuje dominantna igra. Ovde će izgleda najizazovnije biti tipovanje na golove.

SLAVIJA SOFIJA – RADNIČKI NIŠ, 14.00

(Fudbal, prijateljski meč)

Fudbaleri niškog Radničkog poraženi su u drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Bugarskoj od kombinovane postave sofijskog CSKA s rezultatom 1:0. Utakmicu koju, prema svemu viđenom, Nišlije nisu zaslužile da izgube, rešio je pogodak Marka Emilia Papazova iz 82. minuta. Slavija na pripremama ima četiri pobede i biće ozbiljan protivnik za Meraklije.

HIMKI – OFK BEOGRAD, 16.00

(Fudbal, prijateljski meč)

OFK Beograd se ove sezone pojačava najjače što može. Svakako, vidimo da se na Karaburmi ozbiljno priprema, a mi moramo navesti da su mečevi sa moskovskim Dinamom i CSKA, bili neuspešni za „romantičare“. Nismo sigurni u rezultat srpskog kluba, ali znamo da će Himki biti žestok protivnik za Beograđane.

K. ALKARAZ – T. PAUL, 15.20

(Tenis, Vimbldon)

Alkaraz je treći na ATP planeti, a Paul 13. Podaci govore dovoljno, uz opasku da i jedan i drugi vole travu. Pošto se do sada nisu međusobno ukrštali, teško je proceniti šta jedan drugom mogu da prirede. U svakom slučaju, ako Paul bude igrao sigurno kao na proteklim mečevima mogao bi žestoko da namuči Alkaraza.

J. SINER – D. MEDVEDEV, 14.35

(Tenis, Vimbldon)

Nije Danil Medvedev specijalista za travnatu podlogu, tek prošle sezone prvi put se domogao vimbldonskog polufinala, dok je pre toga redovno ispadao u drugim, trećim rundama, a nekada i na prvim preprekama. Medvedev sada mora na prvi reket sveta, na Sinera koji ga je dobio pet puta uzastopno.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara