Svetislav Pešić (©MN Press)
Svetislav Pešić (©MN Press)

Najava dana (utorak, 16. jul): Orlovi na parketu s Australijom, a fudbal uz dame Srbije i Škotske

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.07.24. | 08:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

HELSINKI – PENEVEŽIS, 18.00

Izabrane vesti

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Senzacionalan rezultat je viđen u Litvaniji, gde je Panevežis razbio Helsinki takođe rezultatom 3:0 (1:0). Senzacija u svakom smislu te reči, pošto je Panevežis u totalnom rasulu, ali je uspeo da razbuca šampiona Finske. Teško će se HJK oporaviti od ovoga, a oni koji su tipovali na ovaj klub dobro će razmisliti koliko se Helsinkiju može verovati na revanšu.

LINKOLN – HAMRUN, 18.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Minimalan trijumf na strani ostvario je gibraltarski Linkoln protiv Hamruna na Malti. Jedini gol na utakmici delo je Itan Brito posle izuzetne solo akcije u 37. minutu koju je završio udarcem u desnu stranu gola. Golman Henri Bonelo bio je nemoćan. Zanimljivo, domaćin je već od 10. minuta imao igrača manje zbog direktnog crvenog kartona Elionaja nakon grubog starta, da bi zatim i Hamrun pred odlazak na poluvreme ostao sa desetoricom posle drugog žutog kartona Kikea Gomeza.

PJUNIK – DIN. MINSK, 18.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Na prvom meču bez publike, ali i bez golova. Dinamo je imao blagu terensku inicijativu, uz pet šuteva u okvir gola, pa sada na terenu Pjunika očekujemo veliku borbu. U Jerevanu nas dakle ne očekuje ništa drugo do rovovski rat uz jednake šanse za prolaz dalje.

CELJE – FLORA, 19.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Tek drugi put u istoriji Celje je postalo šampion Slovenije, ostavilo je u senci dva velika kluba za tamošnje prilike – ljubljansku Olimpiju i Maribor. Dopadljiv, atraktivan fudbal igrao je tim Damira Krznara, čoveka koji je ne tako davno vodio Dinamo iz Zagreba. Na gol više, pa kud puklo da puklo. Pobeda od 5:0 sa prvog meča mnogo im znači na putu ka totalnom slomu Flore.

FCSB – VIRTUS, 19.30

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

FCSB je Virtusu na prvom meču dao čak sedam golova. Dakle, ovde je sve gotovo, a šanse da goszi nešto urade su samo teoretske. Ako ćemo pravo, ovde je samo pitanje igra li se na raspucavanje i na revanšu. To će što se tiče ovog meča za kladioce biti najvažnija odluka.

DEČIĆ – TNS, 21.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Crnogorski šampion Dečić ozbiljno se obrukao već na prvom koraku, na gostovanju u Velsu gde je TNS slavio sa ubedljivih 3:0 (3:0), a lagano je razlika mogla da bude i duplo viša! Što se nas tiče, videli smo kakav je Dečić, tako da od ovog kluba u rezultatskom smislu ništa više i ne očekujemo.

ŠAMROK ROVERS – VIKINGUR REJKJAVIK, 21.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Može se reći da je Vikingur bio bolji rival, da je imao daleko veći posed lopte što govori i statistika (73-27%), ali na kraju će ostati zapisano da domaćin nije imao nijedan udarac u okvir od 12 koje su uputuli ka golu! Posle tih 0:0, sve opcije su u igri, a mi ćemo reći da je prošle nedelje očekivani tip jedan cepao previše tiketa.

ŠKOTSKA Ž. – SRBIJA Ž., 19.00

(Fudbal, kvalifikacije za EP, žene)

Jedan gol za tri nova boda na utakmici protiv Izraela. Rezultatski gledano, najbolja srpska ženska reprezentacija ostvarila je pobedu teže nego što se očekivalo, pogotovo što je rival bio totalni autsajder, ali u praksi to je bilo bez mnogo uzbuđenja – 1:0 (1:0). Škotska je savladala Slovačku (0:2), pa se stiče utisak da će pritisak na Srbiju biti veliki, a sećamo se i aprilskog susreta para koji je okončan bez golova.  

AUSTRALIJA – SRBIJA, 18.00

(Košarka, prijateljska utakmica)

Srbija se sprema žestoko, a samo pre nekoliko dana savladala je Francusku sa 79:67. Svetislav Pešić bio je zadovoljan prikazanim na parketu, a mi dodajemo da su najefikasniji na meču bili Jokić i Bogdanović. Australija je neporažena od septembra prošle godine i biće dobra kao izazov za košarkaše Srbije.

SRBIJA Ž. – FRANCUSKA Ž., 16.00

(Odbojka, prijateljska utakmica, žene)

Ženska seniorska reprezentacija Srbije otputovala je u poljski Mijelec, gde će od utorka igrati na Memorijalu „Agata Mruz Olševska“. Đovani Gvideti, prvi trener seniorki Srbije, u Poljsku je poveo 14 igračica. Francuskinje nisu u naročitoj formi, pa bi Srbija mogla da im se revanšira za nedavno izgubljen meč (1:3).


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara