©AFP
©AFP

Najava dana (subota, 22. jun): Belgijanci bez prava na grešku

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.06.24. | 08:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

GRUZIJA – ČEŠKA, 15.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Ne, nisu se Česi brukali ni protiv Portugalije, pa nema sile da će to prirediti ni na meču protiv objektivno tanke Gruzije. Uostalom, Portugalci su u zaustavnom vremenu izborili pobedu protiv njih, dok je Gruzija sa 3:1 pala pred Turskom. Ovde je jasno ko diktira tempo. Nema tu mnogo lupanja glave.

TURSKA – PORTUGALIJA, 18.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Uprkos ogormnom individualnom kvalitetu, Portugalci su na otvaranju kao i prethodnih godina delovali tvrdo, stegnuto i u problemu kada jure rezultat. Turci su sa druge strane protiv Gruzije pružili mnogo dopadljiviju i ubedljiviju igru. Iako su visili u nekim momentima utakmice, zasluženo su slavili uz dva evrogola. Imaju ozbiljan potencijal napred u Guleru, Jilmazu, Kokdžuu… Protiv Portugalaca nemaju mnogo toga da izgube.

BELGIJA – RUMUNIJA, 21.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Belgija je na EP došla posle godinu i po bez poraza, još od meča grupne faze Mundijala u Kataru protiv Maroka (0:2). Četa Domenika Tedeska je kvalitetnija, pa verujemo da će da popravi utisak. Iskusni napadač Romelu Lukaku se po običaju ispromašivao protiv Slovaka i postao meta podsmeha, pa bi trebalo da bude agilniji.

SRBIJA – POLJSKA, 16.30

(Odbojka, Liga nacija)

Dobar potez napravio je selektor Igor Kolaković kada je na teren poslao Marka Ivovića. Uneo je iskusni primač servisa sigurnost, dobru energiju i imao je veliki uticaj na preokret protiv Kube. Sada se treba suočiti sa Poljacima koji sun a poslednjih pet mečeva poraženi jedino od Brazila. Biće jako teško, nema uljuljkivanja.

SLOVENIJA – ITALIJA, 20.30

(Odbojka, Liga nacija)

Nema favorita, ovo je derbi Lige nacija, i tako ga i tretiramo. Slovenci su prvi sa 24 boda, a samo poen manje ima Slovenija. Od poslednjih 10 susreta ove selekcija, samo poslednji uz prošle godine pripao je Sloveniji. Italija ne seme da se nada da će ma šta lako obaviti na ovom susretu.

NAFTAN – SLAVIJA MOZIR, 15.00

(Fudbal, Belorusija 1)

Bez zavaravanja, jer peta pozicija Slavije, naspram Naftanove 11. ne znači ništa. Šta reći, sem da gosti nemaju pobedu na poslednjih pet mečeva, a vezali su tri remija. Teško će im biti u gostima protiv Naftana s kojim su u oktobru prošle godine remizirali. To su činjenice, a vi razmislite o adekvatnom tipu.

MINSK – ARSENAL DZJARŽINSK, 17.00

(Fudbal, Belorusija 1)

Tvrdo će biti u Minsku, mada je domaćin na začelju tabele. Arsenal može da se poigrava sa osme pozicije, a može i da ujede za srce domaćina. Ekipe su se poslednji put prijateljski odmerile u februaru kada je bolji bio Minsk.

BATE BORISOV – DINAMO BREST, 19.00

(Fudbal, Belorusija 1)

Nije to više onaj BATE Borisov koga pamtimo. Sada je to jedan osrednji tim koji ima dva poraza sa poslednjih pet mečeva i nalazi se na desetom mestu na tabeli. Dinamo je četvrti i može u gostima da pravi aktivan, odnosno povoljan rezultat. Na stranu istorija para koja je naklonjena domaćinu.

EL GAIŠ – SMOUHA, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Oba tima imaju oscilacije u igri. Faktički, lako greše, a nekada i zablistaju. Ništa ne shvatajte sigurno, pa ni domaćinstvo El Gaiša, koji na svom terenu ima po tri poraza i remija, te pet pobeda. Gosti današnjeg susreta u decembru prošle godine dobili su rivala sa minimalcem.

ENPI – EL GUNAH, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Enpi ima više razloga za optimizam. Gosti nemaju pobedu na poslednjih pet mečeva, mada su tri puta remizirali. Inače, Enpi nije poražen na meču para od 2021. Tri puta uzastopno sa utakmica ovih timova overena je GG igra, dok je u dva navrata bilo korisno na pomenutu igru dodati i 3+ tip.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara