Štulić (© MN Press)
Štulić (© MN Press)

Nagrada za prvenac: Štulić kreće protiv Voždovca! Jojić pravi od proleća, Obradović reprezentativni kalibar

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.12.20. | 16:35

Aleksandar Stanojević pred nastavak Superlige

Svi su izgledi da će za prvenac, vredan pobede nad Čukaričkim, Nikola Štulić biti nagrađen mestom u prvih 11. Poraslo je mladom napadaču samopouzdanje posle gola Brđanima, a u situaciji kad je stručnom štabu Partizana sužen broj opcija, deluje da će momak iz „klase 2001“ biti najveća pretnja golmanu Milivoju Prekoviću u malom gradskom derbiju sa Voždovcem (subota, 17 časova, TV Arena sport 1).

Eksperiment sa Takumom Asanom u ulozi centralnog napadača nije dao valjani rezultat na susretu minulog kola, Aleksandar Stanojević je potvrdio da ni u jednom smislu Žan Kristof Bajbek nije spreman za gostovanje na krovu Tržnog centra „Stadion“, a kako se Filip Holender tek oporavio od virusa korona pitanje je da li je spreman za najveće napore.

Izabrane vesti

Tako da...

Slažem se da je posle Čukaričkog Štulić konkurent za mesto u špicu. Ušao je dobro u prethodnu utakmicu, dao gol, ako ostali ne budu spremni, Štulić će početi“, ostavlja Stanojević malu dilemu pred gostovanje u Zaplanjskoj.

Na njemu će tražiti sedmu vezanu pobedu. U prvom mandatu, u jesen 2011, naređao ih je 16.

Idemo korak po korak. Važno je da rastemo kao tim. Ako se niz prekine važno je postarati se da sledeći bude što duži. Pravio sam dugačke serije pobeda, ali to je prošlost. Fudbal je sadašnjost, sutrašnja utakmica je najvažnija. Ako se serija prekine, moramo da pravimo novu. Da pobeđujemo u kontinuitetu“.

Baš to, na individualnom planu, nedostaje dvojici letnjih povratnika, Milošu Jojiću i Ivanu Obradoviću, mada je stručni štab spreman da ih čeka.

Jojić igra bolje, trenira naporno, profesionalan je. Nije prošao pripreme, kasnije se povredio, nije u ritmu kakav očekujem. Drugo, stavljam ga levo, što nije njegova prirodna pozicija, jer u sredini igramo dobro i ne diramo je. Od proleća, kad budemo, uradili dva druga sistema, igraće i on bolje“.

Zajedno s njim i Ivan Obradović.

„Slična priča, s tim da nije igrao godinu dana. S njim sam oprezan. Bio je, a za mene je i sad, reprezentativni kalibar. Rotiramo ga, pokušavam da ga polako uvedem kako bi posle zime i on bio u ritmu“.

Duel sa Zmajevima imaće posebnu konotaciju za čak petoricu sadašnjih članova domaće ekipe, školovanih na terenima „Zemunela“. Neki od njih najavili su pobedu, kažu da ne bi imali problem ni da proslave gol protiv bivšeg kluba.

Svako ko igra za svoj klub mora da pruži maksimum. To je pravi takmičarski duh. Želeo sam i ja, dok sam bio u OFK Beogradu i Obiliću, da pobedim Partizan, iako je to bila drugačija emocija, jer su mi se prijatelji borili za titulu. Igrajte maksimalno, nema problema, vaše je da li želite da ispoljite emociju. Ja je ne bih naglašavao. Primera radi, Metalac je protiv nas igrao pravu prvenstvenu utakmicu, iako u klubu on ima devetoricu momaka iz naše škole. To je bio pravi sportski čin, ničeg negativnog nije bilo naglašeno. Shvatio bih i da jeste, samo ako je sportski i takmičarski“, dodao je Aleksandar Stanojević i napomenuo da je Aleksandar Miljković pod upitnikom za gostovanje Voždovcu zbog povišene telesne temperature.


tagovi

Aleksandar StanojevićNikola Štulić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara