Aleksandar Aco Petrović (Peđa Milosavljević/StarSport)
Aleksandar Aco Petrović (Peđa Milosavljević/StarSport)

Aco Petrović: Bod Dinama vredi više nego budžeti Cibone, Splita i Zadra

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.10.24. | 12:15

Aco Petrović istakao očigledno i opet je imao jasnu poruku za hrvatsku košarku

Aleksandar Aco Petrović poznat je kao neko ko voli da svoja mišljenja deli na društvenim mrežama i često je čuveni hrvatski košarkaš bez dlake na jeziku.

Zalaže se selektor košarkaške reprezentacije Brazila za oporavak hrvatske klupske i reprezentativne košarke, ali deluje da konkretnih rešenja za tako nešto trenutno nema.

Izabrane vesti

S obzirom da se u Hrvatskoj više sada prati fudbal nego košarku, s obzirom da i Dinamo Zagreb igra Ligu šampiona, velikan iz glavnog grada je u prvom planu.

Sada imaju i i košarkaški tim, ali je i dalje to neozbiljno, posebno što su se obrukali u kvalifikacijama u Ligi šampiona, kada su izgubili 48 razlike od francuskog Dižona na gostovanju.

Klupska košarka i klupski fudbal ne mogu da se porede, iako Aco i mnogi hrvatski navijači žele da imaju taj kontrast.

Dinamo Zagreb je od ulaska u Ligu šampiona zaradio 18.600.000, a kada se sabere sve, dobijanje novca kao nagrada za petogodišnji i desetogodišnji koeficijent, sve na kraju izađe oko 30.000.000 evra.

Zagrebački tim ima veliku bazu navijača u fudbalu, pokušavaju da je privuku i u košarci, ali kada se pogleda da je Dinamo dobio 700.000 evra za remi protiv Monaka u drugom kolu Lige šampiona, jasno je kolika je razlika jer Dinamo Zagreb u košarci za godinu dana neće zaraditi taj novac.

To je komentarisao i Aco Petrović i dao je svoje mišljenje na ovu temu. Dodao je i sve velikane hrvatske košarke.

"Razlika uređenosti između fudbala i košarke najvidljivija je po finansijskom segmentu. Jučerašnji bod Dinama protiv Monaka vredi više nego što iznose pojedinačni budžeti Cibone, Splita i Zadra za tekuću sezonu", rekao je Aleksandar Petrović.

Možda je i preterao, ali mnogo će godina morati da prođe, da bi klupska košarka mogla da se meri sa fudbalom, a pogotovo Dinamo Zagreb u svojoj sportskoj sekciji.

I to kada se saberu sa navedenim Cibonom, Splitom i Zadrom...



tagovi

Aleksandar PetrovićAco Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara