Španci imaju rupu na desnom beku, četvoricu povređenih šampiona, ali su i dalje jaki

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.10.24. | 11:52

Izbor selektora De la Feuntea za mečeve sa Danskom i Srbijom

Vraća se Španija na domaći teren. Posle četiri meseca će se predstaviti navijačima kao prvak Evrope. Bio je 8. jun kad je na Palma de Majorki publika tokom kontrolnog duela sa Severnom Irskom (5:1) ispratila selekciju na EURO i malo ko je mogao da pretpostavi da će u velikom stilu osvojiti turnir, što je podiglo entuzijazam nacije, pa posle dve utakmice na strani u okviru Lige nacija (Beograd i Ženeva) tim dolazi kući.

Doduše, nekompletan, sa dosta nedoumica uoči nastavka Lige nacija i mečeva sa Danskom u Mursiji 12. oktobra, odnosno Srbijom u Kordobi tri dana kasnije.

Izabrane vesti

Najveća muka selektora Luisa de la Fuente je kako da skrpi odbranu. Dani Karvahal je suspendovan za prvi okršaj, ali je na listi, Robin le Normaln povređen (snažan udarac u glavu tokom madridskog derbija), pa je pitanje kako će Crvena furija da formira poslednju liniju protiv lidera Grupe 4 u okviru A divizije. U redu, znamo da joj je napad jači deo tima, međutim...

Još od vremena Luisa Enrikea Španci pate na poziciji desnog beka. Veteran Hesus Navas se povukao posle osvajanja titule kontinentalnog prvaka, a kako Karvahal ima kartone, to znači da će ekipa biti bez jedinih opcija na tom delu terena sa minulog Prvenstva Evrope na meču sa Dancima, a već druga priča za duel sa Orlovima.

Zato se kao opcija pojavio Oskar Mingesa, mada prvotimac Selte nije debitovao za reprezentaciju uprkos uvrštavanju na septembarski spisak. Da nije bilo povrede u Lisabonu, na meču Lige šampiona sa Benfikom, možda bi selektor mogao da razmisli o Markosu Ljorenteu iz Atletiko Madrida. Ovako, postoji rupa za koju su mnogi veruju da će je popuniti Pedro Poro, ali kad je igrao za reprezenataciju, protiv Škotske i Kolubmije nije ubedio da je rešenje za duge staze. Sad je Poro tu.

Pričalo se da bi šansu mogao da dobije Alehandro Franses, novajlja Đirone iz Saragose, koga De la Fuente zna iz mlađih reprezentativnih kategorija. Franses ima 22 godine, u osnovi je štoper, ali može da se pomeri uz aut linju, kao što je radio Naćo otkako je sadašnji selektor na klupi. Doduše, ni Naćo više nije opcija, jer je otišao u arapski svet. Franses će morati da sačeka neku drugu priliku.

Što se tiče ostalih delova terena, zbog povreda selektor nije u mogućnosti da računa na četvoricu fudbalera sa Prvenstva Evrope. U pitanju su golman Unai Simon, štoper Robin Le Norman, vezisti Rodri i Dani Olmo, dok je njihov kolega iz srednjeg reda, Mikel Merino počeo da trenira u opremi Arsenala i bez obzira što još nije depitovao u novoj sredini vratio se na spisak, jer je zalečio rame.

U špic se vratio Alvaro Morata, koji je uvodna dva kola propustio zbog suspenzija UEFA, dobra vest je da je opet tu Aleks Baena, koji je već namestio pet golovima saigračima iz Viljarela na samo osam utakmica La lige i njegova kreacija plaši rivale, ali nema njegovog kolege iz tima, lakše povređenog Ajosea Peresa, mada je tu još jedno krilo sa stadiona Keramika, Jeremi Pino. Verovatno pod utiskom da Žuta podmornica sjajno igra na početku nove sezone.

Osim Peresa, u odnosu na prethodni spisak nema ni veziste Valensije Pepelua, a tu nije ni Samu Omorodion, iako je sjajno počeo mandat u Portu i već je dao sedam golova u šest utakmica za Zmajeve. Procenjeno je da je potrebniji mladoj reprezentaciji, odakle je u A prebačen Barselonin štoper, Pau Kubarsi.

SPISAK REPREZENTACIJE ŠPANIJE

Golmani: David Raja (Arsenal), Aleks Remiro (Sosijedad), Robert Sančes (Čelsi);

Defanzivci: Mark Kukurelja (Čelsi), Alehandro Grimaldo (Leverkuzen), Ejmerik Laport (Al Nasr), Pu Tores (Aston Vila), Pau Kubarsi (Barselona), Dani Vivijan (Bilbao), Oskar Mingesa (Selta), Pedro Poro (Totenhem), Dani Karvahal (Real Madrid);

Vezisti: Martin Subimendi (Sosijedad), Aleiš Garsija (Leverkuzen), Fabijan Ruis (PSŽ), Mikel Merino (Arsenal), Pedri (Barselona), Aleks Baena (Viljareal);

Napadači: Jeremi Pino (Viljareal), Niko Vilijams (Bilbao), Lamin Jamal (Barselona), Feran Tores (Barselona), Alvaro Morata (Milan), Hoselu (Al Garafa) i Mikel Ojarsbal (Sosijedad).


tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeLiga nacijaLuis de la Fuente

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara