Ser Aleks Ferguson (©Reuters)
Ser Aleks Ferguson (©Reuters)

Od Junajteda i ser Aleks Ferguson digao ruke, Ten Hagu posao visi o koncu

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.10.24. | 10:52

Koliko za vikend posle utakmice sa Aston Vilom može da dobije otkaz, iako ima sporazum sa vlasnicima i ljudima iz sportskog sektora

Što nekad beše, sad se pripoveda. Trenutno na Old Trafordu mogu samo da evociraju uspomene na davna, prošla vremena. I najzagriženiji gube strpljenje, tako i čovek koji je izgradio imperiju i od Mančester junajteda napravio klub sa najviše trofeja Premijer lige. Dojadilo je i ser Aleksu Fergusonu, digao je ruke.

Ne za stalno, ali počeo je da bira utakmice. Redovan je bio na tribinama i kada nije išlo pod Dejvidom Mojesom, gledao je Mančester junajted i kada su ga vodili Luj van Gal, Ole Gunar Solskjer, Ralf Rangnik, znao da zasedne sa Žozeom Murinjom. Isprva je i Erika ten Haga podržavao, međutim, danima unazad se može čuti da je i Škot uključen u traženje novog trenera. Da nije sve po njegovom ukusu pokazao je i odlukom da ne otputuje na utakmicu u Porto, nego da na Ajbroksu gleda Rendžers i Lion.

Izabrane vesti

Donedavno je tako nešto bilo nezamislivo. Jeste, bilo je perioda kada ga nije bilo na tribinama, ali je utakmice Mančester junajteda propuštao zbog lošijeg zdravlja. Sada to nije u pitanju. Jednostavno je izabrao Rendžers. I to nešto govori.

Možda Erik ten Hag ima podršku američkih vlasnika i sportskog sektora, kojim upravlja ser Džim Retklif, ali prag tolerancije ser Aleksa Fergusona nije tako visok. Već su isplivale informacije da Škot agituje za Masimilijana Alegrija, da je po njegovom ukusu i da ga vidi kao zamenu za holandskog trenera, kome utakmice sa Portom i Aston Vilom, navodno, mogu da odrede sudbinu na Old Trafordu.

Masimilijano Alegri je slobodan i prema navodima engleskih i italijanskih medija označen je kao neko ko je sposoban da upravlja svlačionicom i prilagodi se najsloženijim situacijama. Taj potez bi koliko posle vikenda mogao da bude povučen, jer je ser Džim Retklif najavio da će doći u Birmingem na utakmicu.

Prvi čovek sportskog sektora Crvenih đavola i manjinski akcionar redovan je na Old Trafordu, ali ne i na gostovanjima. Eriku ten Hagu posao visi o koncu, a Aston Vila bi mogla da ga preseče. Pritisak raste i doskorašnji saradnici imaju koju da kažu protiv Holanđanina.

“Igrači u modernom fudbalu žele da vide malo više strasti kod trenera. Moraju da osete da je trener uz njih, da je spreman da se bori sa njima. Erik je taktički na vrhu, ali mu nedostaje vatre, po tome se on i ja razlikujemo”, rekao je Beni Mekarti.

Nije mu ostao dužan Erik ten Hag, uzvratio je posle izbegnutog poraza od Porta na Dragau.

“Ne možete da osvajate trofeje bez želje i strasti”, odbrusio je holandski stručnjak.

Nastavio je priču o osam trofeja za šest sezona, samo što je u ovom trenutku bliži otkazu, nego trećem peharu sa Mančester junajtedom. Na stranu sporazum koji ima sa porodicom Glejzer i ljudima iz sportskog sektora.



tagovi

Mančester Junajtedser Aleks FergusonDžim RetklifErik ten HagMasimilijano Alegri

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara