Lokateli i Lukaku (©Reuters)
Lokateli i Lukaku (©Reuters)

Petak u Seriji A: Konte sprema beg, Lukakuu preči Napoli od Belgije

Vreme čitanja: 4min | pet. 04.10.24. | 12:40

Za kompletno zadovoljstvo u Napulju potrebno samo jedna stvar – da proradi Big Rom

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Sedmo kolo Serije A otvaraju Napoli i Komo, dva tima u top formi u poslednjih par nedelja. Azuri su izbili na prvom mesto italijanskog šampionata, dok je Komo u prethodna tri kola uknjižio sedam bodova. Na Bentegodiju ćemo gledati derbi Veneta između Verone i Venecije.

Izabrane vesti

NAPOLI - KOMO (18.30)

U probuđenom Napoliju Antonija Kontea nedostaje samo jedna stvar za kompletno zadovoljstvo: da proradi Romelu Lukaku. Belgijanac je u zakašnjenju sa formom što je i očekivano budući da je stigao u Napulj kada je prvenstvo već počelo.

Big Rom se zahvalio selektoru Belgije na pozivu i izrazio je želju da odsustvuje iz reprezentacije do kraja godina, jer želi da iskoristi pauze da radi na fizičkoj kondiciji kao i da sprovede specijalni tip treninga sa Konteom.

Antonio je pronošao 11 startera. Tim koji ćemo videti večeras, ako povrede poštede fudbalera Azura, gledaćemo tokom cele sezone. Jedina dilema je na levom beku između Olivere i Spinacole, dok će se Meret vratiti na gol čim se oporavi od povrede.

Napoli je samo jednom u svojoj istoriji izgubio od Koma uz 17 pobeda i četiri remija dok u Napulju ima stopostotan učinak 11 pobeda na 11 mečeva.

Hviča (©Reuters)Hviča (©Reuters)

Kvarachelija je na poslednja tri meča na Maradoni uvek stavio svoj pečat bilo kroz golove ili asistenciju (dva gola i jedna asistencija). Uz to, Gruzin ima pik na timove koji su se vratili u Seriju A, na prethodnih sedam mečeva protiv povratnika dao je četiri gola i upisao jedno dodavanje. Na drugoj strani Patrik Kutrone igra u životnoj formi. Već je postigao četiri gola i to je njegov najbolji domet u elitnoj ligi posle premijerne sezone u Milanu kada je postigao deset golova.

Sesk Fabregas, kao protiv Atalante i Juve, dolazi sa svojim momcima u Napulj da se nadigrava. U Torinu nije dobro prošao dok se iz Bergama vratio kući pevajući i želi da ponovi podvig protiv Boginje.

Kuriozitet za kladioničare: Komo je u Seriji A primio najviše golova u poslednjih četvrt sata igre.

U timu Napolije nedostaje samo prvi golman Meret, dok je Komo doputovao bez Barbe i Čerija. Antonio Konte će bi ti nagrađen, pre početka meča, kao najbolji trener u Seriji A u septembru.

NAPOLI 4-3-3: Kaprile - Di Lorenco, Rahmani, Bonđorno, Olivera - Angisa, Lobotka, Mektomini - Politiano, Lukaku, Kvarchelija.

KOMO 4-2-3-1: Audero - Van der Brempt, Kempf, Dosena, Moreno - Perone, Roberto - Strefeca, Paz, Fadera – Kutrone.

VERONA - VENECIJA (20.45)

Trener Verone, Paolo Zaneti, je došao pod reflektore šire fudbalske javnosti kada je uveo, na opšte iznenađenje Veneciju u Seriju A pre tri godine. Kormilar Venecije, Euzebio di Frančesko, nema tako pozitivno sećanje na Veronu gde je dobio otkaz posle samo tri početna kola u Seriji A pre tri godne.

Posle odličnog starta Zanetijeva Verona je vezala tri poraza dok je Venecija u poslednja dva kola pokazala znake živosti, pobeda nad Đenovom i apsolutno nezasluženi poraz od Rome na Olimpiku. Ipak, ni Di Frančesko, a ni Zaneti, ne rizikuju sada otkaz, međutim ako do sledeće pauze u prvenstvu u novembru ne naprave rezultatski zaokret biće pod velikim znakom pitanja.

Brojevi kažu da bi trebalo da očekujemo dosta golova već u prvom poluvremenu jer ih Verona i Vencija, uz Fjorentinu i Leće, primaju najviše u Seriji A: domaćin je kapitulirao sedam puta u prvih 45 minuta, a gosti šest puta.

Verona nije nikada izgubila u Seriji A od Venecije, pet pobeda i jedan remi a na svom stadionu je uvek izašla kao pobednik protiv Lagunara.

Lazović (©Reuters)Lazović (©Reuters)

Darko Lazović je i u ovoj sezoni nosilac igre Verone. Čačanin je već uknjižio jedan gol i tri asistencije u prvih šest kola. Na drugoj strani valja obratiti pažnju na Joela Pohjanpala, koji je zatresao mrežu i protiv Đenove i protiv Rome u prethodna dva kola.

Verona je prilično oslabljena u večerašnjem duelu budući da će na tribinama, zbog kartona, biti Davidovič i Suslov, a Serdar, Harui, Alidu i Kruz su povređeni. Gostima će nedostajati samo Dankan i Bjarkason, obojica povređeni.

VERONA 4-2-3-1: Montipo - Čačua, Daniliuc, Kopola, Freze - Balehjane, Duda - Livramento, Kastnos, Lazović - Tengštedt.

VENECIJA 3-5-2: Joronen - Kandela, Svoboda, Idzes - Zampano, NIkolusi Kavilja, Elertson, Haps -Pohjanpalo, Oristiano.

SERIJA A – 7. KOLO:

Petak

18.30: (1.50) Napoli (4.40) Komo (7.50)

20.45: (2.55) Verona (3.30) Venecija (3.05)

Subota

15.00: (2.25) Udineze (3.30) Leće (3.30)

18.00: (1.48) Atalanta (4.20) Đenova (7.50)

20.45: (1.35) Inter (5.30) Torino (10.5)

Nedelja

12.30: (1.37) Juventus (4.70) Kaljari (9.00)

15.00: (1.85) Bolonja (3.50) Parma (4.40)

15.00: (1.65) Lacio (3.80) Empoli (6.25)

18.00: (4.20) Monca (3.50) Roma (2.00)

20.45: (3.35) Fjorentina (3.50) Milan (2.25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NapoliVeronaKomoVenecijaRomelu Lukaku

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara