Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ligilja stigla do finala, a Miljonarios bez glavnog aduta

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 23:09

Korona odvojila od terena najboljeg strelca kluba iz Bogote

Poznato je da se južnoamerički sistem fudbalskih takmičenja dosta razlikuje od evropskog, ali kolumbijski je priča za sebe.

Pisali smo već o „ligilji“ - maloj ligi - koja odlučuje o potencijalnom četvrtom predstavniku te zemlje u Kopa Sudamerikani, a ona je sada stigla do finala. U dva sata iza ponoći u Bogoti počinje duel Miljonariosa i Deportivo Pereire, čiji će pobednik na megdan Deportivo Kaliju 30. decembra.

Izabrane vesti

Dakle, reč je o finalnoj utakmici mini-turnira 12 klubova koji su bili rangirani od devetog do 20 mesta primarne kolumbijske lige, Primere A. Oni su bili svrstani u tri grupe iz kojih su prvoplasirani i najbolji durgoplasirani igrali plej-of.

Miljonarios i Deportivo Pereira su u tim mečevima penalima eliminisali Onse Kaldas, odnosno Atletiko Bukaramangu i sada u finalu odlučuju ko će na Deportivo Kali u pomenutoj utakmici koja donosi plasman u Kopa Sudamerikanu.

Miljonarios, 15 puta šampion Kolumbije je favorit protiv tima kom je najveći uspeh treće mesto u državi, i to još 1974. godine. Ne samo zbog tradicije, već i činjenice da je ligaški deo sezone posle 20 utakmica završio na 10, a Deportivo na 16. mestu sa čak 12 bodova manje.

Gosti, ipak, imaju dobar razlog da se nadaju uspehu, jer će Miljonarios igrati bez svog najboljeg strelca Kristijana Aranga. Nije zvanično, ali kolumbijski mediji navode da je razlog pozitivan test na Kovid-19. Svakako, strelac 12 golova ove sezone nije na spisku igrača za ovu utakmicu.

"Izazovi su ono što život čini uzbudljivim, a smisao je u njihovom prevazilaženju", poručio je 21-godišnji Dijego Abadia koji će zameniti iskusnijeg saigrača.

FINALE LIGILJE

02.00: (1,50) Miljonarios (3,70) Deportivo Pereira (7,00)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa SudamerikanaKolumbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara