(Reuters)
(Reuters)

Da li je ovo bojkot reprezentacije? Lukaku i De Brujne otkazali Belgiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.10.24. | 11:48

Od ranije tu nije ni Kurtoa

Zlatna generacija je ostala bez pozlate. Ostaće i bez nekih vrhunskih fudbalera. Makar privremeno, jer su Kevin de Brujne i Romelu Lukaku nagovestili da će propustit oktobarski ciklus u Ligi nacija, tokom kojeg Belgiju očekuju izazovni susreti sa Italijom i Francuskom.

Obojica su već obevstila selektora Domenika Tedeska da na njih ne računa. Mada, kako pišu lokalni, a prenose svi uticajniji evorpski mediji, kreativni vezista i napadač nisu definitivno rekli „zbogom“ reprezentaciji, i dalje postoji kod njih ambicija da se pojave na Mundijalu 2026.

Izabrane vesti

Pre toga, očigleda da neke stvari žele da isteraju na čistac. Pre svih se to odnosi na De Brujnea, koga je televizijska kamera posle gostovanja Francuskoj pre mesec dana uhvatila kako govori: „Završavam, završavam“. Svi su tad protumačili da će se oprostiti od dresa Crvenih đavola, jer mu, navodno, smeta način igre koji nije baš pohvalan, niti je Belgijancima doneo uspeh u poslednje vreme.

Istim putem, bar kad su u pitanju predstojeća dva duela, krenuće i Romelu Lukaku. Za njega se još ne zna tačno šta ga je motivisalo na privremeno odstupanje. U septembru nije bio na okupljanju, pod obrazloženjem da je morao da reši status na klupskom nivou, u iščekivanju transfera u Napoli. Tad je to blo razumljivo. Sad već nije, jer kod Antonija Kontea igra redovno i daje golove.

Ima mišljenja u Belgiji da je ovo nastavak tihog bojkota ili makar poruka dvojice uticajnih reprezentativaca čelnicima tamošnjeg Saveza da nisu saglasni sa metodama rada Domenika Tedeska. Uostalom, Tibo Kurtoa je već saopštio da neće braniti za državni tim dok je Nemac italijanskog porekla na klupi.

Ni sa Tedeskom, ni prethodno sa Robertom Martinesom, te ranije Markom Vilmotsom, Belgija nije osvojila ništa, iako je imala potencijal za bolje rezultate od jednog polufinala na velikim takmičenjima, na Mundijalu 2018.


tagovi

Fudbalska reprezentacija BelgijeRomelu LukakuKevin de BrujneLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara