Erik ten Hag i Alehandro Garnaćo (©Reuters)
Erik ten Hag i Alehandro Garnaćo (©Reuters)

Ten Hag kao pokvarena ploča: Nema razloga za paniku! Dokazani sam pobednik, trofeje osvajam u maju

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.10.24. | 10:29

Iako Mančester junajted ima katastrofalan start, holandski trener tvrdi da će napraviti uspeh

Naredne dve nedelje su ključne. Zvuči poznato? Poprilično. I vraća u ona tmurna vremena. Trenutno je slično u Mančester junajtedu. Na Old Trafordu je poprilično mračno, a pred Erika ten Haga je, navodno, stavljen ultimatum: mora da napravi rezultat u naredne dve utakmice. Šta god to značilo za američke vlasnike i ser Džima Retklifa.

Dakle, pod monitoringom je. Samo što nisu naredne dve nedelje ključne, nego dve utakmice. Prvo sa Portom u Ligi Evrope, a zatim i Aston Vilom u Premijer ligi, gde je od početka sezone ostvario tek dve pobede u šest mečeva. Ali, on ne brine, zvuči kao pokvarena ploča. Identičnu priču vrti u krug.

Izabrane vesti

Prkosni Erik ten Hag insistira na tome da će rešiti probleme i da uspeh neće izostati.

“Napravićemo uspeh ove sezone. Ništa nije lako, ali nema razloga za paniku. Možemo da rešimo probleme, ovaj tim može da ih reši”, rekao je Holanđanin za Skaj sports.

Iako Mančester junajted ima katastrofalan start i Eriku ten Hagu preti otkaz, tvrdi da o njemu ne razmišlja.

“Ne razmišljam o tome, nisam zabrinut! Vlada zajedništvo, stvorili smo ga tokom leta sa vlasnicima i rukovodstvom. Imamo sporazum i svi stojimo iza njega. Svi znaju da je kod mene u maju, proteklih šest sezona, uvek bilo trofeja. To je ono čemu težimo”, poručio je i potencirao broj pehara koje je osvojio sa Mančester junajtedom i Ajaksom:

“Tokom trenerske karijere sam dokazao da sam pobednik. U proteklih šest godina sam osvojio osam trofeja”.

Zatim i ispalio jednu dobro poznatu iz njegovog repertoara – stvaranje tima je proces.

“Ako izgubite veru, gubite sve. Moramo da nastavimo i da se držimo plana. Dugo je Mančester junajted u tranziciji. Od trenutka kada sam došao, znao sam da stvari moraju da se menjaju. Morali smo da zamenimo iskusnije igrače, strategija ovoga leta bila je da potpišemo mlade. To je bio naš izbor. Za izgradnju modela i stvaranje nove kulture potrebno je vreme”.

Krivicu ne svaljuje na igrače, međutim, vidi stvari koje ne vidi baš svako.

“Zajedno smo u ovome, moramo kao tim da izađemo iz ovoga. Pogledajte ovu ekipu… Možete da vidite duh, da se bore jedni za druge. Pogledajte i navijače, razočarani su, ali su ostali uz nas, podržavaju nas od prvog do poslednjeg trenutka”, završio je Erik ten Hag.



tagovi

Mančester JunajtedErik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara