Luis Enrike (Reuters)
Luis Enrike (Reuters)

Enrike je malo nervozan: Neću vam objašnjavati taktiku, ne biste razumeli

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.10.24. | 02:25

"Donaruma i ekipa na minimumu, ali ja sam odgovoran za poraz", kaže trener Pari Sen Žermena

Na osnovu svega što je rekao o kažnjavanju Usmana Dembelea, deluje da se Luis Enrike sigurno ne kaje što jednog od svojih najboljih fudbalera od starta sezone nije poveo u London, iako bi, uz pomoć Francuza Pari Sen Žermen imao više napadačke širine i opcija. Ovako, Arsenal je prilično lagano i rutinski ispratio Parižane nazad u Francusku (2:0).

Mikel Arteta je potpuno nadigrao svog zemljaka, Arsenal je taktički izgledao odlično, dok Enerikeova ekipa nije izgledala kao da poseduje jasnu ideju šta želi na terenu, ni u jednoj fazi igre.

Izabrane vesti

"Ne želim da upirem prstom ni u koga pojedinačno, poraz je moj, prihvatam punu odgovornost i u potpunosti smo ga zaslužili. Donaruma je, kao i ostali saigrači, bio na minimumu standarda. Protivnik je bio bolji i to je jedan od najboljih timova na svetu, posebno u vazduhu", počeo je Enrike, a zatim nastavio: "Nemoguće je ostvariti rezultat koji nam odgovara kada ne možemo da dobijemo duele na terenu, kada protivnički defanzivci čitaju naše napade i naši napadači ne uspevaju da prođu odbranu."

Kako već desetak godina dominira francuskim fudbalom, Pari Sen Žermen je na neki način prestao da bude gladan domaćih titula. Nedosanjani san ostala je Liga šampiona, ona je ujedno i cilj svake sezone, ali duel sa Arsenalom pokazao je da PSŽ (još) nije dorastao timovima najvišeg nivoa.

"Moraćemo da čekamo do kraja sezone kako bismo saznali nivo ovog tima. Ovo je bio prvi meč visokog nivoa za nas, a doći će još utakmica ovog tipa. Ovo je fudbal visokog nivoa. Igrali smo u gostima, utakmicu sa dosta intenziteta, ali objašnjavati fudbal kada igrate protiv rivala koji je bolji od vas je teško. Ne smemo da ponovimo ono što se dogodilo danas."

Već u prvih nekoliko pitanja, evidentna je bila nervoza španskog stručnjaka. Probudili su je njegovi fudbaleri nedorečenošću i anemičnom pojavom na terenu, a ona se potom prenela i na novinare koji su ga pitali da prokomentariše večerašnju taktiku.

"Nemam nameru da vam objašnjavam taktički aspekt jer ga verovatno ne biste razumeli. Radi se o pokušaju da se isprave mnoge stvari koje radimo kao tim, ali ni u kom slučaju nemam nameru da bilo šta objašnjavam", zaključio je Enrike.

Deluje da mu je poraz u Londonu prilično teško pao.


tagovi

Luis EnrikePari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara