Petar Stojanović (AFP)
Petar Stojanović (AFP)

Kad je rekao da ga 'lože' njihove provokacije, nije mislio na Piksija i Srbiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.24. | 19:29

Reprezentativac Slovenije Petar Stojanović delimično objasnio sporne izjave od pre tri nedelje

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Nemačke)

Uzburkao je Petar Stojanović javnost u Srbiji manje od tri nedelje uoči Evropskog prvenstva izjavama da ga komentari i provokacije iz Srbije "lože", da mu daju dodatni motiv. Budući da ni u jednom momentu nije bilo nekorektnih izjava iz srpskog tabora usmerenih ka reprezentaciji Slovenije, nije bilo baš najjasnije na šta je Stojanović mislio.

Izabrane vesti

Priliku da pojasni problematičnu izjavu desni bek srpskih korena imao je na konferenciji za novinare dan uoči ključne utakmice C grupe između Srbije i Slovenije.

"Kao prvo, voleo bih reći da ono što su neki novinari preneli - nije baš tako. Ta nije išlo ni na trenera i igrača, nego na medije koji su neko vreme pričali lošije o nama. Mislim da nije vreme da pričamo o tome", rekao je defanzivac Sampdorije koji je u prošloj sezoni upisao 29 utakmica, jedan gol i četiri asistencije.

Stojanović je odigrao 67 minuta u prvoj utakmici sa Danskom, zaradio žuti karton i blažu povredu. Ali kako kaže, dobro se oseća uoči duela sa Srbijom.

"Mislim da će to biti fenomenalan meč, na terenu, van terena, emocije su jake i igrači moraju da sakriju emocije. Ali, pozvao bih sve navijače da ostanu i fer navijaju tokom utakmice i podrže nas u duhu fer-pleja", poručio je Stojanović i zaključio rečima o reprezentaciji Srbije: "Srbija ima vrlo kvalitetne igrače, dvojica, trojica spadaju u sam fudbalski krem, ali ih ne bih izdvajao jer je čitava ekipa odlična. Jake emocije moramo pretvoriti u nešto pozitivno."




tagovi

Petar StojanovićFudbalska reprezentacija Slovenijefudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara