(©FIFA)
(©FIFA)

FIFA nominacije za igrača godine: Levandovski, Ronaldo ili Mesi

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.12.20. | 17:27

Ko je bio najbolji u 2020 godini?

Ove godine neće biti Zlatne lopte Frans Fudbala, čuvene nagrade, najvećeg individualnog priznanja. Razlog je epidemija korona virusa, koja je napravila karambol u svetu fudbala.

Ali, dodeliće FIFA svoju nagradu za najbolje. Svetska fudbalska federacija objavila je danas nominacije za tri kategorije.

Izabrane vesti

Trojica koji su kandidati za najboljeg fudbalera sveta su Robert Levandovski (Bajern), Lionel Mesi (Barselona) i Kristijano Ronaldo (Juventus). Ako je kriterijum učinjeno u kalendarskoj godini, kao što je bilo 2018. kada je Luka Modrić bio laureat, onda nagrada ne bi smela da izmakne Levandovskom, koji je sa Bavarcima osvojio gotovo sve što se osvojiti moglo.

FIFA nagrada za najboljeg se dodeljuje od 2016. a dosadašnji dobitnici su bili Ronaldo (dva puta), Mesi i Modrić.

Kandidati za najboljeg golmana sveta su Jan Oblak (Atletiko Madrid), Manuel Nojer (Bajern) i Alison Beker (Liverpul). Čuvar mreže Liverpula je bio pobednik prošle godine, a pre njega dvojica sa trofejem su bili Đanluiđi Bufon i Tibo Kurtoa.

Na kraju, trojica nominovanih za najboljeg trenera na svetu su Hans-Diter Flik (Bajern), Jirgen Klop (Liverpul) i Marselo Bjelsa (Lids). Trofej brani Klop, a pre njega najbolji su bili Didije Dešan, Zinedin Zidan i Klaudio Ranijeri.


tagovi

Robert LevandovskiLionel MesiKristijano RonaldoFIFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara