Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fernando Tores se ukazao u Tukumanu, lekcija San Lorenca sa igračem manje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.12.20. | 03:13

Ciklon zadržao teoretske šanse za prvu poziciju dva kola pre kraja druge grupne faze

Banfild je gospodar grupe B šampionske zone Kupa Dijego Armando Maradona. Nadali su se Atletiko Tukuman i San Lorenco da će u međusobnom duelu ostvariti pobedu, doći do brojke od četiri boda i u teoriji ostati u trci za prvo mesto koje vodi u finale i borbu za Libertadores. Domaćin je ipak poklekao na svom Monumental Hose Fijeru, a nije da nije imao šansu jer je od 50. minuta ponovo imao rezultatski egal i fudbalera više u polju - 1:3.

A klub iz Tukumana je tako ubedljivo izgledao u prvoj grupnoj fazi koju je u konkurenciji Rasinga, Uniona i Arsenal Sarandija završio kao jedini tim u čitavom takmičenju koji je posle šest utakmica imao maksimalan učinak.

Izabrane vesti

Okršaji Tukumana i San Lorenca poslednjih godina donose mnogo varnica. Igra se uvek na na granci dozvoljenog, česti su žuti kartoni, na poslednjih pet mečeva zaključno sa večerašnjim bilo ih je šest u proseku, padaju i isključenja, penali...

Gosti iz Buenos Ajresa poveli su već u šestom minutu. Kabral je oborio Dijaza u svom šesnaestercu, a sudija Ečeverija opravdano svirao jedanaesterac. Bez obzira na činjenicu da je jedan od blizanaca Romero, Anhel, pre dve nedelje promašio penal protiv Taljeresa, trener Marijano Soso nije menjao izvođača i nije se pokajao jer je Paragvajac prevaraio 42-godišnjeg Kristijana Luketija koji je ostao ukopan u mestu.

U 43. minutu je Salazar napravio prekršaj za žuti karton, a onda slično ponašanje ponovio i četiri minuta po početku drugog dela. Kasnio je sa startom na Erbesa, a Ečeverija mu je pokazao još jedan žuti, pa su gosti u nastavku meča bili brojčano inferiorni. Izabranici Rikarda Zijelinskog iskoristili su upravo taj prekid – Agire je centrirao, a Eredija sjajno gađao glavom za 1:1.

I umesto da ponovo iskoriste kvantitativnu nadmoć i bace rivala u konopce, domaći fudbaleri su mu poklonili loptu u svojoj trećini, a to je u 75. minutu iskoristio Nikolas Fernandez u povratku na teren posle deset meseci oporvka od teške povrede. Ali to nije bilo sve od kluba koji pripada velikoj petorci argentinskog fudbala. Odbrana Tukumana se potpuno raspala par minuta pred kraj. Izigrali su je na centru terena Fernandez i Huan Ramirez, a ono što se desilo u nastavku zaličilo je na 2012. godinu i Fernanda Toresa u polufinalu Lige šampiona protiv Barselone. Na kraju herojskih 3:1 za goste koji su praktično čitavo drugo poluvreme proveli na terenu sa desetoricom.

 


KUP DIJEGO ARMANDO MARADONA, 3.KOLO

Sreda

Union Santa Fe - Lanus 2:0 (1:0)

/Markez 28, Gonzales 50/

Atletiko Tukuman - San Lorenco 1:2 (0:1)

/Eredija 50 - Romero 6, Fernandez 75, Ramirez 88/



tagovi

Liga kup ArgentineAtletiko TukumanSan Lorenco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara