Era Milana Borjana: Zvezdin rekorder, najbolji golman prvog dela Liga Evrope...

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.12.20. | 09:13

Iza je ostao Livaković iz zagrebačkog Dinama

Ovo je definitivno era Milana Borjana! Od prvog dana kada je stigao na Marakanu, reprezentativac Kanade je podizao lestvicu. Činio čuda, gurao tim ka Ligi šampiona i dva evropska proleća, ali čini se da u poslednjih mesec dana Milan Borjan preživljava najlepše i najbolje dane karijere, koja je preporođena dolaskom u Ljutice Bogdana..

Nulom u Liberecu, kojoj je kumovao sa tri lepe odbrane, iskusni čuvar mreže kompletirao je sjajan učinak u jesenjoj sezoni. Bio je to treći evropski meč bez primljenog gola, i to u danu kada je stigao Vladimira Petrovića Pižona na listi igrača sa najviše mečeva u evropskim okršajima.

Izabrane vesti

Potvrda je stigla iz UEFA. Kapiten Crvene zvezde je po algortimu, napravljenom u evropskoj kući fudbala, najbolji čuvar mreže prve faze Liga Evrope. Računajući i mečeve u domaćem šampionatu, Milan Borjan je stigao do 6.061 indeksnih poena i iza sebe ostavio poznate evropske golmane. Srebrna medalja namenjana je prvom čuvaru mreže zagrebačkog Dinama Dominiku Livakoviću, koji je stigao do 5.608 bodova.

Livaković je primio samo jedan gol u Ligi Evrope, u četvrtak veče od CSKA, ali je imao manje odbrana od Milana Borjana. Zvezdin kapiten je na šest mečeva Liga Evrope skupio 25 intervencija, od toga je imao šest odbranjenih zicera. Najviše u sudarima sa Hofenhajmom i Gentom. Treći na UEFA listi je Oliver Bauman iz Hofenhajma, iza su ostali Šmajhel iz Lestera, David Ospina iz Napolija, Rui Silva i Bizo.

Uskoro nam sledi novogodišnji praznici, i novo podvlačenje crta. Sve ukazuje da se Milanu Borjanu smeše nova individualna priznanja i da će reprezentativac Kanade ponovo biti izabran za najboljeg igrača Crvene zvezde. A tamo u martu i za najboljeg sportistu sportskog društva iz Ljutice Bogdana.

U februaru će, ako ne bude nepredviđenih okolnosti, postati Zvezdin rekorder po broju mečeva u Evropi.

Ovo je definitivno njegova era.

 


tagovi

Milan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara