Embape (©Reuters)
Embape (©Reuters)

Embape od danas počinje da zarađuje u Realu: Dres u prodaji, 80 odsto novca pripada Francuzu

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.24. | 10:17

Bez takve podele zarade superstar bi teško prešao u redove prvaka Evrope

Potpisao je Kilijan Embape petogodišnji ugovor sa Real Madridom, na premijerni meč će morati da sačeka dok prođe Evropsko prvenstvo, ali već danas će početi da zarađuje prvi novac od prelaska u redove šampiona Evrope.

Kako pišu španski mediji, Real Madrid je planirao danas da pusti u prodaju nove dresove sa prezimenom Embape na leđima i brojem devet. Cena tog dresa biće 117 evra. I očekuje se da se zarade – milioni. Kao što je bio slučaj još od Galaktikosa, kada su u Real došli Zidan, Figo, Bekam, Ronaldo...

Izabrane vesti

Tačka sporenja između Reala i Embapea, zbog koje možda pre dve godine i nije došlo do dogovora je upravo novac od dresova. Ma, koliko to izgledalo kao sitnica u prvi mah. Jer, otkako je Florentino Peres postao predsednik Madriđana, pravilo je da se zarada od prodaje dresova deli 50-50 na relaciji klub – igrač. Takvo pravilo se samo jednom promenilo i to zbog Kristijana Ronalda, jer drugačije Real ne bi mogao da plaća Portugalca.

I drugi put kada se odstupilo je – sada. Iz istog razloga. Embape je pristao na duplo manju platu nego što je imao u Pari Sen Žermenu, ali će zato dobijati 80 odsto od novca zarađenog prodajom dresova. Niko ne sumnja da će mu se to debelo isplatiti.

Kada je već ova tima u pitanju, to je isto jedna od tačaka zbog kojih će teško neko uspeti da „ukrade“ Erlinga Halanda od Mančester sitija, pošto on ima 100 odsto zarade od prodaje dresova u tom klubu. Na tako nešto će malo ko da pristane.

Interesantno je da Endrik, brazilski klinac koji tek treba da pređe u Real, već ima ugovoreno 50-50 od prodaje dresova sa Kraljevskim klubom.

Kada je Embape u pitanju, on će prvu sezonu u Realu odigrati sa brojem devet na leđima, a već u onoj nakon nje će preuzeti Modrićevu desetku. Što direktno govori da će hrvatskom vezisti naredna sezona definitivno biti poslednja na u Madridu.

Prema proceni Forbsa za 2023. godinu, Kilijan Embape kao brend je generisao od marketinka 20.000.000 evra. A, sada kada je prešao u Real Madrid ta brojka će se drastično uvećati.


tagovi

Kilijan EmbapeReal MadridPrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara