Ilustracija (©Shutterstock, ©Reuters)
Ilustracija (©Shutterstock, ©Reuters)

Dvoglava aždaja obezglavljena, Standard strahuje upola manje

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.01.21. | 09:02

Klub Briž ostao bez Dijate, ali ima Dosta. Gosti iz Liježa pred derbi naoružani samopouzdanjem posle serije dobrih rezultata

Nekada derbi za titulu, danas meč koji može da utiče na to da li će Klub Briž već da stavi jednu ruku na pehar prvaka Belgije. Crno-plavi jurišaju ka odbrani šampionskog zvanja i deluje da niko, pa ni današnji rival Standard u okviru 23. kola, nije kadar da im se ispreči na putu do 17. nacionalne krune (13.30).

Pokazalo se da je poraz od Genta na Jan Brejdel stadionu samo kratkotrajna slabost i neuspeh na koji su Filip Kleman i njegovi puleni zaboravili dok su se okrenuli. Započeo je Klub Briž novu seriju, stekao dvocifrenu bodovnu prednost i baškari se na čelu tabele. Komforno se oseća sastav koji dominira Belgijom proteklih godina. Pobeđuje i kada mu ne ide, što je jedna od odlika šampionskih ekipa.

Izabrane vesti

Brižov tandem napadača Bas Dost i Krepin Dijata terorisao je u proteklom periodu odbrane u Župiler Pro ligi, ali je navala prepolovljena i obezglavljena. Dvoglava aždaja ostala je na Dostu posle prodaje Dijate u Monako.

Standard bi upola manje trebalo da strahuje, DD tandem je "razbijen", a Filip Kleman traži idealnog parnjaka Basu Dostu, koji ne zna značenje reči dosta kada je postizanje golova u pitanju.

Crveni iz Liježa prebrodili su krizu i u aktivnoj su borbi za visoke pozicije, a naruku im idu Genkova posrtanja. Ako neko ume da se izvuče i izbegne streljanu crno-plavih, onda je to Standard. Tim iz Liježa neporažen je izašao iz prethodna tri okršaja sa Klub Brižom. Istina, nije mu pošlo zarukom ni da trijumfuje, ali je mali broj timova koji u kontinuitetu uspevaju da pobegnu sa Brižove giljotine. Glavni igrači tima koji odnedavno predvodi Mbaje Leje su Maksim Lestijen, potom Selim Amala i mladi napadač Mišel-Anže Balikviša. Pomenuta trojka zbirno je postigla 15 od 35 pogodaka ekipe.

Klub Briž je najefikasniji u ligi sa 50 pogodaka, drugi je po broju osvojenih bodova kod kuće sa osam pobeda, jednim remijem i tri poraza, mada bi učinak bio daleko bolji da nije bilo posrtanja na otvaranju sezone. U prošloj rundi Hans Vanaken i društvo uzeli su meru gradskom rivalu Serkl Brižu, što je bila njihova šesta vezana pobeda u ligi. U međuvremenu, Standard mora da pakuje kofere za drugu utakmicu zaredom u gostima. Protekli put putovao je u Ostende, gde je igrao nerešeno 2:2. Pre toga slavio je sa 3:2 protiv Šarlroe.

BELGIJA 1 - 23. KOLO

Petak

Antverpen - Beveren 3:2 (1:1)

/Lamkel Ze 18, 57, Batubinsika 87 - Frej 44pen, 71/

Subota

Mehelen - Genk 0:0

Epen - Muskron 1:1 (1:0)

/Faraž 32ag - Silvestre 68/

Leven - Beršot 0:1 (0:0)

/Tisudali 74/

Kortrajk - Šarlroa 1:3 (0:1)

/Gej 81 - Golizadeh 22, Fal 55, 62/

Nedelja

13.30: (1,72) Klub Briž (3,60) Standard (5,20)

16.00: (3,60) Varegem (3,50) Ostende (2,05)

18.15: (2,45) Anderleht (3,35) Gent (2,90)

20.45: (2,20) Sint Trojden (3,40) Serkl Briž (3,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaKlub BrižStandard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara