Kavaj Lenard (©AFP)
Kavaj Lenard (©AFP)

Kavaj opet bio na operaciji: Propušta pripreme i pitanje je da li će početi sezonu

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.09.24. | 09:47

As Klipersa prošle sezone odigrao 68 utakmica, ali ga nije bilo u ključnim trenucima, poslednji put je preko 70 nastupa upisao još u sezoni 2016/17

Mnogo se letos pričalo o odluci Kavaja Lenarda da prvo prihvati, a zatim ipak odbije poziv reprezentacije SAD za Olimpijske igre. Tada se govorilo kako mu je klub savetovao da se ipak posveti svom zdravlju što je naišlo na oprečne reakcije javnosti. Jasno je da su u redovima Klipersa ipak znali ono što drugi nisu...

Poznati NBA insajder Šams Čaranija otkrio je da je Lenard ovog leta bio na novoj operaciji kolena i da će zbog toga izvesno da propustio najveći deo, ako ne i ceo trening kamp uoči sezone. I ne samo to, veliko je pitanje da li će uopšte biti spreman za početak takmičenja.

Izabrane vesti

“Oticanje njegovog desnog kolena je značajno umanjeno. Gotovo da ga više i nema“, izjavio je predsednik Klipersa Lorens Frenk i otkrio:

“Držaćemo još van rada sa loptom na trening kampu, fokusiraće se na treninge snage“.

Lenard se poslednjih godina ozbiljno muči sa povredama kolena. Pre dve godine je delimično pokidao prednji ukršteni ligament, pa je nakon toga povredio meniskus, a od tada je imao česte probleme sa oticanjem kolena. Iz tog razloga lekarska ekipa u Klipersima napravila je detaljan plan Lenardovog oporavka uz fokus na jačanje kolena. Iako je Frenk rekao da se oticanje smanjilo, u franšizi nameravaju da budu izuzetno obazrivi u pristupu njegovog oporavka. Iz tog razloga šampiona sa Sparsima i Torontom nećemo gledati na terenu još neko vreme.

Kavaj Lenard je u prošloj sezoni odigrao 68 utakmica, ali je propustio najvažniji deo zbog čega su Klipersi ranije završili sezonu. Poslednji put je bar 70 nastupa upisao još u sezoni 2016/17.


tagovi

Kavaj LenardNBA ligaLos Anđeles Klipers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara