(©AFP)
(©AFP)

NAJAVA DANA (sreda, 25. septembar): Kreće Liga Evrope!

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.09.24. | 09:19

Evo koji nas najznačajniji sportski događaji očekuju danas

DINAMO KIJEV – LACIO, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga Evrope)

Nebeskoplavi od početka sezone igraju u promenljivoj formi, ali ono što je konstanta, to je da na njihovim utakmicama uvek ima golova. Na svih pet utakmica u Seriji A, barem po tri. Dinamo je od početka sezone izgubio jedino od Salcburga u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sve ovo govori da nas na Volkspark stadionu očekuje zanimljiv meč.

MANČESTER JUNAJTED – TVENTE, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Ništa se ne zna kad je u pitanju Mančester junajted. Od početka sezone se muče i igra je daleko od očekivane. U goste im dolazi tim iz Enšedea, potpuno rasterećen i sa željom da se nadigrava. Na kraju krajeva, poslednje dve utakmice u Erediviziji su pobedili.

NICA – REAL SOSIJEDAD, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Tim sa Azurne obale u meč ulazi posle demoliranja Sent Etijena u prvenstvu (8:0) i sigurno će biti naoštreni da nastave sa dobrim igrama. Sa druge strane, Real Sosijedad na početku sezone nije ni bleda senka ekipe koja slovi za kandidata da daleko dogura u Ligi Evrope. Tim Imanola Alguasila ima strašnih problema sa realizacijom. Na poslednjih pet utakmica su samo jednom zatresli mrežu protivnika.

GALATASARAJ – PAOK, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

I jedni i drugi u dobrom raspoloženju dočekuju međusobni duel. Galatasaraj je na stopostotnom učinku posle šest kola, a samopouzdanje pred dolazak grčkog kluba podigao mu je ubedljiv trijumf u derbiju sa Fenerbahčeom. PAOK takođe predvodi kolonu u svojoj zemlji, a bodove je ispustio jedino u remiju sa Panatinaikosom.

BARSELONA – HETAFE, 21.00

(Fudbal, Primera)

U uvodnih šest kola niko joj nije mogao ništa pa je teško zamisliti da će Hetafe uspeti da pokvari Barselonin savršeni učinak sa početka sezone. Tim iz predgrađa Madrida je posle šest odigranih utakmica u zoni ispadanja sa svega četiri boda.

ĐIRONA – RAJO VALJEKANO, 19.00

(Fudbal, Primera)

Teško će Đirona ponoviti prethodnu sezonu, a ako je suditi na osnovu rezultata sa početka takmičarske godine realnije je da će se boriti za sam izlazak za u Evropu. Tim iz Katalonije posle šest utakmica Primere ima dve pobede, a meč sa Rajom dočekuje posle tri vezana poraza u svim takmičenjima. Ekipa iz Valjekasa je u nešto boljoj situaciji, pošto ima bod više, a na Montilivi dolazi posle remija sa madridskim Atletikom.

LIVERPUL - VEST HEM, 21.00

(Fudbal, Liga kup Engleske)

Sa dve autoritativne pobede, protiv Milana u Ligi šampiona i Bornmuta u Premijer ligi, Liverpul je napravio uvertiru za šesnaestinu finala Liga kupa u kojoj dočekuje Vest Hem. Čekićari su poslednji trijumnf upisali krajem avgusta, a od tada su gubili od Mančester Sitija i Čelsija, odnosno igrali nerešeno sa Fulamom. Liverpul je slavio na pet od poslednjih šest međusobnih duela.

ĐENOVA - SAMPDORIJA, 21.00

(Fudbal, Kup Italije)

Derbi della Lanterna za prolaz u osminu finala Kupa Italije. Đenova je sezonu u Seriji A otvorila sa mršavom jednom pobedom i samo pet od mogućih 15 bodovoa, dok je Samp startovala još slabije u Seriji B budući da je osvojila pet bodova iz šest utakmica. Gradski rivali su se poslednji put sastali aprila 2022. godine kada je Sampdorija slavila sa 1:0, a Đenova ne zna za pobedu na prethodna tri međusobna okršaja.

PARTIZAN MOZZART BET – BORAC MOZZART, 19.00

(Košarka, Aba Liga)

Za aktuelnog vicešampiona sezona u Jadranskoj ligi počinje duelom protiv tima iz Čačka. Partizan Mozzart Bet je ovog leta promenio skoro čitav tim, ali i kao takav, ogroman je favorit protiv Borca Mozzart koji ima možda i slabiji tim nego lani. Sve sem pobede izabranika Željka Obradovića bilo bi ravno čudu.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara