Čelsijev dvojac se vratio u reprezentaciju Francuske

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 15:30

Tu su oporavljeni Fofana i Enkunku, čeka se Rabio za novembar

Još jedan francuski velikan je otišao u reprezentativnu penziju. Posle Karima Benzeme, Iga Lorisa, Olivijera Žirua, Rafaela Varana (pride, okončao karijeru), od dresa Trikolora se oprostio i Antoan Grizman, što je najveća razlika na spisku Didijea Dešana u osvit oktobarskog ciklusa u Ligi nacija.

Selektor razume odluku asa Atletiko Madrida da se posveti klubu, nauštrb igranja za državni tim.

Izabrane vesti

Grizman je velikodušan u svakom pogledu, izgradili smo poseban odnos i ne mogu da ostanem ravnodušan na naše razgovore. Nedostajaće nam, sigurno ćemo igrati drugačije, jer je Antoan imao toliki uticaj na naša izdanja i rezultate da, jednostavno, ne možemo isto bez njega. Svakako neću da menjam sistem obavezno, samo zato što nam nedostaje Grizman“, nagovestio je Dešan pred mečeve sa Izraelom u Budimpešti 10. oktobra i sa Belgijom, četiri dana kasnije u Briselu.

Početak četvrtog izdanja Lige nacije za bivšeg prvaka sveta nije bio baš uverljiv. Francuska je izgubila od Italije, ali se popravila protiv Belgije. Pred naredna dva meča tenzija je uočljiva.

Moja pozicija je takva da sam uvek pod pritiskom. Suočavam se sa prijatnim i manje prijatnim stvarima. Svako ima pravo na slobodno mišljenje, uopšte nemam problem s tim. Da je okruženje drugačije, ambijent povoljniji, bilo bi i meni komotnije“, dodao je Dešan.

Kako je selektor objasnio, Adrijen Rabio jeste u njegovom fokusu, ne i na spisku, jer mu je potrebno vreme da uhvati ritam posle dolaska u Marselj, jer je prethodni put počeo utakmicu još 9. jula. Trebalo bi da bude tu za novembarsko okupljanje. U odnosu na ranije sastave, nema Ferlana Mendija (Real) i Benžamena Pavara (Inter), usled povreda, ali su tu Vilin levi bek Luka Dinj i Čelsijev štoper Vesli Fofana. To je još jedan povratnik sa Stamford bridža, napadač Kristofer Enkunku, pošto su obojica počeli da igraju posle popravka od povrede.

E, sad, da li baš Enkunku može da odmeni rovitog Kilijana Embapea koji će ostati u Madridu na tretmanima, kako ne bi pogoršao povredu, tek ćemo videti.

SPISAK FRANCUSKE ZA

Golmani: Majk Menjan (Milan), Alfons Areola (Vest Hem), Bris Samba (Lans);

Odbrana: Teo Ernandez (Milan), Ibrahima Konate (Liverpul), Žil Kunde (Barselona), Vilijam Saliba (Arsenal), Dajo Upamekano (Bajern), Žonatan Klos (Marsej), Luka Dinj (Aston Vila), Vesli Fofana (Čelsi);

Vezni red: Eduardo Kamavinga (Real Madrid), Jusuf Fofana (Monako), Mateo Genduzi (Lacio), Manu Kone (Roma) Orelijen Čuameni (Real Madrid), Voren Zair Emeri (Pari Sen Žermen);

Napad: Usman Dembele (Pari Sen Žermen), Randal Kolo Muani (Pari Sen Žermen), Markus Tiram (Inter), Bredli Barkola (Pari Sen Žermen), Kristofer Enkunku (Čelsi) i Majkl Olis (Bajern).


tagovi

reprezentativni fudbalDidije DešanKilijan EmbapeLiga nacijaspisak igrača

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara