FOTO: Twitter (FC Chelsea)
FOTO: Twitter (FC Chelsea)

Čelsi ima kostur tima za 2030. godinu, stigao jedanaesti tinejdžer u poslednjih godinu dana

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 17:27

U sklopu transfera vrednog 10.000.000 evra, Plavci potpisali sedmogodišnji ugovor sa levim bekom Kejlebom Vajlijem

Potrošio je Čelsi pravo bogatsvo prethodnog leta i zato je sada primireniji u trci za one najskuplje igrače. Megalomanski transferi izostaju, ali je kvantitet i dalje tu. Možda su na Stamford Bridžu potrošili tek 88.000.000 evra u tekućem prelaznom roku, ali je to raspoređeno na šest igrača. Podsetimo, samo je Mojzes Kaisedo u avgustu 2023. koštao 115.000.000 funti, iliti preko 140.000.000 evra.

Sada je transfer politika dvostrukog evropskog šampiona u potpunosti usmerena na budućnost, a tome svedoči i potpis već 11. tinejdžera u poslednjih godinu dana. Posle Romea Lavije, Leslija Ugočukvua, Dejvida Vašingtona, Anžela, Dijega Moreire, Omarija Kelimana, Marka Gujua, Renata Veige, Kendrija Paeza i Estevaa (poslednja dvojica stižu tek u leto 2025), ozvaničio je Čelsi dolazak novopečenog reprezentativca SAD-a Kejleba Vajlija. Američki levi bek ima 19 godina, čitavu karijeru proveo je u Atlanta Junajtedu i stiže iz MLS-a za obeštećenje od 10.000.000 evra.

Izabrane vesti

Da je Čelsi već sada nameren da napravi kostur tima za 2030. godinu svedoči i činjenica da je Valji dobio ugovor na čak sedam godina - do leta 2031. S pravom se može reći da navijači Plavaca već sada mogu da imaju sliku u glavi kako će im igrački kadar voljenog kluba izgledati 2030. godine, budući da će svi ovi momci tada biti na fizičkom vrhuncu i imati oko 25, 26 godina. Što se Vajlija tiče, on će očekivano prvu evropsku sezonu u karijeru provesti u filijali Strazburu.

Uprkos tome što ima tek 19 godina, Vajli je već seniorski reprezentativac SAD-a, doduše odigrao je tek dve utakmice za Jenkije. Tinejdžer je prošle godine u dresu Atlanta Junajteda stekao punu afirmaciju, bio je redovan u startnoj postavi i završio sezonu sa četiri gola i četiri asistencije u MLS-ligi. Vajli je uvršten na listu deset najperspektivnijih američkih fudbalera u 2024. godini i za nekoliko dana počeće ušešće sa svojim državnim timom na Olimpijskim igrama u Parizu.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024ČelsiKejleb Vajli

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara