Žoao Paljinja i Hakan Čalhanoglu (©Reuters)
Žoao Paljinja i Hakan Čalhanoglu (©Reuters)

Čalhanoglu odjavio Bajern, Paljinja zakukao: Rekao bih nešto, ali mi ne daju

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.24. | 11:21

Potraga minhenskog kluba za pojačanjem u veznom redu ne ide baš po planu...

Ako je i bio zainteresovan, Bajern će morati da isključi Hakana Čalhanoglua iz planova za iduću sezonu. Fudbaler Intera oglasio se na društvenoj mreži Instagram poručivši da nema nameru da ovog leta napušta Milano.

Nemački mediji pisali su prethodnih dana kako je turski reprezentativac jedna od Bajernovih alternativa u slučaju da se pregovori sa Fulamom oko Žoaa Paljinje okončaju bezuspešno. Međutim, kako bi sprečio širenje glasina i tako ga možda poremetio pred važnu utakmicu trećeg kola Evropskog prvenstva sa Češkom, 30-godišnji vezista odlučio je da stavi tačku na spekulacije objavom na svom Instagram profilu.

Izabrane vesti

"U jeku nedavnih glasina koje kruže u medijima, želeo bih da iskoristim ovu priliku da se direktno pozabavim situacijom. Do sada sam se uzdržavao od komentarisanja spekulacija jer je moj trenutni fokus kao kapitena turske reprezentacije EURO 2024. Međutim, verujem da je sada prikladno izneti jasan stavi kako bi se sprečili dalji nesporazumi. Izuzetno sam srećan u Interu. Odnos koji imam sa klubom i našim neverovatnim navijačima je zaista poseban. Zajedno smo postigli značajne rezultate i uzbuđen sam zbog toga što ću u budućnosti moći da osvojim još trofeja sa Interom. Još jednom, trenutno sam potpuno koncentrisan na to da usrećim narod moje zemlje. Hvala vam na razumevanju i podršci. Napred Inter, vaš Čalha", stoji u poruci kapitena reprezentacije Turske.

Da od Hakanovog povratka u Bundesligu neće biti ništa piše i nemački Skaj, navodeći kako je Čalhanoglu bio tema u kancelarijama Bajerna, da je došlo i do kontakta sa njegovim zastupnicima, ali da nije došlo do pregovora sa Interom. Pomenuti izvor tvrdi da prioritet Bavaraca ostaje Paljinja, koji je već godinu dana tiha patnja nemačkog velikana. Međutim, Fulam ne popušta, već je odbio Bajernovu ponudu vrednu 45.000.000 evra i traži više. Sam fudbaler ne krije da želi da napravi iskorak u karijeri, prema tvrdnjama Fabricija Romana već je dogovorio uslove petogodišnjeg ugovora sa minhenskim klubom, ali…

"Ne daju mi (Fulam, prim.aut) da pričam. Voleo bih da kažem nešto", izjavio je 28-godišnji vezista pre tri dana, nedugo po završetku utakmice između Portugalije i Turske (3:0).

U Bajernu se nadaju pozitivnom ishodu, ali u slučaju da ne bude onakav kakvim su ga zamislili pripremaju i alternativna rešenja, a jedno od njih je, tvrdi Skaj, i Amadu Onana, vezista Evertona koji se prethodnih nedelja dovodio u vezu sa Barselonom i Arsenalom.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara