Juve udarna vest u Italiji
Juve udarna vest u Italiji

Buongiorno Italia: Tamna noć za Juve, Konte ponovo protiv uprave Intera i traži nova pojačanja

Vreme čitanja: 6min | sre. 23.12.20. | 12:12

Pohvale za Milan i Lacio

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Dvostruki poraz Juventusa, na stadionu i u sudnici, glavna je priča u italijanskim medijima. Najavljuju se i večerašnje utakmice 14. kola u kojima Milan i Inter imaju priliku da pobegnu Bjankonerima i drugim takmacima za skudeto. Veliki prostor dobija i nastup Antonija Kontea na konferenciji za novinare pred meč sa Veronom u kojem je pokazao da je napad najbolja odbrana: umesto da objasni debakl u Evropi, Konte upire prstu u upravu kluba da će biti odgovorna za neosvajanje skudeta ako ne dovede pojačanja koja on traži.. 

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Juve u problemu, šansa za Milan i InterJuve u problemu, šansa za Milan i Inter

Najčitaniji italijanski dnevnik otvara današnje izdanje sa debaklom Juventusa protiv Fjorentine i odlukom nadležnog organa Italijanskog olimpijskog komiteta koji je odlučio da se utakmica Juventus - Napoli odigra. “Tamna je noć”, slikovito opisuje list trenutno stanje u Kontinasi posle jučerašnjeg duplog šamara. U podnaslovu se kaže da je Fjorentina bila lucidna i konkretna, ali i da Juveu nije sviran barem jedan penal, kao i da je Andrea Pirlo oštro kritikovao presudu, ali i suđenje arbitra La Pene.

Juve, došli crni dani”, naslov je izveštaja sa meča sa Fjorentinom na drugoj i trećoj strani. U reportaži se navodi da je iskusni Čezare Prandeli očitao lekciju Pirlu, a da su protagonisti u dobru i zlu bili bivši igrači dva kluba: Kaseres je bio najbolji u Fjorentini, a Kvadrado najgori u Juveu.

Sa Napolijem će se igrati tek u maju”, podseća list da će biti teško pronaći slobodan termin za odigravanja utakmice Juventus – Napoli, pogotovo ako dva tima budu napredovali u Ligi šampiona i Kupu Italije. Odluka Italijanskog olimpijskog komiteta se nije svidela rukovodiocima FS Italije jer je nagradila lukave, a penalizovala poštene. U svakom slučaju, tačka nije još uvek stavljena na slučaj neodigrane utakmice, jer je istraga FS Italije o poštovanju protokola Kovid-19 od strane kluba Aurelija De Laurentisa i dalje u toku.

Povratak Insinjea, kapiten Napolija bodri svoje saigrače da se vrate na stazu pobeda”, najavljuje Gazeta večerašnji meč Azura sa Torinom na stadionu “Maradona”. U tekstu se kaže da su, za razliku od prošle godine, igrači Napolija mirno prihvatili odlazak u karantin posle meča sa Lacijom i da nije bilo pobune kao u prošloj sezoni.

Milan i Inter, prilika za beg”, konstatuje se na naslovnici da milanski klubovi imaju neponovljivu priliku da pobegnu Bjankonerima na devet odnosno deset bodova na tabeli. “Pioli motiviše Čalhanoglua za meč sa Lacijom, Konte ide na Veronu sa trozupcem za prvo mesto na tabeli”, aludira se da će Nerazuri, budući da igraju dva sata pre Milana, imati priliku da barem 120 minuta budu na čelu tabele, ako pobede na Bentegodiju.

Milan – Lacio, utakmica dve desetke: Čalhanoglu ili Luis Alberto, utakmicu će odlučiti mašta dvojice fudbelera”, predviđa Gazeta da će Turčin i Španac biti presudni za konačan ishod meča na San Siru. U tekstu se kaže da je Čalhanoglu eksplodirao u pozitivnom smislu kada mu je Stefano Pioli poverio ulogu ofanzivnog pleja, a da je Luis Alberto ostavio iza sebe sukob sa predsednikom Klaudijom Lotitom, sada je koncentrisan na prvenstvo, a na “Meaci”, po pravilu, pruža odlične partije.

Konte želi nova pojačanja, Inter koči”, izveštava Gazeta da treneru Intera nije dovoljno što ima najjači sastav i najdužu klupu u Seriji A i što je ispao iz Evrope, te da pretenduje da klub potroši nove sume novca za dovođenje igrača. Iz kluba je stigao hladan odgovor, jer igrači koje Konte drži po strani ili im daje šansu na kašičicu koštaju više od 30.000.000 evra godišnje. Kineski vlasnici ne mogu da potroše nijedan novi evro jer i dalje važi zabrana totalitarnog režima u Pekingu da “komunnistički” tajkuni ne smeju da ulažu novac u sektore koji nisu od suštinske važnosti za kineske nacionalne interese, a fudbal to, svakako, više nije. Jedini način da se izađe u susret Konteu je da Bepa Marota uspe da proda neke od fudbalera koje je Konte stavio u stranu.

CORRIERE DELLO SPORT

Juve prva vest i u RimuJuve prva vest i u Rimu

Rimski dnevnik daje prednost okršaju Milana i Lacija na San Siru i stavlja u prvi plan Čira Imobilea koji se nalazi u fantastičnoj formi, potvrđenoj protiv Napolija sa golom i asistencijom.

Čiro igra za svet”, naslov je teksta u kome se kaže da Lacio želi da veže dve pobede protiv velikih klubova kako bi lansirao svoju trku za mesto u Ligi šampiona i istovremeno zaustavio Milan.

Na unutrašnjim stranama se podseća da će večerašnji meč biti i novi sudar Stefana Piolija i Simonea Inzagija, odnosno prethodnog i aktuelnog trenera Lacija. List piše da su Pioli i Inzagi radili zajedno godinu i po dana u Formelu i da je Simone zamenio Piolija na klupi Nebeskoplavih u proleće 2016. godine. “Pioli protiv Inzagija, štafeta snova”, naslov je članka u kome se kaže da su dva trenera preporodili svoje klubove, Lacio je u prošloj sezoni pretio Juveu u trci za skudeto do “lokdauna”, Pioli je u periodu posle “lokdauna” od Milana napravio najuspešniji italijanski klub.

Veče Pedra”, najavljuje Korijere da će bivši igrač Barselone i Čelsija dobiti šansu večeras protiv Kaljarija da se iskupi za loše nastupe u poslednjim utakmicama. Korijere najavljuje par izmena u timu Rome: u odbrani ćemo videti Kumbulu, a na sredini terena Viljara.

Juve, dva šamara od Napolija i Fjorentine”, izveštava Korijere o dva ekstremno negativna događaja za Bjankonere koji su pokvarili predpraznično raspoloženje u Torinu. Prenose se reči sportskog direktora Fabija Paratičija koji je podsetio da je Juve bio na terenu 4. oktobra za razliku od Napolija i da za razliku od drugih nije nikada pravio kalkulacije. Takođe se citiraju reči Andree Pirla koji je podsetio da su timovi sa mnogo više igrača pozitivnih na Kovid-19 igrali svoje utakmice za razliku od Napolija koji je zbog dva pozitivna fudbalera ostao u Napulju.

Oljubičastili Pirla”, elokventan je naslov reportaže sa utakmice Juve – Fjorentina pošto je “oljubičastili” u italijanskom jeziku ekvivalent neašem izrazu “oplaveli”.

Konte, skudeto? Pitajte klub”, trener Intera ne menja pristup. Umesto da objasni zašto je završio kao poslednji grupi Lige šampiona, Konte pokušava da izvrši medijski pritisak na čelnike kluba da mu kupe nove igrače u trci za skudeto i pored toga što su Nerazuri jedini veliki italijanski klub van evropskih takmičenja. Prema pisanju Korijerea, Konte želi da mu dovedu De Paula i Pavoletija.

TUTTOSPORT

Torino teško preboleo poraz od VioleTorino teško preboleo poraz od Viole

Crni utorak. Ljubičasti šou, Juveov bes”, ta dva naslova dočekuju danas čitaoce Tutosporta koji se odnose na odluku da se utakmica Juve – Napoli igra i na poraz Bjankonera od Fjorentine.

U podnaslovu se navodi da je nadležni organ Italijanskog olimpijskog komiteta preokrenuo dve prethodne sentence da se meč registruje 3:0 za Staru damu i naredio da se utakmica Juve – Napoli odigra u prvom slobodnom terminu. Mada, kako objašnjava list, neće biti lako pronaći slobodan datum u krcatom kalendaru.

Što se tiče utakmice sa Fjorentinom, ističe se da su Bjankoneri igrali 70 minuta sa desetoricom zbog isključenja Kvadrada i da im sudija Le Pena nije svirao dva penala koji su mogli da promene tok utakmice. Na unutrašnjim strnama se prenosi da je Pavel Nedved napustio stadion iz protesta zbog suđenja La Pene polovinom drugog polovremena. Takođe se konstatuje da su Pirla “izdali” senatori u timu, Kvadrado i Bonuči koji je odigrao najgooru partiju u Juveu. Tutosport je konstatovao da je od Bonučija bio gori samo sudija La Pena.

Stiže Lacio, Milanova misija ostati na vrhu u 2020”, izveštava se da je trener Rosonera tražio od svojih igrača da naprave dodatni napor i završe u velikom stilu godinu u kojoj su napravili veliki zaokret. Takođe se kaže da su Sandro Tonali i Ante Rebić stisli zube i probaće da budu na raspolaganju večeras.

Interu pobeda u Veroni vredi duplo”, tvrdi Tutosport da bi osim sedme uzastopne pobede i penjanje na prvo mesto na tabeli, barem na dva sata, otvorilo i priču o eventualnim novim pojačanjima u januaru. Za razliku od Korijerea koji piše o De Paulu i Pavoletiju kao željama Kontea za januarski prelazni rok, Tutosport stavlja u prvi plan imena Žervinja i Papu Gomeza.

Torino u Napulju moraš da se probudiš: poslednji si”, stavlja Tutosport prst u ranu stručnom štabu i navijačima Torina podvlačeći krajnje neugodnu poziciju Granata posle pobede Krotonea nad Parmom 2:1. Takođe se kaže da je ovo poslednja šansa za Marka Đampaola, ako se na vrati sa bodovima iz Napulja njegova put sa Granatama se završava pre Božića. U čekaonici da zauzmu njegovo mesto su treneri D’Aversa, Sempliči, Donadoni i Nikola.

Piše: Željko PANTELIĆ


tagovi

Andrea PirloAntonio KonteBuongiorno Italia

Obaveštavaj me

Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara