Ognjen Jaramaz (© Baskonia)
Ognjen Jaramaz (© Baskonia)

Jaramaz: Prošla godina bila značajna za mene, siguran sam da Partizan ima strategiju za dalje

Vreme čitanja: 4min | sre. 02.10.24. | 09:27

Novi član Baskonije za Mozzart Sport najavio duel sa beogradskim crno-belima

Da li sudbina, ili samo slučajnost, Ognjen Jaramaz će ukrstiti koplja sa Partizan Mozzart Betom već u prvom kolu Evrolige. Klub čiji je dres nosio prošle sezone gde mnogo toga nije bilo onako kako je zamišljao. Ipak, prethodna sezona u crno-belom je baš to... prošlost o kojoj srpski internacionalac nije hteo previše da priča. Kako je istakao za Mozzart Sport, sada je u novom gradu, novom klubu gde se lepo snašao i ima jasan cilj - da pomogne Baskoniji da pobeđuje. Prvu priliku za to imaće već u četvrtak u Evroligi kada je zakazan premijerni meč sa crno-belim od 20.30.

Izabrane vesti

"Očekujem uzbudljivu i neizvesnu utakmicu", bilo je prvo što nam je Jaramaz poručio.

Rečenica koju mnogi igrači koriste kada najavljuju mečeve, ali kada je u pitanju susret Baskonije i Partizana u Vitoriji - neizvesnost i uzbuđenje je skoro pa zagarantovano. Čini se da svaki put kada ova dva tima igraju u Španiji mečevi se završavaju u maniru triler filmova, ali kako Ognjen ističe... početak meča će biti bitan i on bi mnogo toga mogao da odredi konačnog pobednika.

"Treba da se usredsredimo na svoju igru, kao i do sada, da uđemo u meč energično i čvrsto, i da probamo da uspostavimo naš ritam utakmice koji će nas dovesti do željenog rezultata"

Dugo se tokom leta spekulisalo o nastavku karijere Ognjena Jaramaza jer iako je imao ugovor sa Partizanom i za ovu sezonu... Jasno je bilo da se neće vraćati u Humsku. Bilo je prvo informacija iz Rusije da će u CSKA, ali onda na iznenađejne mnogih potpisao je za Baskoniju gde se već privikao na novi sistem rada i okruženje.

"Osećam se odlično, privikao sam se lepo na novi grad, novo okruženje i uživam u radu sa ljudima oko sebe".

Slično poput Partizana, Baskonija je takođe doživela brojne promene. Pre svega kada je u pitanju klupa. Na njoj više ne sedi Duško Ivanović, već je došao Pablo Laso... Posao kluba iz Vitorije koji je šokirao mnoge u Evropi. Sa takvim trenerom obično rastu i ambicije jer je u pitanju stručnjak koji je osvajao Evroligu, doduše kao trener Real Madrida, ali svi u Baskoniji su entuzijastični pred početak sezone u elitnom takmičenju.

"Verujem da mozemo dosta, mislim da je bitno da održimo dobru atmosferu koju imamo, da nastavimo da radimo i napredujemo iz dana u dan i da će iz toga kao posledica doći i dobri rezultati".

Ne bismo mogli da obavimo razgovor sa Jaramazom, a da ne spomenemo Partizan - klub koji mu je obeležio karijeru jer je čuveni crno-beli dres nosio u dva mandata. Bilo je i više nego pozitivnih momenata i onih koji su verovatno za zaborav. Takva je bila prošla sezona. Ognjen se vratio na velika vrata kao neko ko je već ostavio trag u crno-belom dresu kada je trener bio Andrea Trinkijeri. Potpisao je ugovor na dve sezone željan da sarađuje sa Željkom Obradovićem, ali kako je sezona odmicala tako je situacija bila sve lošija... Na svim frontovima.

Partizan nije pobeđivao i osvajao trofeje koji su se očekivali, a Ognjen nije igrao koliko je očekivao i želeo. Čak je u drugom delu sezone u potpunosti ispao iz rotacije trenera Obradovića pa njegov odlazak u Partizana nije bio iznenađenje. Bio je samo jedan od mnogih koji su napustili Humsku... Uprkos svemu navedenom, teških reči o nekadašnjem klubu nije bilo. Štaviše, srpski bek nešto svim drugo ističe u prvi plan.

"Prošla godina za mene je bila značajna, izvukao sam iz nje neke korisne stvari, iako nažalost nismo postigli rezultate kojima smo se nadali".

Pitamo ga za komentar odluke Partizana da u potpunosti rekonstruiše tim. Svima je sada već poznato da crno-beli ulaze u novu sezonu sa potpuno novim sastavom gde niko od igrača iz prošle sezone nije ostao osim Balše Koprivice.

"Ne razmišljam previše o tome. Siguran sam da imaju jasnu strategiju za dalje".

Donekle šturi odgovori su i očekivani od momka koji želi da se vrati u punom sjaju, sada kao član Baskonije za koju veruje da bi mogla u žestokoj evroligaškoj konkurenciji da daleko dogura.

Zašto ovo kažemo? Pa zbog odgovora na pitanje koje četiri ekipe vidi na završnom turniru ove sezone.

"⁠Ne mogu da budem objektivan u ovom slučaju, nadam se da ćemo mi biti jedna od te četiri ekipe", završava Jaramaz za Mozzart Sport.

EVROLIGA - 1. KOLO

Četvrtak

18.45 (6,50) Alba (20,00) Panatinaikos (1,15)

19.00 (2,40) Žalgiris (15,00) Barselona (1,70)

19.00 (1,60) Monako (16,00) Olimpija Milano (2,65)

20.05 (1,45) Makabi (16,00) Asvel (3,20)

20.30 (2,10) Baskonija (15,00) Partizan Mozzart Bet (1,90)

20.45 (4,10) Bajern (17,00) Real Madrid (1,30)

Petak

19.30 (1,70) Fenerbahče (15,00) Olimpijakos (2,40)

21.00 (2,25) Pariz (15,00) Crvena zvezda (1,80)

21.00 (1,90) Virtus Bolonja (15,00) Efes (2,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ognjen JaramazKK PartizanBaskonijaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara