(Star sport)
(Star sport)

Ode Vašington u SAD, vraća se tek za Studentski centar

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.10.24. | 09:16

Američki bek propušta tri utakmice Partizan Mozzart Beta

I jare i pare. Ili: i Dvejn Vašington i 1.000.000 dolara. Toliko će, nenadano, dobiti Partizan Mozzart Bet u zamršenoj transakciji u koju je iznenada uključen američki bek.

Od pre dva dana je poznato da će Vašington biti uključen u trejd Njujork Niksa (koji su na njega polagali prava), Minestore i Šarlota (koji će ga dobiti samo na papiru), od čega će profitirati beogradski crno-belih, jer im na osnovu propisa u NBA ligi sleduje kompenzacija za momka angažovanog ovog leta.

Izabrane vesti

Novost u odnosu na pređašnje informacije jeste da je Vašington tokom utorka otputovao u Sjedinjene Američke Države kako bi bio podvrgnut lekarskim pregledima za Šarlot i potpisati ugovor, zbog čega će u Humsku i stići novac na ime obeštećenja. To znači da 24-godišnji košarkaš neće igrati u četvrtak na otvaranju nove sezone Evrolige, propustiće drugo kolo ABA lige i meč sa Cibonom u nedelju, kao i gostovanje Real Madridu sledećeg četvrtka.

Kako je rečeno Mozzart Sport, Vašington će desetak dana biti van ekipe, samim tim prva naredna utakmica na kojoj bi mogao da bude na raspolaganju treneru Željku Obradoviću je gostovanje Studentskom centru 12. oktobra u Podgorici.

Podsetimo...

Naime, Vašington je deo trejda Njujork Niksa i Minesote u čijem se epicentru nalazi Karl Entoni Tauns. Momak rođen u Frankfurtu bio je potreban Niksima kako bi se sve potrebne brojke plata u seleri kepu posložile jer tako nalažu pravila NBA lige. S obzirom da je Vašington prošle sezone već potpisivao dvosmerne ugovore sa Niksima, isprofilisao se kao idelan kandidat za ovaj posao.

Niksi su prosledili Vašingtona u Šarlot Hornetse kojima je takođe bili neophodan igrač za realizaciju trejda Taunsa iz Minesote u Njujork. Na kraju Hornetsi dobijaju tri pika druge runde (dva od Niksa, jednog od Minesote), kao i Dakuana Džefrisa, Čarlija Brauna i Vašingtona, Taus ide u Veliku jabuku dok su u Minesoti završili Džulijus Rendl i Donte Divićenco.

Naredni korak je da Hornetsi otpuste Vašingtona, a on bi na kraju trebalo da potpiše novi ugovor sa Partizanom. Novonastala situacija nalaže da će Željko Obradović neko vreme ostao bez Vašingtona, u da je veliki znak pitanja kod toga koliko će utakmica američki bek propustiti, počev od evroligaške premijere protiv Baskonije u četvrtak.

Za kraj, evo i kako je ko prošao od NBA klubova, odnosno šta su dobili Niksi, šta Timbervulfsi, a šta Hornetsi.

Njujork Niks: Karl Entoni Tauns i prava na Džejmsa Nanđija

Minesota Timbervulfs: Džulijus Rendl, Donte Divićenco, Keita Bejts Dio i pik prve runde 2025.

Šarlot Hornets: Pik druge runde 2025, pik druge runde 2026, Dakuan Džefris, Čarli Braun, Dvejn Vašington i 7.200.000 dolara u kešu




tagovi

Dvejn VašingtonKK PartizanABA ligaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara