Paulo Fonseka (Reuters)
Paulo Fonseka (Reuters)

Fonseka: Najbolji Milan otkako sam došao, za mene je ono penal (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.10.24. | 00:50

"Pokazali smo mentalitet Lige šampiona", kaže Ćabi Alonso

Čudnu utakmicu odigrao je Milan na Baj Areni. U prvom poluvremenu maltene nije dolazio do trećine Bajer Levrkuzena i uputio je jedan jedini udarac ka golu, da bi u nastavku utakmice čak 16 puta gađao ka mreži Lukasa Hradeckog. Nije bilo dovoljno za prvi bod u Ligi šampiona ove sezone.

Možda bi epilog bio drugačiji da su Rosoneri bili konkretniji i koncentrisaniji u završnici akcija, ili da je sudija Sandro Šerer u drugom poluvremenu dok je Leverkuzen vodio 1:0 u saradnji sa VAR sobom, dosudio prekršaj nad Rubenom Loftus Čikom na liniji šesnaesterca, samim tim i jedanaesterac.

Izabrane vesti

Mnogo razloga za bes i nezadovoljstvo italijanski velikan nakon sudijske izvedbe švajcarskog arbitra, a to je na određeni način pokazao i Paulo Fonseka u razgovoru sa novinarima nakon utakmice.

"Situacija sa Loftus Čikom? Čudno je da VAR soba nije intervenisala. Bio je to faul na liniji šesnaesterca, za mene je to penal, ali oni čak nisu ni pogledali. Tokom utakmice, međutim, sudija nije imao dileme kada je trebalo da svira protiv nas", rekao je trener Milana, pa nastavio: "Nismo pobedili, ali je ovo bila utakmica u kojoj sam najviše uživao otkako sam stigao u klub. U drugom poluvremenu odigrali smo fantastičnu utakmicu. Naravno, nismo unovčili naše šanse, tužni smo i razočarani, ali moramo da ostanemo u ravnoteži i shvatimo šta smo na kraju uradili. U prvom poluvremenu nam je bilo teško, zatvarali smo prostor u sredini , a oni su nam pravili probleme, naročito po desnom boku. Uprkos poteškoćama, dobro smo se branili. Leao nije pomagao? Ponavljam, imali smo više problema na desnom boku nego na levom."

Ćabi Alonso nije pričao o suđenju, ali je novinare zanimalo da li je nezadovoljan igrom svog tima u poslednjih pola sata utakmice, budući da je šampion nemačke u tom periodu bio inferioran i primoran da se konstantno brani.

"Veoma sam srećan onime što smo pokazali u prvih sat vremena utakmice. Vrlo dobar posao smo uradili u prvom poluvremenu. Protiv italijanskih timova uvek morate da igrate inteligentno. Osetili smo da možemo da dominiramo, ali oni su opasan tim koji čeka da pogrešite. U prvom poluvremenu nismo mnogo grešili. Nakon toga - jesmo. Ali ovo je Liga šampiona, veliki rival. Uživati u trenutku, braniti se, braniti rezultat, to je nešto što morate da radite u Ligi šampiona. Što se mene tiče, pokazali smo mentalitet Lige šampiona. A imati to iskustvo može da bude vrlo važno u budućnosti", rekao je Alonso.

Potpuno drugačije raspoloženje dvojice trenera nakon dve utakmice Lige šampiona. Španac ima maksimalnih šest bodova i ide na noge Brestu nakon reprezentativne pauze, dok je Portugalac na nuli, ali će 22. oktobra imati lepu priliku da na San Siru protiv Klub Briža stigne do prvih bodova.


tagovi

ac milanBajer LeverkuzenPaulo FonsekaĆabi Alonso

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara