Buongiorno Italia: Ibrahimović uveo pravila saigračima da se izuvaju u teretani i da isključe telefone dok jedu

Vreme čitanja: 8min | uto. 17.11.20. | 13:08

Gatuzo mu sprema trojicu čuvara koji će imati specifične zadatke kako da ga sačuvaju

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanski sportski dnevnici nastavljaju sa pohvalama na račun selektora Italije Roberta Mančinija i pripremaju teren za nastavak prvenstva sledećeg vikenda. Najviše pažnje pobuđuje meč Napoli - Milan i glavni akteri su Ibrahimović i Insinje. Piše se i o problemima Čalhanoglua na koga je ljut ceo Milanov ambijent zbog nekorektnog ponašanja i mogućnosti da Mertens u nedelju na San Paolu zaigra ponovo u ulozi klasičnog centarfora. Svetla pozornice su namenjena i za Juventus i Inter pošto se analiziraju vezne linije dva tima i iznose glasine sa fudbalske pijace. U Rimu očekuju da Džeko i Imobile budu negativni na kovid-19 i na raspolaganju za mečeve sledećeg vikenda.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Kraljevska godina. Ibra i ludilo od 2020”, dodeljuje Gazeta ovog jutra Zlatanu Ibrahimoviću glavnu ulogu na svojoj naslovnici. U podnaslovu se podseća da od povratka u Italiju, Ibra postiže gol svakih 110 minuta i da je doveo Milan na čelo tabele akrobatskim potezima i uprkos virusu i svim drugim nedaćama. “U nedelju Ibru čeka Napoli i test Ringio”, aludira milanski dnevnik na prijateljstvo trenera Napolija i Šveđanina balkanskog porekla.

Na unutrašnjim stranama se prolazi detaljno čitava tekuća godina, od sletanja Ibrahimovića na aerodrom u Milanu 2. januara, pa sve do meča sa Udinezeom i Veronom. U tekstu se najavljuje da je sada Ibrahimovićev cilj da isposluje produžetak ugovora i da se nametne kao trener na terenu, što bi mu produžilo karijeru i dalo adut više u pregovorima sa Milanom. Gazeta ističe da Ibrahimovićeva harizma nije bazirana na njegovim mišićima, tetovažama i akrobatskim potezima na igralištu, već na čeličnoj disciplini i poštovanju pravila. Navode se primeri kako su u Milanelu svi počeli da slede Ibrahimovićev primer da ne ulaze u teretanu u kopačkama i patikama direktno sa terena nego da ih ostave ispred i uđu u čarapama. Za vreme ručka, telefoni su isključeni, a posle završenog radnog dana u Milanelu sa osmehom na licu i zadovoljstvom se izlazi u susret obavezama koje služe za komunikaciju sa navijačima, sponzorima, medijima.

“Dragi prijatelju, spremio sam ti zamku. Gatuzo sprema veoma kompaktan Napoli sa zbijenim linijama kako bi zaustavio Zlatana”, najavljuje se taktika koju će primeniti Azuri. U članku se kaže da će Manolas, Kulibali i Bakajoko preuzimati, svako u svojoj zoni odgovornosti, Ibru. “Manolas će biti zadužen za skok igru kod prekida, Kulibali će brinuti da Ibra ne primi loptu a Bakajoko će ga udvajati i pomagati centralnim bekovima”, objašnjava Gazeta.

Riziko na sredini terena. Od Artura do Rabioa, svi Juventusovi komandosi”, koncentriše se Gazeta na veznu liniju Stare dame koja je označena ka najslabija karika u Pirlovom timu na startu sezone. U članku se zapaža da trener Bjankonera ima petoricu vezista, ali da nijedan od njih nije plej u pravom smislu te reči. Kao kompenzacija za taj nedostatak se navodi sposobnost svih pet igrača veznog reda (Artur, Rabio, Mekeni, Bentankur i Remzi) da budu alternativni jedan za drugog.

Sredina terena je u centru pažnje i u tekstu posvećenom Interu. “Desantne polutke. Vidal plus Barela, benzin u motoru. Sada Inter ima svoje magično klatno”, ukazuje se da će iskusni Čileanac i mladi Italijan, uz Lukakua, biti glavne Konteove uzdanice u nastavku sezone. U analizi se najavljuje i povratak Nerazura na formaciju 3-5-2 koja bi trebalo da još više egzaltira kvalitete dvojice veznih igrača.

“Mančinimanija, sada Italija ne sme da dozvoli da joj pobegne”, svedoči se ispod zaglavlja o sve raširenijem uverenju da je Roberto Mančini vratio duh i kult reprezentacije i da bi zbog toga FS Italije trebalo sve da uradi da ga zadrži na selektorskoj klupi. U tekstu se podseća da Mančini prima 2.500.000 evra godišnje i da je u prethodnih par meseci dobio nekoliko ponuda od velikih italijanskih i evropskih klubova koje su bile mnogo izdašnje od plate u FS Italije. U tom kontekstu se sugeriše italijanskoj kući fudbala da što pre poveća platu Mančiniju i produži mu ugovor do 2026. godine jer se veruje da je Mančini postavio temelje za selekciju koja bi mogla da pruži svoj maksimum na Mundijalu koji će se igrati za šest godina.

CORRIERE DELLO SPORT

“Džeko i Imobile, pitanje sata”, spaja Korijere u glavnu priču sudbine dvojice kapitena i golgetera rimskih klubova koji su u iščekivanju rezultata testiranja na kovid-19 i dobijanja zelenog svetla da se pridruže svojim klupskim drugovima na treninzima u Trigoriji odnosno Formelu. “Bosanac trenira kod kuće: njegov cilj je da bude na raspolaganju za meč sa Parmom. Nebeskoplavi će imati još tri uzimanja briseva do vikenda, Imobile se testirao već šest puta”, precizira Korijere.

Korijere objavljuje i veliki intervju sa Đanlukom Petrakijem u kojem je bivši sportski direktor Rome izneo svoje viđenje njegove avanture u Trigoriji. Petraki je istakao da je on doveo u Večni grad većinu igrača na kojima se bazira današnji tim Fonseke: Mhitarjan, Spinacola, Smoling, Ibanjez. “Fonseka karakterno ne liči na mene, ali su njegov fudbalski stil i filozofija i moji”, podvukao je Petraki. On se dotakao i motiva otkaza: ”Palota je imao poverenje u pogrešne ljude koji su mu davali pogrešne informacije. Moj problem je što nemam diplomatske osobine, nisam dobar u kreiranju oportunističkih odnosa, kurtoaznih i prijateljstava iz interesa. Vratio bih se u Romu, ona je bila moj najuzbudljiviji izazov u karijeri, ali nemam nameru da menjam sebe da bi bio adekvatan za bilo koga, uključujući i Đalorose”.

Insinje preuzeo lidersku ulogu u reprezentaciji: Div sam ja”, aludira Korijere na visinu napadača Napolija i Italije dočaravajući utisak sa fotografijom Insinjea i Levandovskog, a na unutrašnjim stranama se dodaje da će Lorenco, posle poljskog centarfora, stati na crtu i drugom divu Zlatanu Ibrahimoviću u nedelju. Takođe se dodaje na unutrašnjim stranama da je učešće Osimena na meču sa Milanom i dalje pod velikim znakom pitanja.

U redakcijskom komentaru sa naslovom “U Italiji najbolje igra Italija” udeljuju se novi komplimenti selektoru Mančiniju koji je dao igru i identitet svojoj selekciji kakav nisu uspeli ni treneri u klubovima Serije A. Kao dokaz te tvrdnje se uzima primer da je Berardi postigao gol Poljskoj posle akcije u kojoj su Azuri odigrali čak 30 pasova.

“Osovina Inter - Arsenal: Eriksen za Džaku”, piše Korijere da bi dva kluba mogli da razmene nezadovoljne igrače u svojim redovima, međutim, osim razlike u ceni između Danca i Švajcarca, Džaka nije baš po meri Kontea, koji i dalje insistira na Kanteu a kao alternativu bi više voleo Vajnalduma.

TUTTOSPORT

Tutosport je posvetio naslovnicu bivšem gazdi Intera Masimu Moratiju, koji je imao reči hvale za Juventus Andree Anjelija istakavši da su Bjankoneri i u ovoj godini favoriti za skudeto. “Juve, poslušaj Moratija”, naslov je teksta u kome se prenose reči nekadašnjeg predsednika Nerazura povodom sedam godina od njegovog odlaska iz kluba. “Juve je zasluženo osvojio devet skudeta zaredom, Inter mora da bude jači i bolji ako želi da detronizuje Bjankonere. Voleo bih da vidim Kantea i Kulibalija u Interu, sa njima bi Konte imao veće šanse da ostvari zacrtane ciljeve”, reko je Morati. Prenosi se i njegovo zapažanje da bi se u sastav Murinjovog Intera, iz aktuelnog pogona, odlično uklopili Lukaku i Barela.

“Pirlo počinje od Kjeze. Otkako je došao u Juve, uvek je bio starter”, piše Tutosport da se bivši igrač Fjorentine oporavlja od povrede zbog koje je morao da preskoči utakmicu sa Lacijom i da će protiv Kaljarija, najverovatnije, biti starter. List piše i da je Bernardeski u reprezentaciji Italije dao pozitivne signale u pravcu povratka u formu kao i da je Dibala trenirao punom parom prethodnih dana, čak i u danima kada mu je Pirlo dao slobodno. “Paulo želi što pre da se vrati u fizičku top formu i iskoristio je na najbolji mogući način ovu pauzu da odradi deo posla koji nije mogao prošlog leta zbog zaraženosti Kovidom 19”, podvlači list.

Torinski dnevnik objavljuje i intervju sa Žoaom Pedrom: ”Ja, Riva, Kaljari: san”. Jedan od najboljih igrača Kaljarija koji je već odigrao 200 utakmica za tim sa Sardinije pоručio je da mu je sin već naručio kako da proslavi gol ako, naravno, zatrese Juventusovu mrežu. Pedro je priznao da je Torino bio ozbiljno zainteresovan za njega prošlog leta ali da je on odlučio da ostane u Kaljariju jer njemu i njegovoj familiji prija život na Sardiniji.

“Svi su ljuti na Čalhanoglua”, svedoči Tutosport da su u Milanelu poprilično razočarani ponašanjem Turčina i astronomskih zahteva za produžetak ugovora. Milanovoj upravi je posebno teško pala činjenica da nijednog momenta nisu doveli u sumnju Čalhanoglua tokom prve dve godine kada je bio više teret nego korist za igru Rosonera. “Milan, pod ovim uslovima, ne želi da pregovara sa Čalhanogluom: sada je samo pitanje da li će ga prodati u januaru ili će ići na isticanje ugovora u junu. Posebno su besni na Čalhanoglua navijači Milana i za njega je velika sreća da se utakmice igraju bez publike, u suprotnom bi bio izložen teškim uvredama, zvižducima i protestima”, dodaje se u tekstu.

“Napoli sa Mertensom u staroj verziji”, potvrđuje jučerašnje pisanje dnevnik da će Gatuzo, u odsustvu Osimena, poveriti špic napada Belgijancu. U članku se podseća da Mertens nije postigao gol za Napoli na poslednjih sedam utakmica, ali da je protiv Engleske u dresu Belgije zatresao mrežu iz slobodnjaka.

“Bonjek gura Milika u Inter”, otkriva Tutosport da predsednik FS Poljske i nekadašnji as Juventusa i Rome sponzoriše prelazak svog zemljaka u redove Nerazura. Bonjek je podvukao da Milik ne može da ide na Evropsko prvenstvo ako bude ostao van pogona čitavu sezonu što je jedini scenario ako ostane u Napulju. 

“Dalje ruke od Belotija”, poručuje u lokalpatriotskom stilu Tutosport. Kapitenu Torina ističe ugovor 2022. godine i predsednik Urbano Kairo mora da već sada produži ugovor svom kapitenu ako želi da izbegne da sledeće leto bude turbolentno na Filadalfiji. U tekstu se kaže da Beloti nije dovoljno nagrađen za sve što pruža u Torinu i nacionalnoj selekciji, ali da je privrežen klubu Granata i da bi uz adekvatne garancije i povećanje plata rado produžio vernost. 

“Iličić: prošao sam kroz težak period, sada sam još jači”, prenose se reči igrača Atalante koji je u dresu Slovenije postigao gol posle 260 dana. “Boginjo, sada ćemo da se zabavimo. Svaka negativnost te učini jačim, boljim”, poručio je Iličić da će vrlo brzo početi da trese mreže i u Seriji A i u Ligi šampiona.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaZlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

Milan
Inter
Roma
Lacio
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara