Beverli Pristman (©Reuters)
Beverli Pristman (©Reuters)

Bruka olimpijskih šampionki: Selektorka Kanade izbačena sa OI zbog špijunaže

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.07.24. | 12:56

Dronom sniman trening Novozelanđanki

Ženska fudbalska reprezentacija Kanade doputovala je u Francusku kao aktuelni olimpijski šampion posle osvojenog zlata u Japanu, ali iako Igre u Parizu još nisu zvanično otvorene, Kanađanke su se već dobrano obrukale. Zbog špijuniranja prvog rivala na turniru, Novozelanđanki, sa ovogodišnjih Olimpijskih igara izbačene su selektorka Kanade Beverli Pristman i dvoje njenih asistenata.

Drama je počela kada je ekipa Novog Zelanda primetila dron iznad svog terena tokom treninga koji je bio zatvoren za javnost. Brzo se ušlo u trag ko je njime upravljao, a policija je čak i privela analitičara Džozefa Lombardija kod kog je tokom istrage pronađena letilica, kao i snimci sa dva treninga protivničkog tima i prepiska između članova kanadskog stručnog štaba, piše list Gloub. Pored Lombardija i Pristmanove izbačena je i Džasmin Mander, asistentkinja kanadske selektorke.

Izabrane vesti

Da sve bude još bizarnije, utakmica između Kanade i Novog Zelanda je odigrana u četvrtak, a olimpijske šampionke su pobedile sa 2:1.

Beverli Pristman samoinicijativno nije vodila ekipu Kanade u toj utakmici, ne bi li tim gestom ublažila situaciju, ali to joj nije pomoglo. Olimpijski komitet Kanade odlučio je da Pristmanovu, pod čijim vođstvom su fudbalere te zemlje pre tri godine stigle do olimpijskog zlata, razreši dužnosti i udalji je sa Igara. U nastavku turnira ekipu će voditi pomoćni trener Endi Spens, bivši strateg Evertonovog ženskog tima.


tagovi

Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara