Kuka (©Reuters)
Kuka (©Reuters)

Bolnica u Santosu: Navijački harakiri, bez 15 igrača na lidera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.11.20. | 15:41

Očajna kadrovska situacija u redovima tima iz Sao Paula pred dolazak Internasionala u derbiju 21. kola brazilske Serije A. I tim iz Porto Alegrea nije kompletan. Oslabljen i Korintijans. Gremio je trenutno tim sa najboljom formom u eliti

Nikad izjednačeniji šampionat Brazila. Gremio je trenutno tek osmi, ali zaostaje samo šest bodova za liderom Internasionalom. Šampion Flamengo je takođe u očajnoj seriji, a posle dve katastrofe u derbijima protiv Sao Paula (1:4) i Atletiko Mineira (0:4) smenjen je španski stručnjak Domenek Torent. Prošle godine se tim iz Rio de Žaneira prošetao Serijom A, ove je druga priča.

Derbi 21. kola brazilske elite igra se na stadionu Vila Belmiro u Sao Paulu (20.30) - Santos dočekuje lidera Internasional. Ekipa iz Porto Alegrea je prošle nedelje ostala bez argentinskog stručnjaka Eduarda Kudea. On je preuzeo kormilo Selte iz Viga koju će da pokuša da sačuva u Primeri. Na klupi Internasionala seo je iskusni stručnjak Abel Braga. On je imao loš debi u sredu kada je velikan iz Porto Alegrea poražen u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Brazila od Atletika Mineira (0:1).

Izabrane vesti

Santos je ispao iz Kupa Brazila, a prošle nedelje je izgubio dva boda (1:1) protiv Bragantina u šestom minutu sudijske nadokande. Tim iz Sao Paula je imao velikih problem sa virusom korona. Čak 10 igrača je obolelo, kao i trener Aleksi Stival, poznatiji kao Kuka.

Opšte je mišljenje da su svom klubu napakostili sami navijači kada su, njih na stotine, ekipu sačekali na aerodromu kako bi je ispratili na Kup utakmicu. Uz pesmu, nažalost, bez maski.


Protiv Internasionala neće igrati oboleli od korone – Žaoa Paulo, Lukas Verisimo, Madson, Dijego Pituka, Žobson, Žean Mota, Alison, Sandri, Anhelo i Aleks. Povređeni su golman Vladimir, Karlos Sančez, Ranijel i Renijer, dok je Soteldo na pripremama reprezentacije Venecuele za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Dobra vest za goste iz Porto Alegrea da se u tim posle suspenzije zbog crvenog kartona vraća prvi strelac Serije A Tijago Galjardo. I Abel Braga ne može da računa na najjači sastav. Hektor je suspendovan, Nonato i Patrik imaju korona virus, Danilo Fernandes ima problema sa stomakom, dok je Džoni na pripremema reprezentacije SAD. Od ranije su van tima Peruanac Paolo Gerero, Argentinac Renco Saravija i Gabrijel Bosilja.

Gosti nisu kompletni, ali su u mnogo boljem položaju od domaćina. U prvom delu sezone bilo je 2:0 za tim iz Porto Alegrea. Santos nije dobio Internasional na šest vezanih utakmice (po tri poraza i nerešena ishoda).

Korintijans je loše počeo sezonu, ali igigant iz Sao Paula igra sve bolje. Sakupio je sedam bodova iz tri poslednja meča. I dalje trener Vagner Mansini ima mnogo problema sa sastavom tima. Iskusni napadalč Žo se oporavio od povrede, ali je zaražen virusom korona. Van stroja su i defanzivni vezista Ksavijer, levi bek Fabio Santos i Otero. Virus su zakačili i Mateus i Vital. U Sao Paulo stiže Atletiko Mineiro koji s klupe predvodi nekadašnji trener Sevilje i bivši selektor Argentine Horhe Sampaoli. Prošle nedelje je tim iz Belo Orizontea pregazio Flamengo (4:0).

Gaučos ne može da računa na povređenog Žaira, Alan Franko ima reprezentativnih obaveza sa Ekvadorom, Žunior Alonso sa Paragvajom, a Džeferson Savarino sa Venecuelom. Očekuje se da će debi u Atletiku da ima čileanski napadač Eduardo Vargas.

Gremio je tim koji je u najboljoj formi u Brazilu. Velikan iz Porto Alegrea je vezao šest pobeda u svim takmičenjima, a nije poražen na devet uzastopnih mečeva, još od 11. oktobra, kada je poražen od Santosa u Sao Paulu (1:2).

BRAZIL 1 – 21. KOLO

Subota

20.30: (3,90) Santos (3,35) Internasional (2,00)

20.30: (2,35) Sport Resife (3,10) Vasko da Gama (3,25)

21.00: (4,20) Gojas (3,45) Atletiko PR (1,90)

23.00: (3,80) Korintijans (3,45) Atletiko MG (2,00)

23.00: (3,50) Fortaleza (3,10) Sao Paulo (2,25)

23.00: (1,80) Gremio (3,45) Seara (4,80)

Nedelja

01.30: (1,50) Flamengo (4,30) Atletiko GO (6,50)

01.30: (2,00) Palmeiras (3,30) Fluminense (4,00)

Ponedeljak

22.00: (3,60) Koritiba (3,05) Baija (2,25)

Utorak

00.00: (2,65) Botafogo (3,10) Bragrantino (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GremioSantosBrazil 1BrazilKorintijansAtletiko MineiroInternasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara