Komentari na vest

Don Andres o fudbalu i životu: Ćavi, Mesi i ja na podijumu za Zlatnu loptu - to je nagrada!

G

Gost99

pre oko 2 sata

Jedini igrač koji je bio igrač utakmice na finalima LS,Eura i Svetskog prvenstva.Don Inijesta
A

Analitičar amater

pre oko 2 sata

Inijesta je zaista bio odličan igrač, a najbolja osobina mu je bila prilagođavanje. Neko ga izjednačava sa Mesijem, Ćavijem, Zidanom. Ja se ne slažem sa tim. Svi ti navedeni su bili bolji igrači od njega, ali nijedan od tih vrhunskih ne bi mogao da popuni sve one rupe koje je Inijesta popunio jureći za njima. Ne mislim samo u fizičkom smislu, nego je baš znao da nađe ono što nedostaje sistemu i da od nečega odličnog napravi neverovatno. Mislim da je to bio njegov najveći kvalitet. U svakom slučaju, deluje mi da zaslužuje svu slavu koju je stekao.
M

Makijan

pre oko 2 sata

Andres, VELIKI SI!!!
m

moni

pre oko 3 sata

a gde je u svoj toj priči Ronaldinho, najbolji svih vremena...
L

Lfc

pre oko 4 sata

QATAR 18.12.2022. HVALA BOZE. Iniesta strasan igrac,nema sta.
d

ditatore

pre oko 4 sata

obican trkac,tehnika mu nikad nije bila jaca strana.
P

Peca Nis

pre oko 4 sata

Rame uz rame sa Zidanom i ispred njih niko sto se tice ofanzivnih veznih. Fudbal u malom prstu i igra koja je delovala kao najlaksa stvar na svetu i koja je sasluzila Zlatnu Loptu ili dve. Hvala na svemu Anti-Galactico!
M

MNM

pre oko 5 sati

ĆaviInijesta
A

Aduriz

pre oko 6 sati

Glavna karika te Barsine generacije je Buskec. Nisu ni Mesi, ni Ćavi ni Inijesta.
N

Nikola033

pre oko 6 sati

Sve je ovo ok.Al da ne spomene Ronaldinja iz tog perioda je sramota.Ubedljivo najbolji igrac kog sam gledao.Jeste mozda kratko trajalo ali je bilo ludilo.Sa tom lakocom niko vise nece igrati fudbal.
б

браво

pre oko 3 sata

то је (у то време)клинац који је БУКВАЛНО дисао и жовео фудбал, његова игра је била тако дуго очекивана Жога Бонито ,момак је плесао свуда... доћи до стадијума да ти домаћи навијачи Реала аплаудирају је нешто невероватно. Човек који је брзо изгорео ,али ,кад је горео,горео је као Сунце
M

Messi GOAT

pre oko 7 sati

Najveca laz koja postoji u fudbalu i koju su ljudi govorili godinama je "Mesi ne moze bez Cavija i Inieste".Glupost kakve nema.Evo jednog primera:Mesi je postigao preko 650 golova za Barselonu,Xavi mu je asistirao za 32 gola a Iniesta za 35 golova.Dakle za 17 godina u Barsi od preko 650 golova koje je postigao,njih dvojica su mu ukupno asistirali za samo 67 golova(ovo su zvanicni podaci).Da da stvarno Mesi ne moze bez njih.A koliki je tek Mesijev uticaj na ostale igrace evo primera:Mesi je za samo 2 godine u PSG asistirao Mbapeu za 20 golova.Znaci Iniesta za 17 godina Mesiju asistirao 35 puta,a Mesi za samo 2 godine asistirao Mbapeu cak 20 puta.Pa ko tu bez koga ne moze?King sve igrace cini najboljim na svetu.On je proslavio Xavija i I Iniestu i on je Mbapea ucinio 10 puts boljim nego sto jeste.VAMOS
И

И

pre oko 6 sati

Mesi je vanzemaljac, ali ne verujem kakvu logiku koriste ljudi, potpuno neverovatno, nestvarno. Znači ako mu nije direktno asistirao mnogo puta, nije bio važan za Mesijevu igru? Ne smatram sebe nikakvim intelektualcem, ali mislim da ni sa 11 godina nisam imao tako tragikomično logičko razmišljanje.
F

Fer1

pre oko 7 sati

Ključan igrač Barse i Španije tih godina velikih uspeha. Mesi je za mene lično najbolji igrač ikad, ali je Inijesta bio daleko više nezamenjiv tih godina. Pa čak bez Mesija, niko na svetu nije imao napad Eto-Anri. Čak je moglo i bez Lea, ali bez Inijeste nikako. Ćavi je imao strašan pas, ali nije imao tu hitrinu, okretnost, tendenciju da loptu stalno šalje napred, pa i radius trčanja i bez Inijeste to ne bi moglo da se pokrije, neke slabosti bi došle do izražaja i ne bi bilo balansa. Ključna glava.
A

Avshs89

pre oko 7 sati

Da dam malo istorijske perspektive. Inijesta je generacija Zvezdinih Dragana Mrđe, Dejana Milovanovića, Dušana Baste, Boška Jankovića, Marka Perovića... Sećam se da je naša mlada reprezentacija SCG igrala protiv Španije kada su gore navedeni već bili poznati kod nas. Tim povodom je rađen intervju sa Boškom Jankovićem koji je tom prilikom skrenuo pažnju na Andreasa Inijestu i rekao da zapamtimo to ime jer ćemo za par godina videti kakav je to igrač. Eto, to je bilo pre 19 godina...
И

И

pre oko 7 sati

Играч кога није вредело нападати када има лопту, јер готово да није грешио. За Ћавија би се могло још и дискутовати да ли би био толико моћан у неком другом систему игре, али за Инијесту не. У сваком систему, стилу и клубу био би међу најбољим играчима света. Ћави би свуда био врхунски, наравно, али на пример да га је било бацити у Челси, можда не би био баш аждаја из Барсине тика-таке. За Инијесту сам апсолутно убеђен да нема те игре у којој он не био био на свом нивоу.
@

@@@@

pre oko 7 sati

Mesi se čitavu karijeru šlepao na Ćavija i Inijestu.
Б

Блејк Шилб

pre oko 7 sati

Један од последњих мајстора средине терена.Срећно у пензији !
S

Sentinel

pre oko 7 sati

Prevara od igrača
p

pzkj

pre oko 8 sati

Iako je, rekao bih, izuzteno cenjen, cini mi se da to opet nije dovoljno za to kakav je majstor bio. Za mene posle Mesija najtalentovaniji igrac generacije, imao je fudbal u malom prstu. I sto mi se jos vise svidja, izuzetno skroman kako na terenu, tako i van njega. odraz pravog igraca, kakvih danas nema. Nikad nije gledao da se posebno istakne i bude nadmen na terenu iako je imao sva prava za to, s obzirom da je bio neverovatan igrac. Uvek je vodio iz senke i dirigovao terenom, a pustio nekako Mesija u prvi plan kome je ta uloga ipak malo vise pristajala. Tako da ne verujem da ce se skoro pojaviti ovakav igrac i srecno u penziji Don Andres!

Посматрач

pre oko 7 sati

Bar 2 zlatne lopte su otišle Mesiju a trebale su da ih uzme Iniesta .. Ono kada su osvojili LŠ i SP sa Španijom uzeo je Mesi a po svemu je trebalo da to bude Inijesta ! Po meni mnogo bolji igrač od Xavija 🤷