Vukašin Vorkapić (©Starsport)
Vukašin Vorkapić (©Starsport)

Vošina velika pobeda u Slavoniji, najbolja pozivnica za pun SPENS protiv Kila

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.10.24. | 22:24

Rukometaši Vojvodine pobedili Nekse sa 36:35 (19:19) u Našicama u prvom meču grupne faze Lige Evrope

Sjajna Voša, šuterska rapsodija! Iz Našica se vidi Top 16 faza Lige Evrope. Nekse je bio favorit protiv Vojvodine, ali je srpski šampion odigrao sjajnu utakmicu, pre svega u napadu i uspeo da slomi hrvatskog vicešampiona – 36:35 (19:19) i napravi veliki korak ka narednoj rundi. Četa Borisa Rojevića je ispisala najlepšu pozivnicu za navijače da narednog utorka ispune SPENS do poslednjeg mesta. Lalalama za sedam dana stiže moćni Kil, četvorostruki šampion Starog kontinenta.

Hrabro je Voša odigrala, od starta vodila, najviše sa četiri gola razlike (26:22). U finišu je malo stala, ali minijuature Dodića i Kavčića i odbrane Trnavca, donela su rukometašima sa Slane bare veilika dva boda u gradiću u Slavoniji. Na dva minuta pre kraja bombom Mlana Jovanovića, njegovim šestim golom, gosti su poveli sa 34:32. Maslovac je smanjio, a pod pretnjom pasivnog napada je Vorkapić postigao gol. Aleksandar Cenić je na pola minuta pre kraja, opet doveo domaćina na - 1 (34:35), ali je Mileta, nekadašnji igrač Neksa, stavio tačku na veliku pobedu. U poslednjim trenucima, domaćin je samo ublažio poraz. Na kraju - 36:35, za slavlje Lala.

Izabrane vesti

Velika pobeda za Vojvodinu, posle one u Novom Sadu protiv Silkeborga pre godinu dana, možda najveći skalp srpskog prvaka u Evropi u poslednjih sedam, osam godina. Poslednjih 12 minuta Voša je igrača bez isključenog kapitena Miljana Pušica. On je dobio direktan crveni karton zbog oštrog starta nad pivotmenom Krešimirom Kozinom. Čini se prestroga sankcija od strane poljskih arbitara.

U drugom meču Grupe E, Kil je teže od očekivanog pobedio špansku Torevalegu sa 32:27.

Nekse je poveo samo u prvom minutu, posle toga šuterska rapsodija Novosađana. Odigrali su kolektivno, svaki igrač je imao minijature od po nekoliko minuta. Seriju golova počeo je Milan Jovanović, na crti je sjajan bio Miha Kavčić, a ton igre davao je Stefan Dodić. Iako pod temperaturom dva dana, Vranjanac je vodio igru, sve video u napadu, a stigao je i da postigne četiri gola, od toga dva vezana u trenucima kada su domaćini izjednačili na 28:28. U finišu je sjajan bio i golman Andrej Trnavac.

Odbrana sa Pušicom i Vukovljakom u nastavku je zaustavila Tina Lučina. Moslovac i u finišu levoruki Leskovčanin koji igra za Španiju, Aleksandar Cenić, pravili su najveće probleme Novosađanima. Na kraju je važan gol dao Milan Jovanović. Vukašin Vorkapić i Fran Mileta su dali bili sjani u kontri i sa pozicije desnog krila, dok je herojski Jovica Nikolić igrao svih 60 minuta na desnom beku (Milan Milić je još rovit za ovakve utakmice).

Rojevićeva četa je odigrala kao sat u napadu. U finišu je bilo nekoliko grešaka, ali momci u crveno-belim dresovima nijednog trenutka nisu gubili glavu, izvojevali su herojsku pobedu za muk u Našicama.

Sada su navijači Voše na ispitu. Nikad veći klub nije dolazio u Srpsku Atinu. Kil je magnet da SPENS gori sledećeg utorka.

NEKSE – VOJVODINA 35:36 (19:19)

NAŠICE – Gledalaca: 1.500. Sudije: Lešinski i Pjehota (Poljska).

NEKSE: Radovanović (tri odbrane), Bakić 4, Grgić, Haseljić 1, Krajčar 1, Marguč, Manci Micević, Dolenec 4, Štrlek 4, Moslavac 7, A. Cenić 4, O. Cenić 1, Vučko, Lučin 6 (4), Kozina 3, Car (pet odbrana).

VOJVODINA: Lučin, Vorkapić 7 (1), Mileta 2, Vukovljak 1, Da Silva 2, Pušica 1, Rađenović, Nikolić 5, Dodić 4, Predović, Đorđić, Kavčić 5, Sesa 3, Puhovski, Jovanović 6, Trnavac (12 odbrana, dva sedmerca).

GRUPA E – 1. KOLO

Utorak

Nekse – Vojvodina 35:36 (19:19)

Kil – Torelavega 32:27 (18:14)



tagovi

RK VojvodinaRukometna Liga EvropeRK Nekse

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara