Angelos Vlahopulos (©Starsport)
Angelos Vlahopulos (©Starsport)

Flota sa grčkim admiralom i 'desetka' na glavi čarobnjaka: Novi Beograd izbegao vrtlog

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.10.24. | 19:24

Za srpskog šampiona će u Ligi šampiona krucijalno biti da na visokom nivou budu Angelos Vlahopulos i Dimitrios Skumpakis

Uzbrurkala se voda, bila valovita, ali Novi Beograd je izbegao prvi vrtlog na koji je naleteo. Flota je sa novim admiralom uplovila u mirne vode, izveli su je na pravi put grčki vaterpolisti Dimitrios Skumpakis i Angelos Vlahopulos.

Filipa Filipovića više nema u Novom Beogradu i vaterpolu generalno, što je značilo jedno – treba podeliti uloge i kapitensku traku. Ona je završila kod Miloša Ćuka, a 'desetka' na glavi grčkog čarobnjaka. Ponovo je nosi Angelos Vlahopulos, kao i pre dve godine će štošta u napadu zavisiti od njega, međutim, na otvaranju Lige šampiona protiv Steaue Bukurešt je kormilo bilo u rukama njegovog sunarodnika Dimitriosa Skumpakisa – 11:7.

Izabrane vesti

Grčki bek je sproveo novobeogradsku flotu do sigurne luke i prvenca u grupnoj fazi odigravši možda i najbolju utakmicu otkako je stigao u glavni grad Srbije. Pravovremeno je vukao poteze, bio odmeren i u fazi napada, ali i odbrani. U prilog tome ide da je ukrao tri lopte, a na kontra strani bazena bio hladnokrvan. Uspešno je završio četiri od pet akcija, pogađao u odsudnim trenucima.

Realizacijom Dimitriosa Skumpakisa, kao i Đorđa Vučinića, može da bude zadovoljan Živko Gocić. Ne i kako je ostatak tima reagovao kada se digne na šut ili, pak, izađe u situacije jedan na jedan sa Marijusom Ticom. Rumunski golman je sakupio dvocifren broj intervencija, kod mnogih nije bogzna šta morao da uradi, bilo je dovoljno samo da podigne ruke.

Kao da je ispod njega bilo magnetno polje, privlačio je lopte, više puta su igrači Novog Beograda šutirali direktno u njega. Propale su brojne asistencije Angelosa Vlahopulosa, koji je bio začetnik akcije, neretko karika koja je kidala protivnički lanac u defanzivi.

I pored toga što je nekolicina njih propalo, Angelos Vlahopulos je u prvom kolu Lige šampiona upisao tri asistencije, i uz Dimitriosa Skumpakisa i Đorđa Vučinića, strelce po četiri gola, bio najzaslužniji što se srpski šampion na otvaranju nije nasukao. Steaua je pretila do četvrte deonice, bila u igri, međutim, popustio je klub iz Bukurešta u prelomnim momentima i potpisao kapitulaciju.

LIGA ŠAMPIONA – 1. KOLO:

GRUPA A

Utorak

Novi Beograd – Steaua Bukurešt 11:7

20.00: Hanover – Oradea

GRUPA B

Utorak

Ferencvaroš – Dinamo Tbilisi 16:7

20.00: Jadran Split – Radnički

GRUPA C

Sreda

18.15: Barseloneta – Vašaš

20.00: Marselj – Jadran Herceg Novi

GRUPA D

Sreda

18.15: Olimpijakos – Primorac

20.00: Savona – Sabadelj



tagovi

Živko GocićVK SteauaVK Novi BeogradLiga šampiona u vaterpoluAngelos VlahopulosDimitrios SkumpakisĐorđe Vučinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara