Kome predviđaju MVP titulu i gde je u toj priči Jokić; Seltiksima čak 83% šanse da će odbraniti prsten

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.24. | 00:13

Slažete se?

Desetak dana pred start nove NBA sezone, generalni menadžeri svih 30 franšiza odgovorili su na tradicionalnu anketu kojom su 'prevideli' da će Boston Seltiksi ponovo osvojiti prsten, odnosno da će Šej Gildžes Aleksander (26) doći do svoje prve MVP nagrade.

Branioci krune dobili su 83% glasova GM-ova da će ponoviti ovogodišnji uspeh, što i ne čudi, imajući u vidu da su Seltiksi zadržali sedmoricu najvažnijih igrača. Oklahoma je drugi favorit sa 13%, a treći Dalas sa samo 3%. Zanimljivo da nijedan generalni menadžer nije video na šampionskom postolju Filadelfiju ili ozbiljno pojačane Njujork Nikse.

Izabrane vesti

Izglasano je i šest najboljih na Istoku (ovim redom: Boston, Njujork, Filadelfija, Klivlend, Milvoki, Orlando), odnosno šest najboljih na Zapadu (ovim redom: Oklahoma, Minesota, Denver, Dalas, Finiks i Memfis).

Čak 40% generalnih menadžera veruje da će Šej Gildžes Aleksander biti MVP u predstojećoj sezoni. Prati ga Luka Dončić sa 30%, a na deobi treće pozicije su Džoel Embid, Džejson Tejtum i naš Nikola Jokić, branilac laskavog priznanja - sva trojica dobila su po 7% glasova.

Zanimljivo je bilo pitanje koga bi menadžeri birali kao prvog pika u nekoj svojoj novoj franšizi da su svi igrači trenutno na tržištu. Ogromnu većinu od 77% glasova dobo je Viktor Vembanjama. Jokić i Šej izjednačeni su na drugom mestu sa po 10%...

Kada su u pitanju igrači koji iznuđuju najviše trenerskih prilagođavanja rivalima, Luka Dončić sa 33% i Nikola Jokić sa 23%, bez premca su.

Od srpskog reprezentativca očekuje se da bude proglašen za najboljeg centra - njemu je otišlo 87% glasova u ovoj kategoriji.

Ridu Šepardu iz Hjustona generalni menadžeri predviđaju da će biti ruki sezone, ispred Zeka Idija iz Memfisa i Stefona Kastla iz San Antonija. Na Šeparda se glade i da će biti najbolji od svih koji su ovog leta došli u NBA za pet godina...

Od Viktora Vembanjame očekuje se da bude najbolji defanzivac, dok Erika Spolustru vide kao trenera sezone. Trener Majamija dobio je 69% glasova. Daleko iza Spoa plasirali su se Mark Dajno iz Tandera, odnosno Stiv Ker iz Voriorsa.

Na kraju, GM-ovi izglasali su da će Indijana Pejsersi bit najzabavniji tim za gledanje, ispred Oklahome i Denvera i Golden Stejta.


tagovi

Šej Gildžes AleksanderNikola JokićJanis AdetokunboLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara