Sportski direktor Sportinga prva želja Mančester Sitija

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.10.24. | 22:50

Građani žele Uga Vijanu umesto Čikija Begirstajna

Mančester Siti je brzo reagovao nakon odluke dugogodišnjeg sporstkog direktora Čikija Begiristajna da napusti klub, pa je krenuo u poteru za njegovim naslednikom, a prema pisanju Fabricija Romana izbor je pao na sporskog direktora Sportinga iz Lisabona Uga Vijanu.

Nekadašnji vezista portugalske reprezentacije u ovoj ulozi u Lisabonu bio je od 2018. godine i smatra se jednim od najzalužnijih za što što su popularni Lavovi u ovom trenutku imaju najkvalitetniji tim u Portugaliji i kao klub se nalaze na stabilnim nogama. Vijana je između ostalog odgovoran za angažovanje glavnih igrača aktuelnog sastava Rubena Amorima - Vitora Đekereša, Usmana Diomandea, Mortena Hjulmana i mnogih drugih igrača. Uostalom, Sporting je sa njim u klubu osvojio dve šampionske titule i uspeo da nadjača Porto i Benfiku.

Izabrane vesti

Čiki Begiristanj napušta klub na kraju sezone, nakon punih 12 godina na Žoze Alvaladeu. Klubu sa Etihada pridružio se 2012. godine u potezu koji ga je ponovo spojio sa izvršnim direktorom Sitija Feranom Sorijanom, sa kojim je sarađivao tokom svog boravka u Barseloni. Nakon što je preuzeo Siti 2016. godine, Pep Gvardiola je podvukao značaj Begiristajna u njegovom dovođenju u klub. Ostaje da se vidi da li će njegov odlazak sa sobom povući i neke druge mere, odnosno uticati na to da i katalonski stručnjak uskoro podigne sidro sa Etihada.



tagovi

Hugo VijanaČiki Begiristajn

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara