Dušan Alimpijević (MN PRESS)
Dušan Alimpijević (MN PRESS)

Alimpijevićev Bešiktaš preslab za Hapoel

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.10.24. | 22:29

Poražena i Cedevita Olimpija

Tokom leta Hapoel je korak po korak sastavljao moćnu ekipu sa ciljem da osvoji Evrokup i za sada mu dobro ide. Nakon uvodnog poraza od Huventuda, sastav iz Tel Aviva je vezao dve pobede. Prvu je ostvario prošle nedelje protiv Vulvsa iz Viljnusa, a večeras je u dovrani "Aleksandar Nikolić" nadigrao Bešiktaš koji sa klupe predvodi Dušan Alimpijević101:87 (27:22, 30:19, 27:19, 20:27).

Hapoel je maltene ceo meč imao dvocifreno vođstvo i nije dozvoljovao rivalu ni da pomisli da može do epskog preokreta. Sjajno su gosti kontrolisali utakmicu, na kraju su malo posustali, ali je njihva prednost bila dovoljno velika, pa taj pad nije imao uticaj na konačan ishod. Najefikasniji u redovima pobednika bio je Džonatan Motli sa 24 poena, Markus Foster i Patrik Beverli dodali su po 16, a jedan manje dao je Izraelac Bar Timor. U timu Bešiktaša jedini je želju za igrom imao Derek Nidam, koji je susret okončao sa 17 poena, a bivši centar Crvene zvezde Emanuel Teri brojao je do 12.

Izabrane vesti

Duel u Istanbulu počeo je poprilično ujendačeno, ali je pri rezultatu 9:9 Hapoel napravio seriju 8:0 predvođen Beverlijem i Motlijem i od tog momenta isksuna ekipa Stefanosa Dedasa je kontrolisala rezultat. Ponovo je izraelski tim prikazao da poseduje izvanredan napadački potencijal. Nakon ubačenih 24 poena u prvoj deonici, koje su košarkaši Bešiktaši ispratili sa 22, sada nisu imali šanse. Hapoel se rastrčao i u drugom kvartalu postigao tačno 30 poena i uz seriju 14:4 odlepio se na +13. Bio je i tim iz Tel Aviva evidentno fizički dominantniji u odnosu na turski, to je i koristio. Stalno su bekovi Hapoela probijali, dok je Motli konstantno izvlačio slobodna bacanja i tako centre rivala brzo uveo u probleme sa faulovima.

Minimalno je živnuo Bešiktaš u poslednjih deset minuta, spustio razliku na -15, ali je Foster sam vezao šest poena i otklonio sve dileme oko pobednika, ako ih je uopšte i bilo. Hapoel je sada na učinku od dve pobede i jednog poraza, dok su Alimpijevićevi puleni na skoru 1-2.


Ranije večeras poraz je upisala i Cedevita Olimpija, od koje je bolji bio Turk Telekom – 70:78 (22:26, 15:17, 15:14, 18:21). To je ujedno bio i prvi neuspeh tima koji sa klupe predvodi Đorđe Adžić u ovogodišnjem izdanju Evrokupa.

Cedevita je prošle sezone ostvarila samo jednu pobedu od čak 20 mečeva, tako da je još u prošlom kolu premašila prošlosezonski učinak, a čini se da je mogla da ostane neporažena u Turskoj. Nije ekipe Erdema Džana bila toliko bolja od Ljubljančana, ali je bila smirenija i konstantnija.

Vodila je od početka do kraja meča i imala je odgovor na svaki pokušaj Cedevite da se vrati u ovaj meč. Najefikasniji u ekipi Turk Telekoma bili su Kajl Aleksander i Joan Makundu sa po 16 poena, dok su se na drugoj strani istakli Aleksej Nikolić, Devonte Džouns, Derek Ogbeide i Jaka Blažič sa po deset.



tagovi

Hapoel Tel AvivBešiktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara