Kruz Azul (©Reuters)
Kruz Azul (©Reuters)

Asteci sa četiri gola potvrdili šampionske ambicije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.01.21. | 06:26

Ubedljiv trijumf Kruz Azula u četvrtom kolu meksičke Klausure - 4:1

Revija sjajnih poteza i golova na stadionu Kruz Azula i ubedljiva pobeda domaće ekipe protiv Keretara (4:1). Potpuna dominacija Asteka, koji su od prvog minuta nametnuli svoj ritam. Na kraju su imali čak 14 šuteva više od rivala, što je kao rezultat dalo tri gola više u protivničkoj mreži. Druga pobeda u sezoni za jednog od favorita za meksički tron i to druga vezana, dok je Keretaro posle dva trijumfa doživeo bolno prizemljenje.

Retki su bili napadu gostiju na stadionu u Meksiko Sitiju. Videlo se od starta da je domaćin kvalitetiniji i bolje organizovan, pa je četi Huana Rejnosa trebalo nešto više od 20 minuta da stigne do prednosti. Igrao se 23. minut kada je Alvarado izveo korner sa leve strane, lopta je stigla do Aldertea, koji hvata volej na desetak metara od gola rivala i postiže vrlo efektan pogodak za 1:0.

Izabrane vesti

U 37. minutu bilo je i 2:0 na Asteka stadionu. Odličan prodor Rodrigeza, centaršut ka Oskaru Pinedi, koji se fantastično snašao i glavom zatresao mrežu rivala. Uspeo je da se izvije i loptu koja je išla iza njega nekako sprovede u mrežu Keretara.

Uzvratili su gosti, retka prilika za Bele Petlove, loptu je u mrežu domaćina, posle centaršuta Madrigala, glavom smestio Sepulveda, za tračak nade. Ipak, samo je tri minuta trebalo Kruz Azulu da odgovori. Alderte je poslao dugu loptu ka Rodrigezu, koji se odlično snalazi pred golom rivala i iz prve, sa ivice peterca, loptu smešta u bliži ugao protivničkog gola. Otšilo se sa 3:1 na odmor, sasekli su u korenu domaći igrači nadu gostujućeg sastava da može do bodova. Totalna dominacija i više nego zasluženo vođstvo jednog od favorita za titulu, koji je posle pobede u Klasiku Idalguense bio na pragu još jednog trijumfa.

U drugom delu su takođe kontrolisali stvari na terenu, pustili su malo loptu i gostima, koji nisu baš najbolje znali sa njom šta da rade. Izjednačen posed u nastavku, ali Keretaro je iz toga uspeo da proizvede samo jedan šut ka golu rivala. Kruz Azul ponovo daleko opasniji, pravo je čudo kako se još samo jednom zatresla mrežu gostiju. Pineda je sredinom drugog dela pogodio i stativu, da bi sve bilo jasno u 74. minutu. Rodrigez je poslao sjajnu loptu ka Ernandezu, lopta je bežala od golmana Keretara i na kraju stigla do rezerviste, kojem nije bilo teško da je sa ivice peterca smesti u mrežu rivala.



MEKSIKO, KLAUSURA – 4. KOLO

Petak

Tigres – Nekaksa 1:1 (1:1)

Subota

Mazatlan – Pačuka 1:0 (1:0)

Nedelja

Gvadalahara - Huarez 1:2 (0:2)

/Masijas 78 - Leskano 10, Garsija 29/

Kruz Azul - Keretaro 4:1 (3:1)

/Alderte 23, Pineda 37, Rodrigez 45, Ernandez 74 - Sepulveda 42/

Tihuana - Toluka 3:2 (3:1)

/Manotas 13, Martinez 21, Sansores 24 - Kanelo 37, Barbijeri 54/

19.00: (2,15) Unam Pumas (3,25) Atlas (3,25)

Ponedeljak

02.05: (2,05) Santos Laguna (3,30) Amerika (3,45)

Utorak

04.00: Leon Atletiko Sant Luis

***kvote su podložne promenama



tagovi

MeksikoMeksiko 1Kruz Azul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara