Novak Đoković (Reuters)
Novak Đoković (Reuters)

Đoković u Šangaju posle pet godina: Sjajan žreb pred pohod na 100. titulu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.09.24. | 09:20

Ne može ni na Alkarasa, ni na Sinera pre finala... Borbu za peti trofej na kineskom mastersu počinje iz drugog kola protiv Mikelsena ili Bua

Prvi put nakon pet godina pauze, Novak Đoković igraće na mastersu u Šangaju, gde će u 38. godini života pojuriti peti pehar u Kini, a 41. titulu sa ATP 1000 turnira. Na putu do finala, te jubilarne 100. titule u singlu, žreb mu je servirao prilično povoljnu stazu. Za početak, duel sa Janikom Sinerom ili Karlosom Alkarasom nije moguć pre finala.

Najbolji teniser svih vremena biće slobodan u prvom kolu turnira koji počinje 2. oktobra, dok ga premijera u drugoj rundi čeka protiv boljeg iz okršaja Amerikanca Aleksa Mikelsena (47) i Kineza Junčokete Bua (96), dok su mu u trećem kolu - pod uslovom da se ne dogode nepredviđene okolnosti - potencijalni rivali Francuz Đovani Mpeši Perikar (51) i Italijan Flavio Koboli (32).

Izabrane vesti

Mogući rivali prema verovatnoći i renkingu u osmini finala su mu Aleksandar Bublik i Frensis Tijafo, dok ukoliko izbori plasman među osam najboljih prete Grigor Dimitrov i Andrej Rubljov. U Novakovom delu kostura drugi nosilac je Aleksandar Zverev, a jedna od krupnijih zverki na Đokovićevom putu do finala jeste Tejlor Fric koji je sedmi favorit za osvajanje turnira.

Kada je reč o Alkarasu i Sineru, Italijan bi u četvrtfinalu mogao da ima ogroman izazov protiv Danila Medvedeva, dok je u istoj fazi turnira Špancu projektovan sudar sa Kasperom Rudom koji već duže vreme nije u dobroj formi.

Uz Đokovića, predstavnik Srbije u glavnom žrebu je i Miomir Kecmanović koji traži traži popravni u najvećem kineskom gradu, nakon što je pre nekoliko dana ekspresno ispao na startu Pekinga od Talona Grikspora. Miši je prvi protivnik Rinki Hidžikata iz Australije, a u slučaju da prođe, čeka ga Aleksej Popirnin, čovek koji je u trećem kolu US Opena šokirao teniski svet izbacivanjem Novaka Đokovića. To je Novaku ujedno bio i poslednji takmičarski meč.

Poslednji put Novak je u Šangaju igrao 2019. godine kada ga je u četvrtfinalu eliminisao Stefanos Cicipas. Nakon toga, tri godine uzastopno zbog pandemije korona virusa turnir nije održan, a bi se nastavio prošle godine, ali Đoković nije učestvovao. Titulu brani Hubert Hurkač.



tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara