Ilustracija (©Starsport, ©Reuters)
Ilustracija (©Starsport, ©Reuters)

Dan u kojem pet fenjeraša najjačih evropskih liga traže prve pobede

Vreme čitanja: 4min | pon. 30.09.24. | 10:54

Sautempton, Kaljari, Las Palmas, Farense i Panseraikos su i dalje na nuli, a svih pet timova će gostovati ovog ponedeljka

Nesvakidašnja situacija u najjačim evropskim fudbalskim ligama ovog ponedeljka. Čak pet fenjeraša iz šampionata Engleske, Italije, Španije, Portugalije i Grčke će tražiti danas svoje prve ovosezonske pobede. Kao da su se čelnici pomenutih liga sastali tokom prethodne nedelje i dogovarali prilikom pravljenja rasporeda da u ponedeljak smeste one najslabije.

To su, barem trenutno, Sautempton, Kaljari, Las Palmas, Farense i Panseraikos. Nijedna od tih pet ekipa još uvek nema nijednu pobedu u novoj sezoni. Prvi će svoj crni niz probati da prekine verovatno i najmanje atraktivan od tih timova, grčki Panseraikos.

Izabrane vesti

Ovaj tim iz Seresa, za koji igraju trojica srpskih fudbalera Petar Gigić, Miloš Deletić i Nikola Terzić, od 19 časova će gostovati PAS Lamiji. Reč je o meču šestog kola grčke Superlige.

Iz prvih pet Panseraikos je osvojio samo jedan poen. Izgubio je redom od PAOK-a (2:3), Arisa (0:1), Panetolikosa (0:3) i Panatinaikosa (1:3), dok je remizirao kod kuće sa Levadijakosom (2:2). Istina, nije imao baš lak raspored do sada, ali i dalje mu se ne daju prevelike šanse protiv Lamije.


19.00: (2,45) PAS Lamija (3,25) Panseraikos (2,95)


Domaćin je 11. na tabeli sa pet poena. Savladao je Panetolikos (1:0), a otkinuo je po bod atinskim timovima AEK-u (1:1) i Kaliteji (0:0). Poraze su mu naneli Olimpijakos (0:3) i Atromitos (2:4).

Ostala četiri fenjeraša na terene će izaći u večernjem terminu. Kaljari će gostovati Parmi od 20.45, Sautempton Bornmutu i Las Palmas Viljarealu od 21.00, dok će Farense takođe gostovati AVS Avešu od 21.15.

Kaljari je u prva dva kola Serije A osvojio po bod. Odigrao je 0:0 sa Romom i 1:1 sa Komom. Međutim, posle toga je nanizao tri poraza, od Lečea (0:1), Napolija (0:4) i Empolija (0:2), pa je pao na samo dno. Sakupio je već 316 minuta prvenstvenog fudbala bez postignutog pogotka, što je apsolutno alarmantno za sve ljubitelje kluba sa Sardinije.


20.45: (2,15) Parma (3,50) Kaljari (3,60)


Parma, koja će ga ugostiti, za sada nije u zoni ispadanja. Sa pet osvojenih poena zauzima 15. poziciju i nikako se ne nalazi u istoj situaciji kao Kaljari, pošto je na svakom meču u italijanskom šampionatu ove sezone postigla barem po jedan gol.

Sautempton ne nosi sam fenjer, deli poslednju poziciju u Premijer ligi sa Vulverhemptonu. Oba tima su sakupila po jedan bod, s tim da su Sveci odigrali meč manje.

Sa nule su se pomerili tek u prošlom kolu, kada su odigrali 1:1 sa Ipsvičem. Pre toga su izgubili od Njukasla, Notingem Foresta, Brentforda i Mančester Junajteda. Dakle, još uvek nisu ni udarili na one najjače kandidate za titulu.


21.00: (1,65) Bornmut (4,00) Sautempton (5,20)


Sada ih dočekuje Bornmut, koji je poput PAS Lamije i Parme takođe sakupio pet bodova. Sve u prva tri kola, savladao je Everton (3:2), te remizirao sa Notingemom i Njukaslom (po 1:1). U prošlom kolu ga je nadigrao Liverpul na Enfildu (0:3).

Špansko prvenstvo je počelo nešto ranije od ostalih, u Primeri je u toku osmo kolo. Uprkos nešto više odigranih utakmica Las Palmasu i dalje stoji nula u koloni za pobede. Tim sa Kanarskih ostrva je zabeležio tri remija i četiri poraza, a sve bodove je osvojio kod kuće. Odigrao je 2:2 sa Seviljom, te po 1:1 sa Real Madridom i Betisom.


21.00: (1,45) Viljareal (4,50) Las Palmas (7,00)


Samo što će ovog puta Las Palmas gostovati, i to veoma kvalitetnom Viljarealu. Žuta podmornica je osvojila 14 poena do sada, doživela je samo jedan poraz (doduše ubedljiv, od Barselone sa 1:5). Ukoliko danas savlada Las Palmas probiće se do treće pozicije na tabeli. Odgovara joj što ovog vikenda nije pobedio niko od lidera, Barselona je izgubila, dok su Real Madrid, Atletiko i Atletik Bilbao remizirali.

Najgori od fenjeraša koje ćemo gledati danas je Farense. Portugalski prvoligaš je izgubio na svih šest utakmica koje je odigrao u Primeiri. Redom od Moreirensea, Rio Avea, Sporting Lisabona, Porta i Aruke, uz ukupnu gol-razliku 2:13.

21.15: (1,95) AVS Aveš (3,50) Farense (3,90)

AVS Aveš je za razliku od Farensea novi prvoligaš, ali već je sakupio sedam poena. Interesantno, sve baš pred svojim navijačima. Remizirao je sa Nasionalom (1:1), a potom savladao Vitoriju Gimarais i Rio Ave sa po 1:0.

Dakle, na teren će pet ekipa koje su bez pobede, a kvota u Mozzartu na to da će tako da ostane, odnosno da će doći 1 ili X na svih pet mečeva je 3.00.


tagovi

Petar GigićMiloš DeletićNikola TerzićGrčka 1SautemptonKaljariLas PalmasFarense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara