Đorđe Jovanović (©Starsport)
Đorđe Jovanović (©Starsport)

Partizan u Lučanima video svetlo na kraju tunela: Crno-beli slavili posle dva meseca

Vreme čitanja: 4min | ned. 29.09.24. | 18:55

Briljirao napad Parnog valjka, dok je odbrana ponovo pravila skandale – 3:1

Tamo gde su ga svi unapred otpisali, Partizan je našao svetlo na kraju tunela – u Lučanima. Ekipa Mladosti, uz Nenada Lalatovića, sa pet uzastopnih pobeda za sobom, bila je maltene proglašena za favorita protiv nokautiranih crno-belih, ali šok efekat u Humskoj je ovog puta upalio.

Odigrao je Partizan najbolju napadačku utakmicu u sezoni, pregazio je Mladost u prvom poluvremenu i posle osam mečeva, posle skoro dva meseca, upisao je pobedu. Novom treneru Savu Miloševiću, koji će u ponedeljak stupiti na dužnost, ekipa će makar malo lakše disati – 3:1 (2:1).

Izabrane vesti

Igra Partizana cele sezone liči na pesmu „Zidanje Skadra“. Šta god da napad napravi, to odbrana za minut-dva razgradi, svede na početak, prečesto odvede i u minus. Moglo bi se komotno reći da je u Lučanima ofanzivna linija Partizana pobedila - odbranu Partizana.

Crno-beli su u Lučanima danas, kada je napad u pitanju, izgledali kao pravi Parni valjak. Bilo je to najbolje poluvreme Partizana u ofanzivi od početka sezone. Postigao je tim iz Beograda dva gola za 45 minuta, promašio je dve „mrtve“ šanse (obe Đorđe Jovanović), pogodio stativu (Zahid) i prečku (Zubairu).

Ali, zato je u odbrani bio festival gluposti, u kojem je prednjačio Mujakić, koji je na kraju skrivio potpuno besmislen penal u poslednjem minutu prvog dela, čisto da njegov tim ne ode miran i spokojan na odmor. Umesto tri-četiri gola razlike, Partizan je posle 45 minuta imao pogodak prednosti, ali uz onu pretnju iznad glave da je najgore primiti pogodak pred predah, pošto protivnik odjednom dobija nalet adrenalina za nastavak.

Istina, prvu šansu na utakmici imala je Mladost, gde je najpre veliku grešku napravio golman Jovanović, a Mujakić je mogao da bude junak dana, pošto je pred gol-linijom zaustavio udarac Ćirkovića. Odgovor je stigao koji minut kasnije kada je Đorđe Jovanović izašao sam ispred Stamenkovića, ali je golman Mladosti odbranio udarac.

Igrao je domaćin u niskoj zoni, svi su se nagurali u 40 metara ispred svog gola i Partizan je morao da kruži, igra strpljivo, čeka šansu. Utakmicu je otvorio gol iz kornera. Mihajlo Ilić se ubacio na peterac, niko ga nije ispratio, a on je glavom poslao fudbal u mrežu.

Od tog momenta i Mladost se otvorila, zaigrala visok presing i omogućila Partizanu mnogo više prostora, kada bi uspeo da „ispliva“ sa loptom sa svoje polovine. Igrao se 26. minut kada je Kovač maestralno proigrao Jovanovića, a ovaj uspeo da sada nadmudri Stamenkovića za 2:0.

Mogla je Mladost brzo da se vrati, jer je katastrofalnu grešku ispred svog gola napravio Mujakić, ali je Krsmanović sa dva metra prebacio gol. Još više se obrukao Đorđe Jovanović dva minuta kasnije, kada je posle dodavanja Zubairua „uspeo“ da sa dva metra promaši ceo gol domaćeg tima!

Zahid je potom pogodio stativu, Zubairu prečku, a imala je i Mladost novu veliku šansu i to tako što joj je Antić darivao loptu u noge ispred svog šesnaesterca, ali je golman Jovanović zaustavio udarac Ćirkovića. I u poslednjem minutu – penal. Mujakić je pokosio po nogama Krsmanovića i to kada je napadač Lučanaca leđima bio okrenut golu i nije bio nikakva pretnja Partizanu. Pejović, sada već legendarni penaldžija Mladosti, bio je precizan i vratio nadu domaćinu na kraju poluvremena da može da se vrati u igru u nastavku.

Da ne bude drame pobrinuo se Stefan Kovač. Najbolji akter današnjeg meča je postigao fantastičan gol sa 17 metara i to samo koji sekund nakon što je Trifunović pogodio prečku u bojažljivo odigranoj kontri četiri na dva.

Posle novih „plus dva“ uspeo je Partizan da iskontroliše utakmicu do kraja, da ne bude većih uzbuđenja, u čemu je ponovo glavnu rolu imao golman Jovanović, koji je odbranio dve velike šanse Mladosti.

Nakon što je udario na dno debaklom u večitom derbiju, Partizan je u Lučanima odskočio ka povratku u vrh. A, od sutra dirigentska palica biće u rukama Sava Miloševića...

MLADOST LUČANI – PARTIZAN 1:3 (1:2)

/Pejović pen45+2, - Ilić 12, Jovanović 26, Kovač 57/

Stadion: SC Radoš Milovanović

Sudija: Nenad Minaković

MLADOST (3-5-2): Stamenković 6 – Andrić 5,5, Cvetinović 6 (od 66. Varjačić -), Joksimović 5,5 – Ćirković 6, Tumbasević 5,5 (od 66. Bojić -), Pejović 6, Ljubomirac 5,5 (od 66. Frajdej -) , Udovičić 5,5 – Ćirić 5,5 (od 66. Jojić -), Krsmanović 6 (od 68. Žunić -).

PARTIZAN (4-2-3-1): A. Jovanović 7,5 – Filipović 6, Ilić 7 (od 79. Đurđević -), Mujakić 5, Antić 5,5 – Kovač 7,5, Ovusu 6,5 (od 56. Stjepanović 6) – Zubairu 7 (od 79. Grimaldo -), Zahid 6, Kalulu 5,5 (od 56. Trifunović 5,5) – Đ. Jovanović 7 (od 90. Nikolić -).

Igrač utakmice: Stefan Kovač (Partizan) 7,5.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE – 10. KOLO

Petak

Crvena zvezda - Železničar Pančevo 2:1 (1:0)

/Drkušić 33, Ilić 70 - Eze 60/

Subota

OFK Beograd Mozzart Bet - IMT 4:3 (2:1)

/Mituljikić 37, Vukičević 45+3, Vlajter 58, 69 - Do Kouto 16, Krstić 73, Kur 76p/

Čukarički – TSC 1:2 (1:1)

/Cvetković 37 – Ćirković 5, Đakovac 56/

Novi Pazar -Radnički Kragujevac 2:0(1:0)

/Đuranović 29, Bačkulja 90+7/

Vojvodina - Radnički Niš 3:3 (0:0)

/Bamidele 52, Veličković 87, Crnomarković 90 - Stjuart 57, Ilić 61pen, Jamkam 90+5/

Nedelja

Tekstilac - Napredak 0:0

Mladost Lučani - Partizan 1:3 (1:2)

/Pejović 45p - Ilić 12, Jovanović 26, Kovač 57/

19.00: (3,05) Jedinstvo Ub (3,35) Spartak Subotica (2,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FK PartizanMladost LučaniNenad LalatovićAleksandar JovanovićStefan KovačĐorđe JovanovićMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara