©Reuters
©Reuters

Đoković: Nadam se duelu sa Alkarasom, to bi značilo barem zagarantovano srebro

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.07.24. | 18:21

"Sin i kćerka su dovoljno zreli da shvate šta se događa, da razumeju momenat u istoriji sporta koji se trenutno dešava i kroz koji prolazi njihov otac. Nadam se da su ponosni na njihovog tatu", rekao je Srbin

Druga prepreka je iza Novaka Đokovića. Susret sa Rafaelom Nadalom iščekivan je kao mnogo više od borbe za treće kolo s obzirom na veliko rivalstvo dva asa, a Srbin se posle pobede osvrnuo na meč uz akcenat na pad u igri koji je imao tokom drugog seta.

Izabrane vesti

"Skoro savršen meč. Do trenutka, kada je Nadal vezao četiri gema stvarno ne može ništa da se zameri, barem sa moje strane. U nekim trebucima, baš kod tih 4:0, 4:1, sam bio malo previše samokritičan, izgubio sam fokus, a publika se probudila i počela da diže Nadala - da ga vraća. Rafa je zaigrao bolje, bio agresivniji, a ja sam napravio neke greške, povukao se. Sve to je rezultiralo da se izjedniči rezultat u drugom setu, međutim već u gemu na 4:4 sam uspeo da dođem do brejka što je bio prelomni momenat i drago mi je što sam prebrodio veliku prepreku. Protiv Nadala je uvek kao finale, nezavisno da li je igrao mnogo turnira i da li se povređivao u prethodnom periodu".

Upravo pobeda nad velikim rivalom dodatni je izvor samopouzdanja.

"Kada sam video žreb, sa jedne strane mi je bilo drago što ču igrati protiv njega u ranijoj fazi turnira jer mislim da je bolje igrati protiv Nadala ranije jer je igrač koji što više mečeva odigra, to se bolje oseća na terenu. sa druge strane, nije bilo prijatno izvući najvećeg mog rivala ikada tako rano. Eto, uspeo sam da odradim sve što sam zamislio danas i veoma sam zadovoljan nastupom. Idemo dalje, aspiracije i želje su uvek najviše, ali idemo korak po korak".

Iako je sprečio Španca da izjednači broj pobeda u međusobnom skoru, Đoković nije želeo da učestvuje u debati oko najboljeg svih vremena, te je usledio komentar o nesportskom ponašanju pojedinaca na tribinama.

"Danas se nisam osvrtao iako je bilo povoda. Generalčno ljudi primete kada ja reagujem, a ne primete šta se dešava do tog trenutka. Bio je jedan tamo gde sam uzimao peškir kojem sam se javio posle završnog asa. Govorio je nekoliko neprimerenih stvari, pa smo se pogledali. Poslao sam mu poljubac pa će večeras imati slatke snove".

Novak je posle pobede sada već tradicionalno "svirao violinu" što je proslava posvećena kćerki Tari.

"Predivno je imati kraj sebe sina, kćerku i suprugu. Deca su dovoljno zrela da shvate šta se događa, da razumeju momenat u istoriji sporta koji se trenutno dešava i kroz koji prolazi njihov otac. Nadam se da su ponosni na njihovog tatu".

Javnost je susret u Parizu označila kao potencijalno poslednji između Đokovića i Nadala.

"Možda je poslednji, to se nikad ne zna. Dosta puta se to pričalo, debatiralo se tokom poslednje tri godine i ne želim da pričam o tome. Ostavljam tu temu njemu, ali je dug aplauz bio tu jer ga zaslužuje usled svega što je uradio za naš sport, pogotovo na ovom terenu je istorijski i epski".

Potencijalni rival u nastavku takmičenja mogao bi da bude Karlos Alkaras, dubl partner Rafaela Nadala.

"Iskreno, nadam se da ću moći da dođem do tog meča jer je to barem zagarantovana srebrna medalja, ali neprimereno je pričati o tome jer je nepoštovanje svih protivnika sa kojima ču se sastati. Mnoštvo je kvalitetnih igrača koji su u dobroj formi. U mojoj polovini su Zverev, Cicipas... Treba sve prebroditi".

Upravo Alkaras je na nedavnom Vimbldonu zaustavio Đokoviča na korak od nove grend slem krune, ali je tada najbolji teniser sadašnjice osim Španca imao protiv sebe i povredu kolena.

"Koleno je sada odlično. Rekao sam pred turnir da se osećam mnogo spremnije nego što je bio slučaj za Vimbldon. Slobodnije se krećem, proklizavam i ne razmišljam o povredi. Ona je prošlost".

Nepopularni termin uticao je da su Novak i Nadal na terenu proveli najtopliji period dana.

"Ne mogu da kažem da mi je svejedno, nije baš da priželjkujem da igram na 35 stepeni, ali moram da budem spreman na to. Pripremao sam se u Crnoj Gori na 40 i više stepeni. trenirao baš usred dana i predvideo da će biti ovakva situacija i da će se neki mečevi igrati na ogromnoj vrućini. Moram da budem spreman za sve što me očekuje".

Srpski teniser se osvrnuo i na uspeh streljačkog tandema Mikec - Arunović koji je obezbedio Srbiji prvu medelju.

"Čestitam im unapred i nadam se da će biti zlato. Mikec nas redovno obraduje. U streljaštvu imamo fantastične rezultate na Olimpijskim igrama. Zahvaljujem se u ime srpskog sporta".


tagovi

Novak ĐokovićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara