Zvezdin tim pred početak meča (©Starsport)
Zvezdin tim pred početak meča (©Starsport)

OCENE – ZVEZDA: Ivanić je Liga šampiona! Silas izgubljen, Olajinka kao pokvarena ploča

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.09.24. | 21:46

Korektne partije štopera, Milojević izgubio sa Dalsiom

Izabrane vesti

Omri GlazerGolman
Biće veliki problem za Crvenu zvezdu ako reprezentativac Izraela ovako bude branio u nastavku Lige šampiona. Benfika je imala tri udarca u okvir, dva su završila u mreži. Da, razumemo i dugo odustvo i povredu. Ali ostao je ukopan kod gola Kokčua, mada je udarac bio odličan. Nije ulivao sigurnost, ostajao previše dugo na liniji. Daleko od nekadašnje sigurnosti i samopouzdanja. I igra nogom mu je bila jako problematična.
Ocena
5
Ognjen MimovićOdbrana
(do 25. minuta) Šteta za ovog momka što se povredio. Ne bi možda bio junak kao Rajko Janjanin pre 40 godina, ali je na početku meča pokazivao vučije zube pred očima Karerasa i Florentina. Nije se plašio, grabio napred, i onda doživeo veliki peh. Videlo se i po gestikulacijama da će ga ova povreda proganjati do kraja karijere. Mogao je da se rodi novi Zvezdin bek, nalik Nedeljkoviću protiv Lajpciga.
Ocena
-
Naser ĐigaOdbrana
Počeo jako uplašeno, dozvolivši Pavlidisu da mu se uvali laktom i lako okrene. Nastavio vrlo dobro. Nije Benfika napadala u kontinuitetu, pa reprezentativac Burkine Faso nije mogao da se dokazuje iz minuta u minut. Ali gotovo da nije pogrešio prilikom procene dugih lopti. Stalno na ivici dodavanja, uvek spreman da koristi rame i otrese direktnog rivala. Najavio je da bi mogao da bude najveći benefit ovogodišnjeg učešća u Ligi šampiona.
Ocena
6
Uroš SpajićOdbrana
Slično kao i Điga. Digao publiku na noge perfektnim startom u osmom minutu, imao nekoliko grešaka u predaji. Ali nije odustajao, niti je dozvolio da ga Pavlidis stavlja na poster u sopstvenom dovorištu. Pratio ritam tima, meč završio na 30 metara od gola Benfike, trudeći se da iščeprka još neku loptu i ponudi novu šansu Crvenoj zvezdi.
Ocena
6
Jung Vu SeolOdbrana
Ovaj momak je i dalje velika misterija. Čas oduševi lakoćom pokreta, potom u roku od dva minuta uradi nešto da se nad Marakanom nadviju senke prošlih vremena, i da se ljudima priviđaju Pičini protiv Rendžersa ili Žander. Možda treba nego iz kluba glasno da kaže da će reprezentativcu Južne Koreje biti potrebno malo više vremena. Odigrao je meč najvišeg intenziteta u životu, uz to menjao stranu posle povrede Mimovića. Pismen, ali nedovoljno konkretan. To je bio Seol.
Ocena
5.5
Rade KrunićVezni
(do 80. minuta) Ne, nije bio ni senka In Boma Hvan. Jeste da je tek došao i da zaslužuje grejs period, ali je on, usled ogromnog iskustva, bio predodređen da ekipu uvede u meč na dostojanstven način. Da im ličnim primerom, potom vikom i drekom objasni da sa Benfikom može da se igra. A pretvorio se u klasičnog skretničara, vezistu sa minimalnim pruzimanjem rizika. Bio sebičan u prvom poluvremenu kada je iz teškog ugla pokušao da prevari Trubina, mada je imao otvorenu povratnu loptu. Tek u drugom poluvremenu počeo da čita igru i dodavanja Kokčua na zadovoljavajućem nivou.
Ocena
5
Timi Maks ElšnikVezni
Njegovo telo i kvalitet, koji su koristili Crvenoj zvezdi do povrede Mimovića, prinešeni su na žrtvenik Zvezdinih malera i nedostatka još jedne opcije na levom beku. Kada se tek povezao, morao je na sugestiju Vladana Milojevića da se premesti na poziciju levog beka. Deluje da će se oporavljati tri dana od ovog meča, jer je u završnici trčeći za Amdounijem ispustio dušu. Korektno improvizovao, hteo da se potrka sa Di Marijom. Da je jedan njegov prekid bio ubojit kao protiv Bode/Glimta, utisak bi bio jači. Ne sme niko ništa da mu kaže.
Ocena
6
Silas Katompa MvumpaNapad
On je bio u ekonomskoj klasi na letu Štutgart – Beograd. Odsutan. Ne sede u stručnom štabu Benfike poluameteri, pa da ne spoznaju da je srpski šampion mnogo toga u pripremi meča zasnivao na brzinskim kvalitetima reprezentativca Kongoa. Benfika mu nije dala da trči, frustirajući ga iz minuta u minuta. Izugbio je totalno fokus i sportske misli potrebne za ovakav meč. Pokušavao je da se dopadne beogradskoj publici driblinzima u mestu i grešio. Delovao je i komično u situaciji kada je pomislio da je zamenjen i odštetao pola kruga. Na tom nivou mu je bila koncentracija
Ocena
5
Mirko IvanićVezni
Da je Benfika, kao pre deset godina opredeljenja na ovo tržište i da je bivši reprezentativac Crne Gore malo mlađi, možda bi se našao u prtljagu za Lisabon. Velika većina igrača Crvene zvezde su bili Liga Evrope, on je u najkraćem bio Liga šampiona. Perfektno je koristio prostor u brišućem trku, kao voda je nalazio put do poslednje trećine terena. I ono malo situacija koje je Crvena zvezda napravila imale su autorski pečat Mirka Ivanića. To je moderan fudbal top nivoa. To je ono što je Crvenoj zvezdi potrebno od bar četvorice igrača kako bi ovakve mečeve završavala sa remijem. Povlačio ga je povremeno na poziciju šestice Vladan Milojević kako bi Ivanić kreirao iz dubine. I tu je znao da napravi problem Benfici.
Ocena
6.5
Piter OlajinkaNapad
(do 71. minuta) Pokavrena ploča, bez konkurencije najgora partija od kada nosi dres Crvene zvezde. Čak je delovao komičnije nego u periodu kada ga je Barak Bahar maltretirao čestim rotacijama i promenom pozicija. Išao je iz greške u grešku, delovao pored lakih igrača Benfike kao fudbaler olovnih nogu. Sve je kulminiralo u devetom minutu kada se pretovorio u bika Ferninada iz crtaća koji mirno miriše cveće, dok se Bah mirno ubacio i iskreirao vodeći pogodak Akturkoglua. Kako se pokvario za dve sedmice veliko je pitanje za Vladana Milojevića. Totalno iziritirao i onako nervoznu publiku. Za nokat se popravio u nastavku.
Ocena
5
Bruno DuarteNapad
(do 71. minuta) Nije bila ovo utakmica za njega. Prvak sveta i argentinski reprezentativac Nikolas Otmanedi pojeo ga je lako, kao ovsenu kašu za doručak. Sa limitiranim učinkom Pitera Olajinke i Silasa, napadač iz Brazila je pokušao da se vraća po loptu, da učestvuje u izgradnji, svestan da će na taj način otupeti oštricu napada sopstvenog tima. Fizički slabiji od direktnih rivala, samo je jednom zapretio Trubinu. Kasnio često u skoku, i bio spreman već u poluvremenu da bude zamenjen kako bi se pokušalo sa sirovom snagom Šerifa Endijaja. Moraće Vladan Milojević da namesti igru za njega, a to je u Ligi šampiona gotovo nemoguća misija.
Ocena
5
Dalsio GomešVezni
(od 25. minuta) Sad zamislite glas Mladena Delića: Dalsio? Dalsio? Kuda Dalsio? Uvenula ruža na terenu krcatom igračima savršene tehnike. Svaki njegov pas bio je kritičan, prljav, kao ponuđen igračima Benfike da ukradu loptu i odrade kontru. Krut, jak i defanzivno neupotrebljiv. Opklada Vladana Milojevića koja nije upalila.
Ocena
5
Felisio MilsonVezni
(od 71. minuta) Uneo je malo živosti. Spretno reagovao u zicer situaciji, kada ga je sa golom spojio Šerif Endijaje.
Ocena
6
Šerif EndiajeNapad
(od 71. minuta) Možda je mogao ranije na teren, makar da umara Otamendija, skače mu po leđima i tupi aristokrtasku sigurnost svetskog šampiona. Komično je otvorio meč, ali je potom čuvao loptu, i upisao asistenciju u stilu Mirka Ivanića.
Ocena
6.5
Luka IlićVezni
Šut sa 30 metara. Malo vremena za konkretan učinak.
Ocena
-
Vladan MilojevićTrener
Sigurno će se analizirati to što mu je ekipa izgledala opterećeno i impresionirano za razliku od Benfike. Čupao je revere sa sakoa u uvodnoj fazi meča gledajući kako igrači Crvene zvezde bespotrebno vraćaju loptu nazad. Obično je on bio taj koji hvata rivala u klopku, sada je on ulovljen, jer je Benfika dala dva gola na bazi poklona i rutine. Iz predviđenih akcija. Zvezda je do primljenog gola igrala kao korisnik Kosmodiska. Kasnije se raskravila čak u drugom poluvremenu odbijala da umre i dozvoli portugalskom veikanu da joj se smeje u lice. Sve je to bila zakasnela reakcija. Možda je morao da uđe u veći rizik, i improvizije sa Lukom Ilićem umesto jačim, ali neupotrebljivim Dalsiom.
Ocena
5.5



tagovi

FK Crvena zvezdaOmri GlazerOgnjen MimovićNaser ĐigaUroš SpajićSeol Jong VuRade KrunićDalsioTimi Maks ElšnikMirko IvanićPiter OlajinkaSilas MvumpaBruno DuarteŠerif Endiaje

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara