Huan Nardoni (©Reuters)
Huan Nardoni (©Reuters)

Brazilsko-argentinski obračun u Kuritibi: Rasing u formi, Atletiko posrće

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.09.24. | 23:01

Furasao noćas (02.30) pred svojim navijačima želi da napravi dobru zalihu pred revanš u Aveljenedi u četvrtfinalu Kopa Sudamerikane

Iako ih je u završnoj fazi oba kontinentalna takmičenja ostalo najviše u poređenju sa predstavnicima ostalih južnoameričkih zemalja, tek noćas (02.30) nas očekuje okršaj Brazilaca i Argentinaca, i to u četvrtfinalu Kopa Sudamerikane. Dvostruki šampion ovog takmičenja Atletiko Paranaense pred svojom publikom na Areni Baišada u Kuritibi dočekaće nekadašnjeg šampiona kontinenta i jednog od velikana argentinskog fudbala, Rasing iz Aveljanede.

Definitivno, Furasao u ovaj duel ulazi uzdrmanog samopouzdanja, a razlog tome je što na poslednjih pet utakmica nije uspeo da slavi. Doživeo je čak četiri poraza. S druge strane, Rasing na ovo gostovanje dolazi posle velike pobede izvojevane u derbiju 14. kola argentinske Profesionalne lige protiv Boke Juniors.

Izabrane vesti

Atletiko dolazi do ovog okršaja protiv Rasinga pošto je u prethodnoj fazi pobedio još jedan tim iz Argentine. Slavili su u obe utakmice protiv Belgrana, prvo pred svojim navijačima sa 2:1, a potom i u gostima rezultatom 0:2. Ipak, ekipa ne prolazi kroz dobar trenutak i, zapravo, pobeda u drugoj utakmici protiv Belgrana bila je poslednji dobar trenutak koji je imala u ovom delu sezone.

02.30: (2,10) Atletiko Paranaense (3,20) Rasing (3,40)

Posle pobede nad Argentincima, ekipa je doživela pad i jedina pobeda im je bila u Kupu Brazila protiv Vasko da Game sa 2:1. Računajući i rezultat iz prvog okršaja, gde su izgubili u gostima sa 2:1 i pobedili istim rezultatom kao domaćini, uprkos tome što su u celom drugom poluvremenu imali igrača više, Furasao je na kraju eliminisan posle izvođenja jedanaesteraca.

Tim koji predvodi urugvajski stručnjak Martin Varini u četiri od poslednjih šest utakmica kod kuće, kada je postigao golove, nije postigao više od jednog, a čak četiri navrata doživeo je poraze.

Rasing je u prethodnoj fazi Kopa Sudmerikane prilično lako i ubedljivo savladao čileanski Uačipato, počevši sa pobedom u gostima rezultatom 2:0. Igrajući kod kuće, pokazao je svu svoju tehničku superiornost i pobedio čileanski tim sa čak 6:1.

02.30: (2,90) Libertad (3,05) Kruzeiro (2,65)

Argentinski tim prolazi kroz dobar trenutak, pošto je izgubio samo jednom u poslednjih šest utakmica, uz četiri pobede jednog nerešenog ishoda. Ipak, kao gost, verovatno će igrati nešto povučenije, ali kao što je ranije pomenuto, trebalo bi da imaju prostora za kontranapade protiv brazilskog tima. Tim iz Aveljanede je uključen i u borbu za nacionalnu titulu, zauzimajući treće mesto u prvenstvu Argentine iza Atletiko Tukumana i vodećeg Velez Sarsfilda.

U svom poslednjem nastupu uspeo je da pobedi moćnu Boku Juniors sa 2:1, i to posle preokreta. Ovaj sjajan rezultat označio je četvrtu pobedu kluba u poslednjih šest utakmica. Dalje, vredi istaći da je u polovini ovih duela Rasing napustio teren bez primljenog gola.

KOPA SUDAMERIKANA - ČETVRTINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Fortaleza - Korintijans 0:2 (0:1)

/Konorado 39, Juri Alberto 90/

Četvrtak

Lanus - Independijente Medeljin 0:0

Petak

02.30: (2,10) Atletiko Paranaense (3,20) Rasing (3,40)

02.30: (2,90) Libertad (3,05) Kruzeiro (2,65)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaKopa SudamerikanaAtletiko ParanenseRasing Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara